Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Vienna
    Posts
    115
    Posts Thanks / Likes

    Default dm500 + leagtura la net

    am un dm500 si vreau sa intru pe net cu el printr-un router.
    am setat routerul ca sa primeasca adresa de ip (folosesc filter de adrese mac).
    rec. primeste adresa de ip prin dhcp, si gateway, totul pare ok dar nu poate sa faca nici un update de pe net.
    trebuie sa deschid vreun port ?

    cu laptopul pot sa intru pe net fara probleme folosind acelasi cablu.

    thx
    o-m trai si o-m VGA
    -----------------------------------------------------
    VU+ Duo 2 OpenPli
    DM 800HD OpenPli
    Humax 5400 ToH3.4_HoT11.4b
    Oamenii sunt de 10 feluri. Cei care inteleg sistemul binar si ceilalti...

  2. #2
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Hai sa o luam de la 0 .

    La router ai de exemplu IP 1.1.1.1 cu subnet 255.255.255.0
    La dream :
    -IP 1.1.1.2
    -Netmask 255.255.255.0
    -Nameserver 1.1.1.1
    -Gateway 1.1.1.1
    -Bifat Enable network
    -Verde

    Daca permisiunea se face in functie de mac , asigura-te ca e mac-ul corect . [telnet]
    the.world.is.mine login: root
    Password:


    BusyBox v1.01 (2006.07.23-08:55+0000) Built-in shell (ash)
    Enter 'help' for a list of built-in commands.

    ~ > ifconfig
    eth0 Link encap:Ethernet HWaddr XX:XX:XX:XX:XX:XX
    inet addr:1.1.1.100 Bcast:1.255.255.255 Mask:255.255.255.0
    UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
    RX packets:775068 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:998925 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:1000
    RX bytes:145866313 (139.1 MiB) TX bytes:165270767 (157.6 MiB)
    Interrupt:25 Base address:0x600

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Vienna
    Posts
    115
    Posts Thanks / Likes

    Default

    e totul cum spui tu, pe langa asta am facut deja un update de img prin router.

    da nu pot sa ies spre internet cu boxu...
    nu pot sa dau jos camuri, key, nimic...
    imi da erroare ca nu poate rezolva adresa ex. www.i-have-a....
    am comparat setarile cu cele de pe laptop si sunt identice, ma refer la gateway si la dns

    ma dispera

    p.s. am pus gemini 300

    thx in continuare
    o-m trai si o-m VGA
    -----------------------------------------------------
    VU+ Duo 2 OpenPli
    DM 800HD OpenPli
    Humax 5400 ToH3.4_HoT11.4b
    Oamenii sunt de 10 feluri. Cei care inteleg sistemul binar si ceilalti...

  4. #4
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,916
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Poate e de vina cablul. E cross-over?
    SHALOM

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Vienna
    Posts
    115
    Posts Thanks / Likes

    Default

    deci, eu pot sa comunic cu boxu prin router, dar boxu nu poate cu internetu...

    s-ar parea ca trebuie sa-i deschid ceva porturi speciale in afara ?
    o-m trai si o-m VGA
    -----------------------------------------------------
    VU+ Duo 2 OpenPli
    DM 800HD OpenPli
    Humax 5400 ToH3.4_HoT11.4b
    Oamenii sunt de 10 feluri. Cei care inteleg sistemul binar si ceilalti...

  6. #6
    Plictisit Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    320
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca dream-ul nu poate transforma adresa cu numele in IP inseamna ca este o problema cu serverul DNS pe care incearca sa-l foloseasca.
    Verifica la setarile router-ului daca la cele 3 adrese DNS ai trecut adrese corecte de exemplu:
    193.231.236.17
    217.10.193.164
    62.208.196.90

    In dream la Nameserver si la DNS pui adresa routerului si trebuie sa mearga daca nu cumva e setat din router sa nu aiba acces pe internet.

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Vienna
    Posts
    115
    Posts Thanks / Likes

    Default

    i-am dat de capat !
    intr-adevar trebuie dat liber portul TCP 80 explicit (in firewallul din router)

    ce putin la al meu D-Link 624+
    o-m trai si o-m VGA
    -----------------------------------------------------
    VU+ Duo 2 OpenPli
    DM 800HD OpenPli
    Humax 5400 ToH3.4_HoT11.4b
    Oamenii sunt de 10 feluri. Cei care inteleg sistemul binar si ceilalti...

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. CS pe DM500??
    By Lioz in forum DREAMBOX
    Replies: 0
    Last Post: 16th August 2006, 21:34
  2. DM500 CW???
    By valy_tizu in forum DREAMBOX
    Replies: 3
    Last Post: 3rd May 2006, 05:30
  3. DM500
    By onyx in forum Shop
    Replies: 1
    Last Post: 27th November 2005, 11:45
  4. CS pe DM500??
    By Lioz in forum RDI - Satelit
    Replies: 0
    Last Post: 6th January 1970, 01:01
  5. DM500 CW???
    By valy_tizu in forum RDI - Satelit
    Replies: 0
    Last Post: 5th January 1970, 06:27

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top