Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Timisoara
    Posts
    349
    Posts Thanks / Likes

    Default O antena, doua receivere...

    Salut, bine v-am gasit pe acest forum...

    Incep clasic prin 'multumiri pentru sfaturile gasite', si pentru 'scuze daca intrebarile mele par puerile'

    Ma intrebam daca ma puteti ajuta sa imbunatatesc solutia la care am apelat...

    Aveam pana acu' cateva zile un receiver EmTech la care era legat o antena cu actuator, comanda din receiver, nu erau probleme, cand schimbam canalul treaba se facea automat...

    Ei bine, de vreo 3 zile am achizitionat si un DB500s. L-am legat la antena in 'continuarea' EmTechului, in mufa de Antenna Out din EmTech. Merge, dar apar unele probleme.

    a) in momentul in care de pe DB schimb pe un canal ce este pe o alta polarizare decat canalul activ in EmTech, cel din urma nu se vede pana cand din DB nu nimereste (prin schimbarea canalului) din nou polarizarea respectiva. Am dreptate cand cred ca este o limitare tehnica, iar un LNB nu poate furniza semnal concomitent de pe polarizari atat H cat si V?

    b) schimbarea satelitului. In momentul in care vreau sa caut alt satelit in DB, trebuie sa schimb de pe celelalat receiver pe un post de pe respectivul satelit. Stiu ca e normal, dar poate aveti unele solutii (de genul un pozitioner separat, ce imi recomandati, daca poate functiona in paralel cu cel din EmTech (putin probabil fara sa apara probleme, zic eu) etc.).

    c) cautarea satelitilor. Asta e o problema mai veche... m-ar interesa daca stiti cumva sa existe pentru fiecare satelit (in Romania) o lista cu transponderul 'reprezentativ', pentru care sa cautam cel mai bun semnal. Ceva de genul: stii ca daca transponderul X este prins la maxim, celelalte iti merg cu siguranta
    Se poate verifica chestia asta cu 'capetii?' (transp. aflate la extremitatile benzii)

    Mersi pentru raspuns(uri).

  2. #2
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Timisoara
    Posts
    349
    Posts Thanks / Likes

    Default

    apropo... rog un moderator daca se poate sa mute topicul pe RDI-Romana, citind mai bine in afara de faptul ca mi-am luat aparatul nu prea are legatura mesajul cu DreamBox-ul

  3. #3
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Ploiesti
    Posts
    572
    Posts Thanks / Likes

    Default

    a) ai dreptate, asa functioneaza LNB-ul
    b) daca am inteles eu bine problema, rezolvarea este sa-l pui in stand-by pe emtech cind vrei sa schimbi satelitul; alternativ, poti incerca sa pui dreamboxul primul, in speranta ca este mai cooperativ cu sclavul de pe loop
    c) nu cred ca ai sa gasesti o asemenea lista, pt ca evident valorile semnalului depind de locatia ta. Insa sint sigur ca multi useri de pe forum te pot ajuta daca specifici unde te afli si ce satelit cauti.

    Marius

  4. #4
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Poti face si altceva , sa pui Dreamboxul rege si EmTech-ul sclav . Asa ar fi ordinea lucrurilor

  5. #5
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,134
    Posts Thanks / Likes

    Default

    c) cautarea satelitilor. Asta e o problema mai veche... m-ar interesa daca stiti cumva sa existe pentru fiecare satelit (in Romania) o lista cu transponderul 'reprezentativ', pentru care sa cautam cel mai bun semnal. Ceva de genul: stii ca daca transponderul X este prins la maxim, celelalte iti merg cu siguranta
    Se poate verifica chestia asta cu 'capetii?' (transp. aflate la extremitatile benzii)
    foloseste frecvente care au symbol rate de la 27500 in sus

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. o antena si doua rec. Hyundai
    By stefan1976 in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 3
    Last Post: 28th November 2006, 20:30
  2. 3 LNB-uri, o antena fixa si 5 receivere ...
    By cristinel in forum RDI - Satelit
    Replies: 2
    Last Post: 20th November 2006, 00:25
  3. Setari receptor strong 6155 si antena cu doua lnb
    By bosbiciu in forum SD Receivers
    Replies: 1
    Last Post: 4th February 2006, 19:34
  4. Multifeed Antena si doua receivere
    By valentino in forum RDI - Satelit
    Replies: 10
    Last Post: 22nd October 2005, 23:13
  5. Cum pot vedea DIGITV cu o singura antena in doua camere?
    By BABANOVAC1980 in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 15
    Last Post: 21st March 2005, 12:00

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top