Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 24
  1. #1
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,604
    Posts Thanks / Likes

    Default DIGIBOX - setari gresite sau defect?

    Salutarel.Am probleme cu DIGIBOXUL si am sa va descriu pe scurt operatiile pe care le-am facut.
    Deoarece cu SRT6125+DM2100 pe care le am nu pot memora mai mult de 4 pozitii satelit am cumparat acest DIGIBOX. Ieri am apucat sa-l montez dar nu functioneaza.
    Setarile pe care le-am facut:
    RECEPTOR: Setare LNB1 cu antena fixa, alimentare LNB-ON.
    DIGIBOX: Incercare deplasare E sau W din butoane pentru setare limite , pe display se vede comanda dar efectul este urmatorul :
    Avand motorul la pozitia 0, pot sa-l comand din DIGIBOX, E sau V, dar nu se mai opreste decat la limitele extreme .Deplasarea din aceste pozitii extreme nu se mai poate face, cu toate ca DIGIBOX incearca sa miste motorul.Toate aceste comenzi E-V le-am putut efectua numai cu receptorul decuplat de la DIGIBOX.
    Motorul alimentat prin Digibox primeste comenzi manuale (din butoanele locale) de deplasare E-W doar ajutat (adica daca mai imping eu antena cu mana).
    Motorul alimentat direct din receptor functioneaza ireprosabil.
    ALTE DATE:
    Lantul de semnal este OK(motor+digibox+receptor) pentru ca vad satelitul pe care este pozitionata antena.
    Digibox pornit sau in standby alimenteaza permanent motorul cu 12V la 106mA (valoare care nu se modifica indiferent de comanda de deplasare). Orice comanda de deplasare E sau V nu aduce modificari la acest curent de iesire.
    Tensiune de alimentare in retea era de 200Vca, dar nu cred ca ar putea influentea asa mult.

    Tnx.
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  2. #2
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Always somewhere here
    Posts
    359
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: DIGIBOX - setari gresite sau defect?

    Quote Originally Posted by pytonu
    Tensiune de alimentare in retea era de 200Vca, dar nu cred ca ar putea influentea asa mult.
    Aici e buba. Functioneaza fara probleme doar peste 215 V.
    Nici eu nu mai stiu ce am si ce-mi mai trebuie.

  3. #3
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Always somewhere here
    Posts
    359
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Dar de ce ai putut memora numai 4 sateliti ?
    Nici eu nu mai stiu ce am si ce-mi mai trebuie.

  4. #4
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,604
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La tensiunea de alimentare m-am gandit si eu. Poate sa influenteze curentul pe secundarul transformatorului, dar la cat este de mare trafo m-ar mira sa nu poata asigura macar 300mA.

    La receptor am inercat cu trei aplicatii (*.urt) diferite dar nu tine minte mai mult de 4 pozitii. De exemplu am memorat EUROBIRD, ASTRA,HOTBIRD,SIRIUS iar daca vreau sa memorez HISPASAT, pierd HOTBIRDUL, sau daca vreau sa memorez TELSTAR pierd SIRIUS. Nu cunosc logica.
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Always somewhere here
    Posts
    359
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Receptorul e cu patch sau fara ? La cate am instalat din seria 6xxx nu am intalnit (nici la cele cu patch), aceasta problema. La ultima instalare a unui 6355 cu HH, am memorat toti satelitii pe care am considerat ca merita de la 68.5 E pana la 30 V si crede-ma nu au fost 4. Eu iti sugerez sa incerci un FACTORY RESET la receptor si un reset la partea mobila (HH ?). In orice caz, nu utiliza DIGIBOX sub 215 V ca o sa ai surprize neplacute (de fapt deja le ai).
    Nici eu nu mai stiu ce am si ce-mi mai trebuie.

  6. #6
    Moderator Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    BUZAU
    Posts
    6,106
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La seria Strong seria 6xxx au fost probleme cu memorarea pozitiilor HH inca de la primele softuri...la prima versiune de soft se puteau memora doar 3-4 sateliti..orice incercare de memorare a inca unui satelit ducea la pierderea unei pozitii anterioare...ulterior, in softurile recente, aceasta problema a fost remediata..dar nu in totalitate....ideea e sa instalezi cea mai recenta versiune de SW disponibila pt seria ta de receptor...si apoi sa memorezi satelitii in ordine de la o extrema la alta E-V sau V-E fara a mai interveni ulterior asupra pozitiilor memorate....
    ...din pacate acest "bug" se manifesta mai ales la versiunile cu patch/emulator, etc.

    Cu Digiboxul daca ai rabdare il setezi pana la urma...eu aveam memorati vreo 25 sateliti...ideea e sa dezactivezi GOTO X...sa nu folosesti aceasta functie...sa nu afiseze cerculetul pe ecran...
    Ofset-uri 1,6Al/1.6Fe/1,4Fe, 2&HH , SkyStar2;
    Optibox Spider HD
    HSS-7160NA (DigiTV)
    90E - 34,5V

  7. #7
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,604
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Receptorul e cu patch. Ultima aplicatie instalata este din 24.06.2006. Am incercat toate metodele prezentate si in alte topicuri referitoare la problema satelitilor memorati, de la factory reset receptor, resetare motor, memorare de la stanga la dreapta etc... nu vrea mai mult de 4 pozitii .. , de aceea am luat DIGIBOX-ul.

    Aseara l-am mai gadilat putin si m-am convins.E DEFECT pentru ca indiferent de frecventa H sau V pe care o selectez din receptor, DIGIBOX-ul scoate doar 13V si vad doar frecventele polarizate orizontal.

    O sa incerc sa-l operez
    pentru ca de trimis la CLUJ nu are rost pentru ca m-ar ajunge taxele postale cat costa unul nou.
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  8. #8
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Romania
    Posts
    2,783
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am avut si eu un DIGIBOX cu aceasta problema....avea toti sateliti selectati....insa daca mutam de ASTRA 19 pe SIRIUS....DIGIBOXU se oprea la extremitatea vestica ....... cu ER2..... il aduceam ... daca ii dadeam ASTRA ...se duce la extremitatea estica ... si tot asa...

    Solutie ... l-am aruncat ... si asa bazaia in prostie nu puteam noaptea sa dorm zici ca eram intr-un acvaria si DIGIBOXU era vibratoru :P
    Cand esti mort , nu stii ca esti mort . E greu doar pentru ceilalti !
    La fel si cand esti prost ...
    __________________________________________________ _____________________________________________


  9. #9
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,604
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by yanq
    ....

    Cu Digiboxul daca ai rabdare il setezi pana la urma...eu aveam memorati vreo 25 sateliti...ideea e sa dezactivezi GOTO X...sa nu folosesti aceasta functie...sa nu afiseze cerculetul pe ecran...
    Cerculetul apare permanent daca apas sageata E sau V. Cum dezactivez functia GOTO X doar dumnezeu stie.
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  10. #10
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    GoTo x ( in receiver )

  11. #11
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Always somewhere here
    Posts
    359
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Asigura-i 220 V si o sa vezi ca nu mai trebuie dezactivat nimic si va merge bine. Am patit-o de multe ori deja, asa ca ce iti spun este din experienta proprie. Cauta eventual un stabilizator de tensiune (se folosea la televizoarele vechi cu lampi), trebuie sa gasesti undeva, regleaza-l la 220 V si apoi mai vorbim.
    Nici eu nu mai stiu ce am si ce-mi mai trebuie.

  12. #12
    Moderator Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    BUZAU
    Posts
    6,106
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by pytonu
    Quote Originally Posted by yanq
    ....

    Cu Digiboxul daca ai rabdare il setezi pana la urma...eu aveam memorati vreo 25 sateliti...ideea e sa dezactivezi GOTO X...sa nu folosesti aceasta functie...sa nu afiseze cerculetul pe ecran...
    Cerculetul apare permanent daca apas sageata E sau V. Cum dezactivez functia GOTO X doar dumnezeu stie.
    Din pacate nu-mi mai amintesc cum se dezactiveaza pt ca nu l-am mai folosit de peste un an....dar citeste in manualul de utilizare....
    ..in orice caz...trebuie sa nu-ti mai apara cerculetul daca dezactivezi GOTO X din Digibox...
    Ofset-uri 1,6Al/1.6Fe/1,4Fe, 2&HH , SkyStar2;
    Optibox Spider HD
    HSS-7160NA (DigiTV)
    90E - 34,5V

  13. #13
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,604
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Johndesim
    Asigura-i 220 V si o sa vezi ca nu mai trebuie dezactivat nimic si va merge bine. Am patit-o de multe ori deja, asa ca ce iti spun este din experienta proprie. Cauta eventual un stabilizator de tensiune (se folosea la televizoarele vechi cu lampi), trebuie sa gasesti undeva, regleaza-l la 220 V si apoi mai vorbim.
    Transformatorul asigura o tensiune de 15V in secundar si un curent de scurtcircuit de 1A, si este stabilizat la 12V cu un inegrat LM317 asa ca nu are clar legatura cu tensiunea de alimentare. Am inceput sa-i extrag schema electronica pentru ca daca nu are memoria defecta este imposibil sa nu-l pornesc.
    Totusi nu cred sa aiba ceva electronic defect ca e nou fi-rar sa fie si nu cred sa-mi fi trimis ceva busit.Am gasit in el transformatorul smuls din soclu de fixare, probabil din cauza transportului ,asta e posta romana buni doar pentru saci cu cartofi.

    O sa intru tare-n el saptamana viitoare, ca nu prea am timp si va mai tin la curent cu experimentele mele, pentru ca din cate mi-am dat seama sunt ceva probleme cu aceste pozitionere.
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  14. #14
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,604
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @yanq, din pacate in cartea tehnica nu prezinta decat operatiile de setare limite E-V si memorare canale , parca. S-ar putea sa existe ceva combinatii de taste pentru diverse setari.
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  15. #15
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9
    Posts Thanks / Likes

    Default parerea mea...,

    Fratilor, in primul rand va salut. Apoi eu gasesc foarte greoi de programat receiverul asta DIGITV. Poate este gandit special sa fie asa deoarece foloseste numai la pachetul DIGI. Oricum parametrii de functionare ai acestuia sunt foarte prosti. Cel putin schimbatul de pe un canal pe altul...
    In concluzie as sfatui, daca imi permiteti, sa va cumparati un receiver special dedicat pentru programele free to air care este in jur de 1 mil si ceva. (daca nu este nu no name...)

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. SS2-Digibox-H-H
    By skycleaner in forum Placi DVB
    Replies: 3
    Last Post: 10th November 2006, 15:13
  2. Strong SRT DigiBOX 1.2
    By alienro in forum Placi DVB
    Replies: 1
    Last Post: 2nd February 2006, 17:20
  3. GRUNDIG DIGIBOX
    By FLORIN_MX in forum RDI - Satelit
    Replies: 1
    Last Post: 7th September 2005, 13:24
  4. Grundig-Digibox
    By loui-dbox in forum RDI - Satelit
    Replies: 1
    Last Post: 11th August 2005, 22:37
  5. Grundig Digibox
    By mandylion in forum SD Receivers
    Replies: 3
    Last Post: 22nd June 2005, 11:08

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top