Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Pe marginea prapastiei. Privind voios (spre voi) in jos!
    Posts
    2,591
    Posts Thanks / Likes

    Default Receptor Echostar DSB-1100 aiurit

    Am un receptor Echostar DSB-1100 (FTA) care a functionat excelent vreo 3 ani, apoi a inceput treptat sa se aiureasca. La inceput aparea doar cate un caracter ciudat in denumirea programelor, apoi in decurs de cateva luni s-a aiurit tot mai rau, in sensul ca tot mai multe canale apareau cu caractere ciudate (pe ecranul TV), apoi unele au inceput sa nu mai mearga, dearece la scanare aparea gresit si SR-ul.
    Mi s-a parut ca se incinge cam tare procesorul, unii zic ca asa e normal.
    Am pus un comutator la sursa de alimentare , astfel ca dupa pornire si scanarea satelitului, inainte de a salva datele, reduceam tensiunea de 5V la cca 4V. Astfel a reusit sa mai mearga acceptabil inca o jumate de an, dar procesul de "aiurire" continua.

    Daca are cineva idee de unde provine defectul si cum s-ar putea remedia va rog sa ma ajutati!

    Asa arata javra :








  2. #2
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,602
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Moa .. ce cutie goala.
    Eu am patit asa ceva cu STRONGU, toate canalele, frecventele erau numai serpisori si paranteze.
    Problema a fost ca am bagat mai multe canale decat poate memora. Asa ca am sters la greu si acum merge bine.
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  3. #3
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,602
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Moa .. ce cutie goala.
    Eu am patit asa ceva cu STRONGU, toate canalele, frecventele erau numai serpisori si paranteze.
    Problema a fost ca am bagat mai multe canale decat poate memora. Asa ca am sters la greu si acum merge bine.
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  4. #4
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Pe marginea prapastiei. Privind voios (spre voi) in jos!
    Posts
    2,591
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Io nu am scos nimic din el.
    Asta am observat si eu, ca dupa ce am ajuns cu numarul de canale la limita a inceput sa le incurce. Dar pe urma am sters toate canalele salvate, am resetat, insa fenomenul continua si cu un nr redus de canale.
    Cineva zicea de memoria flash, dar habar nu am...

  5. #5
    MuSic & So mucH MoRe! Expert
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Svishtov
    Posts
    2,793
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Tati, are flash-ul bulit astea sunt primele semne...trebuie sa iti faci rost de un flash si apoi sa te duci la meseriasi (electronisti) sa ti-l puna pe asta nou ...
    DVB-S:
    Offset Emme Esse (Alu.) 1.25
    Offset Emme Esse (Alu.) 1.15
    Prime focus (Alu) 1.50m, 1.90m
    Offset 1.50m Fe, Triax TDS 1.10m, Visiosat BIG-BISAT, TechniSat SATMAN 85cm, Gibertini OP100L, etc
    Offset 35.cm (Camping), Triax BSKYB (72x58 cm), etc
    DM 800 HD V2, DM 500 V2, DM 800 HD, Amiko X-Finder, GigaBlue 800 HD, Sab Sky 4800 Mini Hd,
    Abo: Focussat, Dolce, HD+, TivuSat, Freesat, etc.
    DVB-T:
    TechniSat MultyMedia TS 1, Televes DAT HD, DIGIALITY OUTDOOR ANTENNA, etc

  6. #6
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Pe marginea prapastiei. Privind voios (spre voi) in jos!
    Posts
    2,591
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by the the
    Tati, are flash-ul bulit astea sunt primele semne...trebuie sa iti faci rost de un flash si apoi sa te duci la meseriasi (electronisti) sa ti-l puna pe asta nou ...
    Merci! De asa ceva imi era frica. Acum ar fi 3 probleme:
    1. De unde fac rost de cip?
    2. Trebuie si un program scris in el sau nu?
    3.Electronisti ar fi, dar trebuie unul special la asa ceva, poate gasesc!

    Ai idee care ar fi cip-ul respectiv in fotografia cu placa?

    Ar putea cineva sa-l repare in zona Tg Mures, Cluj, Brasov?

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Receptor Dragon S-1100
    By salogel in forum SD Receivers
    Replies: 11
    Last Post: 7th January 2010, 16:44
  2. Va rog un soft pt. echostar dsb 1100+manual
    By greby in forum SD Receivers
    Replies: 0
    Last Post: 10th July 2006, 08:39
  3. Sursa EchoStar dsb 1100 defecta-help
    By greby in forum SD Receivers
    Replies: 4
    Last Post: 4th June 2006, 08:42
  4. Vind receptor Echostar
    By dun in forum Shop
    Replies: 1
    Last Post: 3rd March 2006, 11:40
  5. PACHT PENTRU ECHOSTAR 1100 VIACCESS INCORPORAT EXISTA
    By george_bradu in forum SD Receivers
    Replies: 0
    Last Post: 10th November 2005, 22:15

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top