Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 2 of 2
 1. #1
  Member Mentor
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jan 2006
  Location
  undeva in bahamas ... as vrea eu
  Posts
  828
  Posts Thanks / Likes

  Default Cocosul galic se cocoata pe antenele TV

  Cocosul galic se cocoata pe antenele TV
  Articol de Mihai Pavelescu, Iulia Bunea

  http://www.capital.ro/index.php?a=24594&shift=1

  Grupul francez Lagardere a decis sa lanseze anul viitor in Romania doua televiziuni
  Compania Europe Developpement International Romania SA (EDIR) a primit in luna iulie licente audiovizuale pentru doua posturi de televiziune, unul generalist, si celalalt pentru copii, Europa TV 1, respectiv Europa TV 2.

  Anuntul lanseaza grupul francez Lagardere in cursa grupurilor de media care desfasoara operatiuni atat in radio, cat si in televiziune: Media PRO (PRO TV, Acasa, PRO Cinema, PRO FM, Info PRO), Intact (Antena 1, Euforia, Antena 3, Radio Romantic), SBS (Prima TV, Kiss FM, Radio Star), ABC Plus Media (National TV, Favorit, N24, National FM, Favorit FM) si grupul Realitatea (Realitatea TV, Alpha TV, Realitatea FM, Radio Total, Radio Guerrilla).

  EDIR este detinuta de grupul francez Lagardere, prezent pe piata de radio din Romania prin posturile lider de audienta Europa FM si Radio 21. Cele doua televiziuni se vor numi Europa TV 1 si Europa TV 2 si vor incepe sa emita din vara lui 2007, potrivit declaratiilor conducerii companiei in fata CNA, cu prilejul sustinerii cererii de licenta. Acestea se vor adauga celor 11 programe de televiziune prin satelit pe care grupul le detine la nivel global.

  Cristina Zegheru, vicepresedinte EDIR, a declarat ca investitiile din Romania se vor ridica la aproape doua milioane de euro. Cele doua programe vor difuza, in general, productii europene, mai ales ca grupul Lagardere detine la nivel european 16 case de productie.
  Compania Europe Developpement International Romania are drept actionari cinci companii, dintre care patru din Franta si una din Monaco: Lagardere Active Radio International SA, Lagardere Active Ressources SNC, Europe FM SA, RFM Enterprises SNC si Lagarder Active Broadcast SA (Monaco), acestea insumand 80% din totalul actiunilor. Actionarul majoritar este Lagardere Active Radio International, cu 76%. Restul de 20 de procente sunt impartite intre Ovidiu Zegheru, Dan Ghibernea, Cornel Nistorescu, Petru Berteanu, stefan Bogdan Teodorescu. Dintre acestia, Cornel Nistorescu este cel mai cunoscut, om de presa, fost director la Evenimentul Zilei, in prezent actionar Radio Total. Atat compania, cat si actionariatul sunt aceleasi cu cele ale postului de radio Europa FM.

  Europa TV 1 va fi un post generalist, iar mai mult de jumatate din programele difuzate vor fi realizate in propriile case de productie. Conducerea companiei si-a propus ca, pentru inceput, sa construiasca un studio de stiri, urmand ca apoi unitatile de productie sa se extinda si pentru filmele seriale.
  Cel de-al doilea post, Europa TV 2, are ca public-tinta copiii cu varste intre 4 si 14 ani. Aproape jumatate din materialele difuzate vor fi emisiuni de divertisment, filmele ocupand un loc secund, in timp ce emisiunile educative vor reperezenta numai 14% din grila de programe. Din declaratiile Cristinei Zegheru, programul Europa TV 2 va difuza dupa ora 22 filme de arhiva si de arta, dedicate “intregii familii”.

  Potrivit unei statistici oficiale furnizate de autoritatea de reglementare in audiovizual, in luna mai, in Romania, erau licentiate 52 de programe de televiziune prin satelit. Distributia de televiziune se face preponderent prin cablu si direct in casele oamenilor prin satelit, prin intermediul sistemelor Direct to Home (DTH). Aceste sisteme distribuie, in medie, 60 de programe in pachetele de baza si optionale. In acest context, decizia de a investi in televiziune, pe piata foarte aglomerata din Romania, a fost explicata de vicepresedintele Zegheru prin dorninta grupului Lagardere de a-si intari prezenta in media audiovizuala autohtona. De asemenea, este de notorietate faptul ca televiziunile care desfasoara operatiuni pe mai multe teritorii isi pot folosi prin extinderea geografica mai eficient bibliotecile de programe.

  Europa TV 1
  Detinatorul licentei: Europe Developpement International Romania SA
  Valoarea investitiei: 926.000 euro
  Data lansarii: vara 2007
  Format: televiziune generalista tinta de audienta: N/A
  Distributie: satelit, cablu, DTH

  Europa TV 2
  Detinatorul licentei: Europe Developpement International Romania SA
  Valoarea investitiei: 926.000 euro
  Data lansarii: vara 2007
  Format: televiziune pentru copii tinta de audienta: N/A
  Distributie: satelit, cablu, DTH

  Actionarii europa TV
  76% Lagardere Active Radio International SA
  1% Lagardere Active Ressources SNC
  1% Europe FM SA
  1% RFM Enterprises SNC
  1% Lagardere Active Broadcast SA
  6% Ovidiu Zegheru
  5% Danut Marcel Ghibernea
  3% Cornel Nistorescu
  3% Petru Berteanu
  3% Stefan Bogdan Teodorescu

 2. #2
  Bagator de seama Expert
  Join Date
  Mar 2005
  Location
  Prin zona
  Posts
  2,941
  Posts Thanks / Likes

  Default

  E la News, de vreo saptamana buna...

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

 1. Antenele satelit pot afecta alte antene satelit
  By mak222mak in forum RDI - Satelit
  Replies: 15
  Last Post: 23rd September 2006, 23:14
 2. Au inceput sa zboare antenele de la Digi
  By vancelino in forum DTH & Cable-Romania
  Replies: 12
  Last Post: 7th March 2006, 10:10
 3. Antenele lui Voiculescu?
  By jerkoffsky in forum DTH & Cable-Romania
  Replies: 13
  Last Post: 13th August 2005, 11:20
 4. Antenele la moda in IRAN
  By first_zipper in forum RDI - Satelit
  Replies: 31
  Last Post: 5th January 1970, 13:24

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top