Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 4 of 4
 1. #1
  Moderator Expert
  Join Date
  Oct 2003
  Location
  Maubeuge, FR
  Posts
  5,695
  Posts Thanks / Likes

  Default Liga I: Topul datornicilor

  Cifrele datoriilor din Liga I, publicate de Agentia Nationala pentru Administrare Fiscala (ANAF) in luna august, arata ca Steaua si Otelul conduc topul rau-platnicilor cu 12 si respectiv 8 milioane de euro. Urmeaza Dinamo cu 7 si Rapid cu 2,7. Majoritatea cluburilor au apelat la metoda care permite pacalirea legala a legii: trecerea pe alte societati fara datorii. Iata cifrele.

  Cluburile din Liga I au la aceasta ora datorii de 208.174.192 RON, adica 60 de milioane de euro. Teoretic, ANAF se chinuie sa recupereze banii. Practic nu va reusi.

  Exista cluburi care au datorii mici, de ordinul sutelor de mii de euro sau milioane de euro. Ca si in cazul Sportului, nu exista interesul "patronilor" sau "finantatorilor" sau "latifundiarilor" sa puna banii pe masa. Ei nu vor sa fie la zi, ci numai sa tergiverseze.

  Exista insa cluburi care au datorii mult mai mari si care le depasesc plapuma. Pe langa Sportul, peste 10 cluburi din prima liga ar trebui inchise sau retrogradate la aceasta ora.

  Steaua nu este numai cea mai iubita si puternica echipa din Liga I, fiind campioana si la datorii: 12 milioane de euro. Reteta este aceeasi ca la Dinamo sau Rapid: Becali a facut o noua societate, iar de cea veche datornica nu il intereseaza.

  Dinamo, trecut pe SA, nu are datorii, dar vechea societate figureaza cu 7 milioane de euro datorii. Oficialii de la Dinamo au achitat anul trecut 2 milioane, datoria fiind la acel moment de 9 milioane de euro si afirma ca in continuare vor plati pentru a micsora obligatia catre stat.

  La fel ca si la Dinamo, la Rapid a functionat de asemenea smecheria cu trecerea la SA. SA-ul este curat si uscat, dar vechea societate, Asociatia Pro Rapid, are restante la stat de aproape 3 milioane de euro.George Copos plateste catre Fisc rate periodice, dar in ritmul de plata nici la 100 de ani Copos nu va fi la zi...

  Poli Timisoara se afla inscrisa, ca si Universitatea Craiova, pe mai multe firme. Club Poli Timisoara si Fotbal Club Politehnica AEK Timisoara SA, care au apartinut lui Toni Dobos, precum si pe cea actuala, F.C.U. Politehnica Timisoara & Invest S.A, condusa din fata de Marian Iancu. Iancu afirma ca F.C.U. Politehnica Timisoara & Invest S.A nu are datorii.

  Universitatea Craiova este inregistrata pe patru firme: SC Universitate Club Fotbal SA cu datorii catre stat de 1 milion de euro si care are conturile blocate, dar... goale. Apoi este Asociatia Fotbal Club Universitatea cu datorii tot de 1 milion de euro. Urmeaza Asociatia Fotbal Club Universitatea Craiova cu datorii de doua miliarde de lei vechi.

  Ultima societata este Fotbal Club Univeristatea Craiova SA, care este curata si nu are nici o datorie fata de stat, achitand catre stat in luna august suma de opt miliarde de lei vechi.

  Otelul Galati este un dezastru. Are restante de 8 milioane de euro pe firmele Clubul de Fotbal Otelul Galati si Clubul Sportiv Otelul Galati. Masurile luate de Fisc nu au scos nici un leut de la Otelul. Ca si in cazul lui FC Arges, datoriile sunt la vedere si este ciudat de ce FRF a acordat galatenilor licenta pentru Liga i 2006/2007.

  FC Arges are datorii de 79 de miliarde de lei vechi. Clubul se afla in procedura de faliment de pe data de 7 martie 2006. Totusi, FC Arges nu a primit licenta din partea FRF, desi nu a facut dovada platii datoriilor.

  Gloria Bistrita a intrat in Liga I prin pacaleala de a trece clubul de pe o firma pe alta, in spate de pe Asociatia Club Fotbal Gloria 1922 Bistrita (cu datorii de 16 miliarde de lei vechi catre stat) pe SC Gloria Sport SA Bistrita. Aceasta din urma a acumulat datorii de numai 400 milioane de lei vechi.

  Cluburi cu datorii mici sunt Jiul, FC Vaslui si Unirea Urziceni. Clubul Sportiv Jiul SA Petrosani are o restanta de 19 miliarde de lei, care daca nu va fi achitata va duce la excluderea echipei din Liga I pe 4 septembrie. Sporting Club SA Vaslui are restante de 7 miliarde de lei vechi si risca de asemenea excluderea.

  Unirea Urziceni are de plata numai 100 de milioane de lei vechi, fiind sumata sa o achite.

  CFR Cluj si Farul Constanta sunt doua echipe model: zero datorii. La fel si Dinamo, Rapid sau Craiova, care au trecut pe noi firme (Dinamo 1948 SA, Uniunea Fotbal Club Rapid si Fotbal Club Universitatea Craiova SA), avand insa mari "gauri" pe vechile societati.

  Poli Iasi are pe firma FC Politehnica Iasi SA datorii de 70 de miliarde de lei vechi. La Iasi nu sunt bani, lucru recunoscut de toata lumea, iar clubul riscta exluderea.

  La FC National este un hatis de firme care nu merita enumerate. Ramane realitatea: 210 de miliarde de lei vechi datorii catre stat. A.

  Sportul a fost retrogdata pentru o datorie de 300.000 de euro.

  Onlinesport.ro, 15 aug 2006

 2. #2
  Digitally Remastered Expert
  Join Date
  Feb 2005
  Location
  root
  Posts
  1,527
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Asta nu face decât să-mi întărească suspiciunea că Sportul Studenţesc a fost "lucrat" mişeleşte. Măgăriile din fotbalul românesc nu vor dispărea aşa uşor, iar noi vom continua să visăm un fotbat jucat pe teren şi de fapt el se va juca în birouri.
  Ştiind că viitoarea campioană va primi 4.000.000 € pentru calificarea în Champions League (bani pe care nu i-ar lua nici pe vânzarea de jucători), cred că acest campionat va plin de "evenimente".
  [LEFT]Signature not found... Try again!

 3. #3
  Silver Member Expert
  Join Date
  Jun 2003
  Posts
  2,652
  Posts Thanks / Likes

  Default

  ... eu am o banuiala: ca Siman a facut expre sa-shi trinteasca echipa in "B" ...

 4. #4
  Digitally Remastered Expert
  Join Date
  Feb 2005
  Location
  root
  Posts
  1,527
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Aşa o fi! Dar tu crezi că-i stăteau rău nişte bani în buzunar?
  Mă bazez pe:
  - o echipă din B nu primeşte banii uneia din A
  - vânzarea unui jucător e influenţat în mai mică sau mai mare măsură de liga în care evoluează
  - micşorarea bugetului de către sponsori
  - contracte publicitare scăzute, cu tendinţă spre zero
  - rezultatele de anul trecut puteau fi un motiv destul de bun pentru atacarea unui loc de UEFA, de unde ar mai fi picat ceva bănuţi
  - nu există nici o garanţie că vor reveni curând in primul eşalon
  Poate ar mai fi şi altele. Un lucru e clar: finalul sezonului trecut a demonstrat că o echipă mică (ce nu face parte din cooperativă) poate încurca planurile celor mari (cotizanţi model). Mutarea făcută a fost una simplă, cu oarece acoperire juridică şi astfel a dispărut un potenţial pericol. Pandurii nu sunt periculoşi precum SS şi după cum s-a văzut din evoluţiile lor de anul trecut, au şi afinităţi către anumite cluburi.
  [LEFT]Signature not found... Try again!

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

 1. La Liga feed FTA
  By bmxro in forum RDI - Satelit
  Replies: 1
  Last Post: 4th December 2006, 05:42

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top