Programul de televiziune Credo TV a pierdut licenţa audiovizuală prin satelit, la 17 martie, la decizia Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA).

Credo TV a primit licenţa de emisie de la CNA la 24 iunie 2003, şi ar fi trebuit să īnceapă emisia īn aceeaşi lună a anului 2004, īnsă a primit mai multe amīnări ale termenului de intrare īn emisie de la Consiliu.

La Convenţia de Comunicaţii prin Cablu din noiembrie 2004, unde a fost unul dintre principalii sponsori, Şerban Madgearu, reprezentantul Credo TV şi fost preşedinte al CNA, care a făcut o prezentare detaliată a conceptului Credo TV, a spus că postul va emite īncepīnd din martie 2005.

Acelaşi lucru este susţinut şi pe site-ul www.credo.tv, care anunţă, pe prima pagină, īnceperea emisiei postului din 15 martie 2005. Pe site-ul Credo TV sīnt postate informaţii detaliate despre post, menţionīndu-se că televiziunea “este un post cultural-spiritual privat, care īndrăzneşte să concureze cu televiziunile comerciale“. De asemena, grila postului urma să conţină filme documentare şi artistice, informaţii culturale, talk-show-uri, emisiuni de reportaj-anchetă sociale şi economice, desene animate, programe culturale, dar şi de divertisment.

Conform www.credo.tv, “Televiziunea Credo este deţinătoarea licenţei S-TV 48/2003, eliberată de Consiliul National al Audiovizualului“. Postul urma să emită prin satelitul AMOS1, cu programe necodate şi disponibile gratuit pentru societăţile de cablu.

Printre realizatorii de la Credo TV se numărau Mircea Cărtărescu, Cristian Mihăilescu, Ioana Visalon, George Nicolae, Şerban Madgearu, Florian Bold sau Cristian Măgura.

Licenţa pentru postul de televiziune Credo TV a fost obţinută īn 2003 de către Daniel Thomas, fost director la Vocea Speranţei, care s-a prezentat atunci īn faţa CNA ca director al postului Credo. Televiziunea urma să fie operată de societatea Expres Image, ai cărei acţionari sīnt mai mulţi romāni care trăiesc īn SUA.

Īn cadrul aceleiaşi şedinţe din 17 martie, Consiliul a decis să anuleze mai multe licenţe al căror termen de intrare īn funcţiune a expirat. Printre acestea se numără şi o licenţă a ABC Plus Media şi una Clas Media, companii prin care sīnt operate posturile Naţional TV, N24, Favorit TV, Favorit FM şi Naţional FM.

De asemenea, Ralu Filip, preşedintele CNA, le-a cerut celorlalţi membri ai Consiliului să ridice licenţa postului Tele 7 abc din Bucureşti, dacă acesta nu īncepe să emită pīnă la 22 martie, după cum a promis atunci cīnd a cerut Consilului īntreruperea emisiei timp de 15 zile.