Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 26
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    25
    Posts Thanks / Likes

    Default Philips DSX7071/08A

    Salut. Am primit de curind de la cineva un receptor Philips DSX7071/08A fara telecomanda si as dorii sa il pun in functiune. Nu am achizitionat nimic din celelalte componente ( antena, lnc, actuator, pozitioner ) deoarece de la bun inceput nu stiu daca se merita investitia. Intrebarea mea este: pot vedea ceva la tv cu acest receptor? Merita pus in functiune? Daca da, sint multe programe pe care as putea sa le vad, fara cartele si alte chestii la care inca nu ma pricep?
    Merci anticipat !

  2. #2
    ER' MEJO Moderator - Expert
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    CAPUT MUNDI
    Posts
    2,094
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Philips DSX7071/08A

    Quote Originally Posted by ywar2
    Salut. Am primit de curind de la cineva un receptor Philips DSX7071/08A fara telecomanda si as dorii sa il pun in functiune. Nu am achizitionat nimic din celelalte componente ( antena, lnc, actuator, pozitioner ) deoarece de la bun inceput nu stiu daca se merita investitia. Intrebarea mea este: pot vedea ceva la tv cu acest receptor? Merita pus in functiune? Daca da, sint multe programe pe care as putea sa le vad, fara cartele si alte chestii la care inca nu ma pricep?
    Merci anticipat !
    salut in primul rand trebuie sa iti cauti o telecomanda ca fara ea nu poti face nimic.dupa aceea poti modifica firmul receptorului.acest receptor face ceva mai mult decat un strong.

  3. #3
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    25
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut si merci. Deci sa inteleg ca totusi este bun si nu este chiar o fosila. La firmware-uri nu ma pricep deloc si din cit am citit eu pe aci pe forum nici nu e chiar usor de facut. Ptr inceput nu merge si fara ? Recomanda-mi de unde as putea sa iau o telecomanda, originala sau compatibila?

  4. #4
    ER' MEJO Moderator - Expert
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    CAPUT MUNDI
    Posts
    2,094
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ywar2
    Salut si merci. Deci sa inteleg ca totusi este bun si nu este chiar o fosila. La firmware-uri nu ma pricep deloc si din cit am citit eu pe aci pe forum nici nu e chiar usor de facut. Ptr inceput nu merge si fara ? Recomanda-mi de unde as putea sa iau o telecomanda, originala sau compatibila?
    trebuie sa cauti o telecomanda de GOLDBOX sau o telecomanda universala care are si GOLDBOX in lista de aparate suportate.
    pt firm e naspa tare ca daca nu esti atent se duce dreacu decodorul.
    programarea se face prin serial si dureaza cam 2 ore.
    daca nu exista o alternativa OSLINK-ul.cu acesta nu sunt riscuri si programarea dureaza 5 minute.
    pt informatzii trebuie sa cauti pe forumurile italiene sau spaniole.
    acolo gasesti tot ce vrei.

  5. #5
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    25
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc, multumesc, multumesc ! ! ! Raspuns clar si la obiect. Am iesit din ceata. Cu telecomanda am inteles, este ok. Cu firmware-ul mai vedem noi. Acum ce parabolica si ce LNC imi recomanzi ?

  6. #6
    ER' MEJO Moderator - Expert
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    CAPUT MUNDI
    Posts
    2,094
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ywar2
    Multumesc, multumesc, multumesc ! ! ! Raspuns clar si la obiect. Am iesit din ceata. Cu telecomanda am inteles, este ok. Cu firmware-ul mai vedem noi. Acum ce parabolica si ce LNC imi recomanzi ?
    sal parabolica nu stiu ce sa iti zic pt ca pe mine acest hobby m-a prins in italia in romania nu am avut asa ceva.inreaba si tu pe forum si in functie de locatzia ta o sa iti recomande cineva ce antena sa cumperi.cat despre lnc nu iti recomand deoarece acesta functioneazain banda C tie iti trebuie un LNB pt a vedea canalele europene.ce ti-as mai recomanda este un motor tip stab care iti va extinde receptia.dar atentie ca philipsu nu gestioneaza diseq 1.2 numai 1.0.

  7. #7
    Ghost Man Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    RdVTR
    Posts
    1,137
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Antena se alege in functie de locatie ..si de programele pe care vrei sa le vezi.
    Un LNB de 0,2 sau 0,3 gasesti oriunde
    Da si tu mai multe detalii
    Stiu ca nu stiu nimic..!
    The Show Must Go On

  8. #8
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Feb 2003
    Posts
    311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by rusudaniion
    Quote Originally Posted by ywar2
    Multumesc, multumesc, multumesc ! ! ! Raspuns clar si la obiect. Am iesit din ceata. Cu telecomanda am inteles, este ok. Cu firmware-ul mai vedem noi. Acum ce parabolica si ce LNC imi recomanzi ?
    sal parabolica nu stiu ce sa iti zic pt ca pe mine acest hobby m-a prins in italia in romania nu am avut asa ceva.inreaba si tu pe forum si in functie de locatzia ta o sa iti recomande cineva ce antena sa cumperi.cat despre lnc nu iti recomand deoarece acesta functioneazain banda C tie iti trebuie un LNB pt a vedea canalele europene.ce ti-as mai recomanda este un motor tip stab care iti va extinde receptia.dar atentie ca philipsu nu gestioneaza diseq 1.2 numai 1.0.
    De unde ai scos-o frate ca lnc-ul merge in banda c?
    Dupa logica ta ar trebui ca lnb-ul sa mearga in banda b!
    Deci : lnc=low noise convertor
    lnb=low noise block
    si ambele sunt identice, numai denumirea difera.
    @ywar2
    daca locuiesti in vestul tarii antena de 1,1m este suficient
    daca locuiesti in est se schimba treaba iti trebuie o antena mai mare si asta o alegi in functie de buzunar, in orice caz daca nu esti dx-er 1,5 max 1,8 este destul

    despre lnb ia-ti unul cu factor de zgomot cit mai mic, 0,2 sau 0,3(daca or fi reale valorile astea) numai atentie in functie de tipul de antena pe care o iei ( circulara sau offset) sa iei si tipul de lnb respectiv adica pt ant circulara iti trebuie lnb cu flansa, iar pt offset lnb normal.
    bafta!

  9. #9
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    25
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Locatia unde am sa montez instalatia de receptie este intre Slatina si Craiova. Nu stiu ce programe de pe satelit prefer deocamdata, probabil cele italiene daca le voi putea prinde. Ma gindeam sa trec pe la cei de la RDS sa vad daca mai gasesc pe la ei un kit de antena si convertor dar am zis sa mai astept sa vad ce solutii imi dati. Nu am inteles treaba cu diseq 1.2 sau 1.0. Ce sint acestia... cred ca trebuie sa ma pun pe search

  10. #10
    Ghost Man Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    RdVTR
    Posts
    1,137
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu i-ti recomand o antena offset de 1.2m de aluminiu si ti-am mai zis un LNB de 0,2 sau 0,3db ptru acest tip de antena.

    Italienii de pe Hotbird ii receptionezi si cu una de 90cm
    Diseq 1.2 poate memora mai multi sateliti in jur de 64 iar 1.0 doar 4.
    Ar fi bine sa te gandesti pe viitor si la o montura HH care sa-ti permita sa misti antena.

    Cam atat pot spune eu... depinde si de ce vrei tu
    Stiu ca nu stiu nimic..!
    The Show Must Go On

  11. #11
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    25
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Gata am rezolvat si problema antenei si a converterului. Acum trebuie sa fac investitiile si pe masura ce inaintez va tin la curent. Intrebare: ce avantaj am daca modific firmware-ul original? La ce imi ajuta aceasta si ce avantaje imi ofera?

  12. #12
    ER' MEJO Moderator - Expert
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    CAPUT MUNDI
    Posts
    2,094
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by butterfly
    Quote Originally Posted by rusudaniion
    Quote Originally Posted by ywar2
    Multumesc, multumesc, multumesc ! ! ! Raspuns clar si la obiect. Am iesit din ceata. Cu telecomanda am inteles, este ok. Cu firmware-ul mai vedem noi. Acum ce parabolica si ce LNC imi recomanzi ?
    sal parabolica nu stiu ce sa iti zic pt ca pe mine acest hobby m-a prins in italia in romania nu am avut asa ceva.inreaba si tu pe forum si in functie de locatzia ta o sa iti recomande cineva ce antena sa cumperi.cat despre lnc nu iti recomand deoarece acesta functioneazain banda C tie iti trebuie un LNB pt a vedea canalele europene.ce ti-as mai recomanda este un motor tip stab care iti va extinde receptia.dar atentie ca philipsu nu gestioneaza diseq 1.2 numai 1.0.
    De unde ai scos-o frate ca lnc-ul merge in banda c?
    Dupa logica ta ar trebui ca lnb-ul sa mearga in banda b!
    Deci : lnc=low noise convertor
    lnb=low noise block
    si ambele sunt identice, numai denumirea difera.
    @ywar2
    daca locuiesti in vestul tarii antena de 1,1m este suficient
    daca locuiesti in est se schimba treaba iti trebuie o antena mai mare si asta o alegi in functie de buzunar, in orice caz daca nu esti dx-er 1,5 max 1,8 este destul

    despre lnb ia-ti unul cu factor de zgomot cit mai mic, 0,2 sau 0,3(daca or fi reale valorile astea) numai atentie in functie de tipul de antena pe care o iei ( circulara sau offset) sa iei si tipul de lnb respectiv adica pt ant circulara iti trebuie lnb cu flansa, iar pt offset lnb normal.
    bafta!
    mai da cum scrie in menu la decodoare nu scrie c-band?cand alegi optiunea de a folosi un lnc?eu am tradus cuvant cu cuvant nu am dat o explicatzie technica in romana.
    si daca te crezi asa destept explicane tu cum se chiama si mai citeste si informeazate ce inseamna LNC

    http://www.********.com/f2/viewtopic.php?t=43814.
    nu te mai baga in seama fara sa stii.

  13. #13
    ER' MEJO Moderator - Expert
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    CAPUT MUNDI
    Posts
    2,094
    Posts Thanks / Likes

    Default

    si ca sa vezi ca am dreptate uite ce scrie maestrul RZ +

    Iata in sfarsit si un LNC C band pe antena mea Smile
    Mentionez ca inca nu i-am facut un suport stabil (acum e prins de tije printr-o improvizatie, din tabla) deci e loc de mai bine in ceea ce priveste calitatea semnalului.
    Totusi, nu recomand antena mai mica de 1.8M pentru banda C... altfel, veti receptiona doar partial chiar si de pe cei mai puternici sateliti care transmit in banda C
    Am sa pun mai jos o lista NUMAI CU CELE MAI PUTERNICE TRANSPONDERE, receptionate cu antena de 1.4M (Brasov), lista ce poate fi utila pentru o localizare initiala a satelitilor ce transmit si in C Band

    90' EST - YAMAL

    3674L (H) 17500 3/4 calitate imagine 49%
    3912L (H) 4285 3/4 49%
    3918L (H) 4275 3/4 46%
    3674L (H) 17500 3/4 43%
    3944L (H) 15550 3/4 37%
    3923L (H) 3570 3/4 37%

    49' EST - YAMAL

    3592L (H) 4500 3/4 calitate imagine 56%
    3940L (H) 7500 3/4 49%
    3706L (H) 15550 3/4 37%

    40' EST - EXPRESS

    3675R (V) 33483 7/8 calitate imagine 85% Exclamation
    3865R (V) 4000 1/2 34%
    3625R (V) 4896 2/3 52%

    1' VEST - INTELSAT

    3912R (V) 8022 1/2 calitate imagine 34%

    5' VEST

    4023R (V) 29950 7/8 calitate imagine 52%
    3679R (V) 30000 3/4 34%

    11' VEST - EXPRESS

    3987R (V) 9400 7/8 calitate imagine 88% Exclamation

    22' VEST - NSS

    4126L (H) 3680 2/3 calitate imagine 43%

    27.5' VEST - INTELSAT

    4048R (V) 7000 3/4 calitate imagine 58%
    3715R (V) 8448 1/2 31%
    3857R (V) 6262 2/3 37%

    Cam atat... dar promit sa revin atunci cand voi regla perfect LNC-ul in focar
    LNC -ul este un UN 2111 de 15'K

    P.S. 31% (si chiar 34%) pe receiverul Strong 6155 inseamna receptie la limita (si intreruperi)

  14. #14
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Feb 2003
    Posts
    311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Stai frate linistit ca nu ai dreptate.
    Faptul [email protected]+ la numit lnc nu demonstreaza faptul ca merge numai in banda c.
    Cred ca tu ar mai trebui sa citesti si sa te informezi un pic, ai mai jos un link din care ar trebui se citesti numai primul rindca sa te lamuresti , desi nu ar strica sa citesti mai mult.
    http://sharif.ac.ir/~barkeshli/anten...w/9510_018.htm
    bafta

  15. #15
    ER' MEJO Moderator - Expert
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    CAPUT MUNDI
    Posts
    2,094
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by zmeura
    Rz a scris "LNC C band" iar tu ai scris "cat despre lnc nu iti recomand deoarece acesta functioneazain banda C tie iti trebuie un LNB pt a vedea canalele europene".
    Sunt LNC-uri care funtioneaza in banda C si altele care funtioneaza in banda KU,butterfly are dreptate.
    ok am inteles eu de fapt vroiam sa-i zic ca nu are ce sa faca cu un lnc.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. ------- Philips --------
    By zanahorio in forum RDI - Espańol
    Replies: 47
    Last Post: 27th October 2010, 12:31
  2. PHILIPS
    By Chocolate in forum RDI - Espańol
    Replies: 0
    Last Post: 4th July 2006, 04:52
  3. Philips DSR 300
    By eugenc in forum SD Receivers
    Replies: 0
    Last Post: 14th April 2005, 13:11
  4. Philips
    By fone in forum SD Receivers
    Replies: 8
    Last Post: 13th October 2004, 08:05

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top