Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
  1. #1
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    448
    Posts Thanks / Likes

    Default Programe FTA pe Intelsat 1002

    Salut,

    ieri am instalat sistemul digitv cu ajutorul unui prieten. Semnalul nu e perfect (77-80% putere, c-am ata si calitatea), dar poate ca antena e prea jos, c-am 2m de la sol. Cand fac un suport bun, mut pe acoperisul casei.
    Intrebarea e alta: ce programe FTA pot fi prinse cu aceasta antena si conserva Hyundai? Am introdus mai multe TP-uri din lista gasita pe http://www.lyngsat.com/1west.html . La majoritatea lor spune ca semnalul e prost, si nu gaseste nimic. M-ar interesa DW, BBC World si niste radiouri. M-am dus pe situl DW si BBC World si se pare ca DW transmite pe Intelsat 1002, dar polarizarea este Ciruclara. Inseamna ca nu pot sa prind cu Hyundai? La BBC World n-am gasit Intelsat-ul in lista, numai pe Hotbird6 si Astra1E.
    Deci intrebarea: ce canale pot sa prind si exista o lista actuala a TP-urilor pe Intelsat 1002?

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Aboard the Destiny
    Posts
    3,184
    Posts Thanks / Likes

    Default

    TP-ul cu DW si BBC World nu are semnal in Romania din pacate ...

  3. #3
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,604
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by MrMxyzptlk
    TP-ul cu DW si BBC World nu are semnal in Romania din pacate ...
    Ba au . (Cel putin eu receptionez).
    11216 = 0%
    11229 = 52%
    11247 = 0%
    11261 = 52%
    11278 = 0%
    11293 = 52%
    11309 = 0%
    11325 = 55%
    11341 = 0%
    11357 = 52 %
    11403 = 0%
    11421 = 58%
    11434 = 0%
    http://forum.softpedia.com/index.php...13271&hl=fight

    si astept de mult sa vad ceva CONAX
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  4. #4
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Tara de Foc
    Posts
    678
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Au, depinde ce antena ai si unde e montata. La iasi in nici un caz nu prinzi cu 0.8m, dar la Oradea e foarte posibil.

  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    448
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Programe FTA pe Intelsat 1002

    Quote Originally Posted by zmeura
    Semnalul obtinut de tine e bun,mai mult nu cred ca poti obtine cu antena si LNB-ul de la ei.Antena nu trebuie urcata pe casa ca sa mearga,important e sa nu ai nimic in fata pe directia aia,iar programele care le mai poti prinde le gasesti aici: http://www.lyngsat.com/thor3.html ,bineinteles ca de acolo se exclud cele codate.Bafta.
    Ok, deci nu trebuie sa ma chinui cu obtinerea unui semnal mai bun. Ieri era innorat (dupa o ploaie), deci poate mai urca putin cand e clar. Ma un pom in fata, dar cred ca nu sta in cale. Oricum urcatul este si din cazua ca "arata mai bine" si un om mai inalt de 1.80 nu intra cu cabul in LNB. Ca o curiozitate LNB-ul dat de ei este de 0.2dB, deci cred unul mai bunicel ca parametrii.

    Acum sunt putin confuz cu Thor 2, 3, Intelsat 1002. Sunt 3 sateliti aproximativ la acelasi loc (si toti trei pot fi receptionati fara mutare antenei)? Ca eu am incercat TP-urile de pe http://www.lyngsat.com/1west.html si acolo sunt pentru toti tri, dar pana acum n-am prins nimic. (EDIT: se pare ca sunt beamuri diferite, de aceea nu pot fi receptionate toate TP-urile. Am mai invatat ceva...)
    Citand threadul de pe softpedia se pare ca in centrul tarii sunt probleme (eu stau la Sf. Gheorghe, 30km nord de Brasov), acolo BBC World n-a fost receptionat nici cu o antena mai mare. Acolo mai scria despre un Thor 4, poate ca dupa ce e lansat mai prindem catve posturi. (EDIT: Se cheama THOR II-R, si va intra in functiune in prima jumatate a anului...2008. http://www.telenorsbc.com/templates/Page.aspx?id=405 contine detalii si harti cu aria de acoperire a satelitilor 1W).

    Oricum, mai fac o tura de scanare. EDIT: fara rezultat pana acum.

  6. #6
    Maul, Darth Maul Teacher
    Join Date
    May 2006
    Posts
    212
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by MrMxyzptlk
    TP-ul cu DW si BBC World nu are semnal in Romania din pacate ...
    Eu il prind la 20km de Oradea.

  7. #7
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    cluj-napoca
    Posts
    3,328
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Hi amandigi,

    Trebuie sa stii ca sint doi sateliti la aceasi pozitie,Thor la 0.8W si Intelsat 10-02 la 1W!.Ca sa prinzi bine un satelit trebuie sa tii seama de acest amanunt.Diferenta de 0.2 grade conteaza enorm cind vrei sa obtii semnal util de pe transponderii cu probleme,cum sint cei mentionati de pytonu.Daca te folosesti de o antena mai mica de 1.1m sint slabe sanse sa prinzi canalele dorite de tine,BBC,etc.Daca antena,cea de 0.8m,{partea activa 0.75} e bine reglata te poti consola ca un procent de semnal,fireste insuficient,iti intra pe bara de semnal,dar in nici un caz cu receptorul Hyunday,ci cu unul mai bun.Spre exemplu,iata ce semnal imi intra de pe Thor la urmatoarele frecvente,cu un receptor Strong4500 si un lnb Inverto:

    1.11216 V,24500,7/8-Calitate/semnal:21%,
    2.11229 H,..............-C-34%,
    3.11247 V,..............-C-0%,
    4.11261 H,..............-C-26%,
    5.11278 H,..............-C-0%,
    6.11293 H,..............-C-32%,
    7.11309 V,..............-C-0%,
    8.11325 H,..............-C-32%,trps. si pentru BBC,
    9.11357 H,..............-C-32%,
    10.11372 V,..............-C-0%,
    11.11389 H,..............-C-0%,
    12.11421 H,..............-C-32%.

    Toti transponderii de mai sus se folosesc de fascicolul Nordic!Daca antena ar fi fost putin deplasata cu cele 0.2 grade spre Thor-0.8W,as fi putut obtine un mic cistig de semnal.Ea este orientata pe Intelsat 01-02 1W,pentru Digi TV.

    Iata care-i semnalul pe transponderii Focus TV,tot pe fascicolul Nordic:

    1.11727 V,28000,5/6-Nivel-77%,Calitate-81%!
    2.12245 v,...............-N-66%,C-83%.

    Sa vedem cum arata semnalul pe transponderii folositi de Digi Tv,care are fascicolul Spot 3:

    1.12527 H,27500,3/4-N-64%,C-72%,
    2.12563 H,..............-N-74%,C-72%,
    3.12607 H,..............-N-63%,C-63%,
    4.12644 H,..............-N-74%,C-69%,
    5.12644 V,..............-N-65%,C-73%,
    6.12678 H,..............-N-63%,C-69%,
    7.12723 H,..............-N-62%,C-65%.

    Tu spui c-ai obtinut semnal de 77-80%,dar probabil cu receptorul Hyundai,ceea ce e putin mai mic decit am eu cu acelasi tip de receptor,Hyundai,care la mine imi indica,acum,cind e vremea e buna urmatoarele valori:

    1.12527-98>99%,
    2.12563-98>99%,
    3.12607-82>83%,
    4.12644H-93>97%,
    5.12644V-98%,
    6.12687-90>93%,
    7.12723-90>93%.

    Desigur ca la receptia semnalul conteaza locatia antenei.D.a.p.d.v.eu sint mai avantajat decit cei din est.Dar despre semnalul la Digi Tv poti sa treci la sectiunea de DTH de pe acest forum,unde sint exprimate anumite puncte de vedere legat de receptia acestui operator.
    Poate te ajuta datele puse de mine,cel putin orientativ;iar daca sint si altii dispusi sa puna datele pe care le obtin din locatia si instalatia lor de receptie ar fi in interesul tuturor.
    satelescu

  8. #8
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    448
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by zmeura
    Scaneaza 11823 Hor SR:28000 si 12169 Hor SR:28000.Imposibil sa nu prinzi bulgarii.Intri la Scanare-Editare TP si tastezi peste oricare frecventa cele de mai sus apoi in josul paginii ai Scan sau ceva de genul asta.Bafta.
    Am prins pe bulgari! Mersi pentru informatii, problema era ca nu setam SR-ul corespunzator. Se vede ca sunt incepator. Acum incerc si pe alte TP-uri cautarea cu SR-ul setat cum trebuie.

  9. #9
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    448
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Satelescu,

    acum ca am descoperit ce nu am facut cum trebuie am reusit sa prind multe dintre programele FTA, in unele cazuri nivelul semnalului e mult mai mare decat pentru DigiTv (acolo variaza intre 60-84% acum, cel mai prost fiind TP6 - 12607, unde coboara pana la 58%). Dar de exemplu la 12399H (unde este CCTV9) am semnal 98%! Dupa cum vad asta e pe Thor3, pe cand Digi-ul pe Intelsat 10-02. Poate ca am nimerit satelitii Thor in loc de IS10-02? Nu prea am curaj sa misc antena sa nu pierd ce am, dar cred ca ar trebui sa misc putin la vest, nu?
    Dupa ce scanez totul, postez aici rezultatele cu TP-uri care merg si calitatea semnalului. Poate ajuta si pe ceilalti, cel putin sa incearca sa prinda canale FTA.

    In alte ordine de idei, daca merg TP-urile unde este si Canal Digital, se pot prinde astea daca pun in calculator o placa DVB?

  10. #10
    ˇsoy madridista! Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Regatul Unit
    Posts
    937
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by zmeura
    Scaneaza 11823 Hor SR:28000 si 12169 Hor SR:28000.Imposibil sa nu prinzi bulgarii.Intri la Scanare-Editare TP si tastezi peste oricare frecventa cele de mai sus apoi in josul paginii ai Scan sau ceva de genul asta.Bafta.
    eu sunt in madrid si nu imi intra bulgarii de pe thor.cand dau la scanare dupa introducerea parametrilor imi da eroare. antena imi este montata pe bloc si nu are nici un obstacol.
    poate am ajutati careva.
    cum pot introduce frecvente mai mici de 10 mii in conserva 1160? ma refer la frecventele de pe intelsat 1002 spot 1
    multumesc.

  11. #11
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu ai sanse pentru Thor in Spania .

  12. #12
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    448
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am testat acum pas cu pas toate TP-urile unde erau canale FTA cu antena, LNB-ul si receiverul Hyundai 1160 care se da acum la DigiTV. Ma aflu in centrul tarii 45.54 N/25.48E. Antena nu a fost reglat de profesionisti, dar cu un cineva care a mai facut asa ceva, si am folosit un masurator de putere simplu (scria pe el Satellite Finder) si informatia furnizata de Hyundai, regland antena in pozitia unde ni s-a parut ca avem cel mai bun semnal.
    Iata rezultatul testului (format TP: SR P/C; 10% la Hyundai inseamna ca nu e semnal):

    Satelitul INTELSAT 10-20:
    3912 R : 5000 10%
    3977 L : 17777 10%
    4175 R : 28000 10%
    4180 L: 27000 10%
    (habar n-am daca Hyundaiul e capabil sa prinda aceste frecvente si polarizari)

    11165 V: 1450 10%
    11190 V: 2142 80/77%
    12723 H: 27500 80/76%
    12520 V: 17500 80/98%

    DigiTV pe acest satelit:
    12527 H: 27500 80/84% (TP2)
    12564 H: 27500 80/78% (TP3)
    12607 H: 27500 80/61% (TP5)
    12607 V: 10127 77/72% (TP6)
    12643 H: 27500 80/80% (TP1)
    12643 V: 27500 80/89% (TP4)
    12687 H: 27500 80/77% (TP7)

    Satelitul THOR3:
    11727 V: 28000 80/98%
    11823 H: 28000 80/98%
    12054 H: 28000 80/98%
    12169 H: 28000 80/98%
    12226 V: 28000 80/98%
    12245 H: 28000 80/98%
    12322 H: 27800 80/98%
    12399 H: 27800 80/98%

    Satelitul THOR2:
    11247 V: 24500 10%
    11293 H: 24500 10%
    11325 H: 24500 10%
    11372 V: 24500 10%
    11403 V: 24500 10%
    11421 H: 24500 10%

    Deci semnalul pe IS 10-02 e mai prost cu exceptia 12520 V (radiouri nordice), THOR3 se prinde excelent, THOR2 deloc. Poate antena e reglata mai mult spre THOR3 decat spre IS 10-02. E noapte si cerul este destul de senin.
    O scanare completa rezulta in 265 posturi TV, 129 radiouri, evident unele sunt codate.
    Desigur, BBC si DW nu pot fi prinse de aici cu aceste scule.

    Cateva observatii: o data a disparut meniul, trebuia sa repornesc receiverul de pe telecomanda. De exemplu pe EDUSAT schimba destul de greu (15s in loc de 2-3s).

  13. #13
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu stresa receiverul cu Edusat . Are un SR mic si asta e cauza latentei in afisare .

  14. #14
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    cluj-napoca
    Posts
    3,328
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Hi amandigi,

    Intr-o anumita masura si eu sint de acord sa nu mai misti antena,ai putea avea de lucru din nou cu reglarea.Dar daca te folosesti de aceasi marime a antenei{0.80m}si lnb ca cel folosit de mine,plasata in centrul tarii ar trebui sa ai semnal mai puternic cu receptorul Hyundai.N-ar fi nicio problema acum,cind vremea e buna,dar nu cred ca vei avea semnal util,adica n-o sa vezi unele programe tv atunci cind o sa ploua bine!La 80% calitate/semnal vei avea probleme cu semnalul cind sint conditii meteorologice dificile.Si la peste 90% sint probleme cind ploua puternic.Nu compara semnalul de la programele bulgaresti,care au un semnal foarte puternic,cu cel de la Digi Tv!Deci in caz ca vrei sa ai o anumita siguranta,si asta relativ,cu semnalul de la Digi Tv e bine sa umbli la reglaje cu amicul tau pentru a putea obtine mai mult semnal,cel putin peste 90%!
    Si cum spunea *********,scoate programul Edusat,chiar si frecventa din receptor.Mai mult incurca decit ajuta,iar receptorul Hyundai iti poate face figuri cu atit de multe programe.Ele functioneaza un timp dar pe parcurs vei observa unele lucruri...ciudate.Desi Digi Tv a mai umblat la soft,corectind unele bug-uri si adaugind unele functii,din cauza ca suportul hardware este cam slabut,receptorul nu poate fi utilizat in full swing ca unul comercial.
    sper sa ma insel,satelescu

  15. #15
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    448
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by amandigi
    Man,stai linistit si nu mai misca antena,deoarece e foarte bine reglata.Oricum nu mai spune nimic pe acest forum de faptul ca cei de la Digi au semnal mai slab decat bulgarii si concurentii lor din romania ca nu te crede nimeni.Ba chiar s-ar putea sa-ti spuna ca nu e bine reglata antena si tu te apuci sa-l injuri pe prietenul tau care te-a ajutat si a facut o treaba foarte buna.Stai linistit si bucura-te de programele Digi care sunt destul de multe si acum au si calitate.In rest asta e tot ce poti prinde FTA aici la 1 grad vest.Bafta.
    N-am vrut sa spun ca Digi are semnal slab [o sa postez in threadul cu ploaia cand nu mai merge aici], chiar credeam ca nu e ceva bine reglat aici. Momentan sunt multumit si cu digi si cu FTA-uri. Daca ata se poate, atata este. Ar fi interesant investitia intr-o antena mai mare si un motor (sau sa am doua antene) si sa prind MBC2, MBC4 sau OneTV, dar asat e viitorul...

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Intelsat 1002 nu reusesc sa dau de el in Spania
    By maxim_serghei in forum RDI - Satelit
    Replies: 23
    Last Post: 24th November 2007, 15:10
  2. Replies: 0
    Last Post: 23rd September 2006, 19:16
  3. Humax F2-1002 receiver
    By pookoyikal in forum RDI - English
    Replies: 0
    Last Post: 1st September 2006, 21:59
  4. intelsat 1002
    By geo in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 6
    Last Post: 31st May 2006, 22:02
  5. Replies: 3
    Last Post: 3rd December 2005, 15:27

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top