Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    13
    Posts Thanks / Likes

    Default Problema comutator Diseq 2/1 cu SS2 rev. 2.6

    Am o antena offeset pe care am montate 2 LNB-uri - pentru Hotbird (cel din centru - deci LNB 1) si Astra (cel din dreapta cum ma uit de la antena la LNB-uri - deci LNB2). Am incercat toate tipurile de combinatii pentru cele 2 lnb-uri in pagina de Diseq a progDVB-ului si nu am reusit sa scap de o problema: Cand trec de la un satelit la altul, nu am semnal de loc pe nici un canal pana nu incerc un canal FTA. dupa aceasta semnalul e normal pe toate canalele. Problema exista si la trecerea de pe Astra pe Hotbird si invers.
    Totusi cu o placa Hercules Smart TV Satellite nu am nici un fel de probleme. Setez Diseq-ul din progdvb pe custom si pun Hotbird la LNB1 si Astra la LNB2. Trecerea de la un satelit la altul se face fara nici un fel de probleme.. daca nu as avea doua liste separate de programe (pe sateliti) nici nu mi-as da seama ca am schimbat LNB-ul.

    Mai are cineva problema asta? si daca da.. a reusit sa o rezolve cumva?

    P.S. am intalnit problema pe 2 sisteme diferite, fiecare cu PC-ul, SS2-ul, comutatorul, antena si LNB-urile ei.

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Normal ca ar trebui sa mearga asa cum spui, dar unele Diseq-uri nu comuta prea bine. In general se foloseste Astra pe LNB1 si HotBird pe LNB2, cam toate receiverele sunt programate asa... Este mai usor cand folosesti alt receiver. Dar trebuie sa te duci la antena si sa inversezi cablurile intre LNB-uri si Diseq. Incearca si tu asa, poate merge.
    La mine Prog DVB merge perfect cu un Diseq 4x1 (Astra, Hot, Sirius, Thor).

  3. #3
    Junior Member Master
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Somewere
    Posts
    71
    Posts Thanks / Likes

    Default Asezare lnb

    Si eu am 4 lnb cum ma sfatuiesti sa pun lnb-urile? Pentru Astra, Hotbird, Thor si Sirius?
    Lnb1 care sa fie (centru antenei?)
    eu am antena de 0.6.

  4. #4
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La antena de 60 cm nu prea ai cum sa pui 4 LNB-uri, ti-ar trebui cam de la 85cm in sus. Ce sateliti vrei sa prinzi? In general in centru se pune satelitul cu semnalul cel mai slab, dar trebuie sa ai grija ca LNB-urile sa fie de o parte si de alta a centrului. Daca sunt toti de o singura parte, cel mai indepartat va primi un semnal foarte slab.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Comutator DiSEqC 8 intrari / 1 iesire
    By SAFETRON1 in forum RDI - Satelit
    Replies: 20
    Last Post: 16th December 2006, 16:57
  2. switch diseq dupa switch diseq
    By cozmozs in forum RDI - Satelit
    Replies: 2
    Last Post: 6th July 2006, 00:20
  3. COMUTATOR 2.0 VS 1.0
    By catasat in forum RDI - Satelit
    Replies: 3
    Last Post: 1st March 2006, 14:37
  4. Help HSS - 1120NA + Comutator DiseqC 2x1
    By mm7163 in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 4
    Last Post: 20th November 2005, 20:47
  5. Cumpar comutator 12V
    By tdcristi in forum Shop
    Replies: 1
    Last Post: 3rd September 2005, 01:22

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top