Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    baja_yu
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default New, need help (MRB+Fun6+Dynamite+) (EDT:Some progress made)


    Hello,

    I'm a new user. I have a Matrix Reborn Cam, Funcard 6, Dynamite Plus programmer and a Strong 4355 receiver.

    I pretty much know where to download keys from, but I have almost no idea which of all those available files I need to program and where.

    I see that I can program the Flash, Int. EEPROM and Ext. EEPROM. So if someone could help me with these begining steps and explain what I need to do I would be very gratefull. Btw, I mostly watch Astra (19.2E) and Hotbird (13.0E) and I use CAS Interface Studio 7.4 for programming.

    Also, I am not sure if I need to upgrade my CAM's firmware, how to check it or how to do it.

    Thanks in advance.

  2. #2
    baja_yu
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    I have downloaded a lot of files (mostly from satkey.ch), but I'm not sure which of them I need. Also, do I need to program all Flash, Int and Ext EEPROM, or just the Ext. EEPROM?

  3. #3
    baja_yu
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    By experimenting I found out that I infact do need to program all three items (Flash, Int and Ext EEPROM) on the card. I have found all three files in archives, one called "SIDFun9_01-08-2006" and the other "Sx Multi.6in1 File_01-08-2006" which would say that they are new.

    When I program the first into the card, I can go into Card info on my reciever, I get a list (Viaccess, Nagra2 etc) but I cant open any of them for more details. On the other hand, when I program the ones from the second archive, I get a Services menu with several items in the list (one I remember being AB SAT) but when I open them for more details they all say "Until: XX:XX:XX", the actual date being either end of 2004 or 2005.

    Can I maybe use the two files for Flash and Int EEPROM, and swap the third one with some other bin or hex file with keys?

  4. #4
    Platinum member Expert
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    29°20'N 47°59'E
    Posts
    5,711
    Posts Thanks / Likes

    Default

    JKF has a good list of files and how-tos on what to do with your MRB cam. unfortunately, there is nothing much to be seen. im not sure if MRB opens Premiere solely on CAM without cerebro (dragon cam opens premiere on astra without cerebro). just check out the cams section from that forum.
    HP-Compaq DC5000 MT 1.5GB RAM
    Debian Squeeze with Smargos
    CCcam 2.1.4

  5. #5
    baja_yu
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    Hi boknoy_ph,

    thank you very much for your reply. I have registered on JKF and I am awaiting activation so I can see what I can find out.

    I have searched a little for Cerebro cards, they seem very expensive, ranging from 55 to 75 euros.
    Can you tell me what I can expect to achieve with my setup (CAM+Card+Programmer) and what setup would you suggest for my use/need, nothing too pro (expensive)?

    Best regards,
    Baja

  6. #6
    Platinum member Expert
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    29°20'N 47°59'E
    Posts
    5,711
    Posts Thanks / Likes

    Default

    there is nothing new or open at the sat scene this moment, save for the active CS servers and STB with CS enabled.

    strong 4355 has a software emulation right? if it does, then it is already redundant if you want to use your MRB cam since the same channels can be opened by software as in your CAM.

    if you really want to invest a little bit more, i suggest you buy a dreambox or tripledragon.
    HP-Compaq DC5000 MT 1.5GB RAM
    Debian Squeeze with Smargos
    CCcam 2.1.4

  7. #7
    baja_yu
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default


    How would I go about reprogramming my MRB Cam? Can I do it with my setup (card+programmer)? And how can I check the current version of my CAM's firmware?

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 55
    Last Post: 15th October 2009, 15:41
  2. Replies: 4
    Last Post: 31st August 2006, 04:11
  3. Dynamite + Cartela MaxTv
    By zaiclopz in forum Placi DVB
    Replies: 19
    Last Post: 14th February 2006, 14:46
  4. dynamite programer
    By dani29 in forum RDI - Satelit
    Replies: 8
    Last Post: 30th January 2006, 01:58

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top