Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 4 of 4
 1. #1
  Linux POWER,Symbian power Master
  Join Date
  Apr 2006
  Location
  Arad
  Posts
  54
  Posts Thanks / Likes

  Default Informaţii contradictorii despre HDTV cel pu&#3

  Mare ceaţă s-a aşternut asupra capului meu cānd mi s-a confirmat că SS2 nu ştie dvb-s2 adică hdtv pe forumul RDI de către un membru dar atunci de ce pe site la technisat zice HDTV-Unterstützung (MPEG 2) şi atunci altă īntrebare de ce la unele site-uri zice că hdtv foloseşte standardul mpeg 2 iar la altele zice că foloseşte mpeg 4 care e cel adevărat ? care se va impune ? Carduri de tipul SKystar 1 nu pot să proceseze dvb-s2 cumva soft am īnţeles că depinde mai mult de tuner .Oricum am văzut un card technotrend TT-budget S2-3200 care suportă şi dvb-s2 dar nu hardware ci soft şi aş fi interesat dacă pot să construiesc un vdr box cu aşa ceva sau īmi trebuie un card full hardware dvb-s2 la fel ca şi īn momentul actual cu transmisiile dvb-s . Īn altă ordine de idei cardul ăsta TT-budget S2-3200 care ştie dvb-s dar şi dvb-s2 īn mod soft e īn TT shop 130 EU , pentru un asemenea card full hardware cam care ar putea fi aproximativ preţul ?

  Ştiu că sunteţi cei mai tari şi mă veţi lumina cumva

 2. #2
  Linux POWER,Symbian power Master
  Join Date
  Apr 2006
  Location
  Arad
  Posts
  54
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Tot eu ooops am uitat să īntreb ,cardul knc1 dvb-s/plus nu e cumva full hardware şi nu suportă cumva hdtv 1080i ?

 3. #3
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default

  SkyStar2 cunoaste DVB-S (MPEG2 +MPEG2HD) .DVB-S2 este MPEG4 .

 4. #4
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Oct 2005
  Posts
  175
  Posts Thanks / Likes

  Default

  @chris2pple

  Faci niste confuzii cu HDTV. Hai sa le lamurim.

  1) HDTV inseamna in primul rand rezolutii inalte de televiziune. Acestea sunt 1280x720 numai progresive (din cate stiu eu) respectiv cea full 1920x1080 care poate fii progresive sau intretesuta. Evident ca la astfel de rezolutii trebuie si o comprimare pe masura pentru a putea fi transmisa prin satelit sau stocata pe diskuri optice (care exista dar lipsesc cu desavarsire). Aici intram in partea a 2-a a subiectului:

  2) Comprimarile utilizate in ordinea utilizarii si a ceea ce am vazut eu (si am cateva filme HDTV) sunt:
  -mpeg2 (acelasi ca la TV standard) si utilizata de aproximativ jumatate din providerii de satelit (la ora actuala)
  -mpeg4 partea a 10, numita si H264 de asemenea utilizata la transmisiile prin satelit (de cealalta jumatate) si preconizata pt inca neaparutele bluray de la Sony , respectiv HD de la Toshiba. Atentie ca H264 este total diferita de DivX respectiv xvid care face parte tot din familia mpeg4. Mpeg4 (spre deosebire de mpeg2) nu reprezinta un codec in sine ci doar specificatii generale referitoare la ce trebuie sa indeplineasca un codor in functie de scopul pentru care este facut (HD, transmisii life, streaming, etc).
  -vp6 sau vp7 un codec proprietar tot din familia mpeg4 dezvoltat de compania ON2 cu rezultate asemanatoare cu H264. Nu se foloseste la transmisii prin satelit. Este bun pt streaminguri de ex.
  -DivX 6, cunoscutul codec cu care am facut si eu recompresii de la 1920x1080i la 1280x720p. Utilizat de asemenea numai pentru stocare si stream.
  -formatul mov de la quick time, proprietar al companiei Apple. De asemenea pt stocare sau transmisii in retele.

  3) Acum discutam despre transmisia prin satelit. Asa cum am spus mai sus sunt utilizate pt compresie mpeg2 respectiv H264. Decompresia se poate face soft pentru ambele daca ai codecurile optime instalate. Cu H264 e o problema referitoare la programele DVB de receptie fiindca nu toate stiu inca streamul. De ex AltDVB nu recunoaste INCA h264 (speram sa se rezolve cat mai repede) Deci in ceea ce priveste placa de receptie (de ex skystar2) nu exista legatura cu codecurile de compresie. Problema apare in alta parte.

  4) Continuam cu transmisia prin satelit. HDTV-ul necesita o banda mult mai mare de transmisie decat televiziunea standard. De exemplu pe un transporder se pot transmite doar 2 programe full HDTV mpeg2. Ca prima consecinta s-a adoptat H264 care face o compresie mai mare deci o banda mai mica de transmisie. Apoi unii provideri au trecut la masuri hardware. Transmit semnalul in 8 faze (numit 8PSK) fata de vechiul semnal in 4 faze (QPSK). Prin aceasta se dubleaza practic canalul de transmisie. Semnalul 8psk se numeste DVB-S2 spre deosebire de cel standard QPSK numit DVB-S.Aici apare problema cu placile de receptie cum este SS2 si celelalte. Fiind o masura hardware tunerul acestor placi nu recunoaste semnalul 8PSK. Deci nici o sansa de receptie a programelor DVB-S2 cu aceste placi. Pe scurt incompatibilitatea este hard si nu soft (nu depine de metoda de compresie soft).

  Poti vedea o lista a canalelot HDTV impreuna cu norma DVB-S2 sau DVB-S aici http://en.kingofsat.net/hdtv.php
  Teacher

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

 1. HDTV - DVD/DivX Player HDTV >>> TV LCD HDTV
  By WebMan in forum DVD - DIVX - HIFI
  Replies: 45
  Last Post: 17th February 2007, 08:15
 2. Aveti informatii despre PACE 810 HDTV ?
  By dun in forum SD Receivers
  Replies: 0
  Last Post: 8th May 2006, 09:02
 3. Din nou despre HDTV
  By fluture in forum RDI - Satelit
  Replies: 7
  Last Post: 9th March 2006, 17:05
 4. Intrebari pt cei din Germania despre HDTV.
  By gompo in forum RDI - Satelit
  Replies: 4
  Last Post: 14th February 2006, 13:35
 5. Un program tv despre receptoare si HDTV!
  By satelescu in forum News
  Replies: 1
  Last Post: 10th November 2005, 22:45

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top