Compania SC Euro Channel International SRL a primit o licenţă audiovizuală prin satelit pentru postul de televiziune Euro Channel n cadrul şedinţei Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) din 25 iulie 2006.

Euro Channel este un post de televiziune generalist care va difuza programe europene de familiarizare a publicului romn cu modul de viaţă al celorlalte popoare şi culturi din Europa.

Potrivit declaraţiilor lui Nikolaos Konstantinidis, prezent n faţa Consiliului n calitate de acţionar al companiei Euro Channel International, programul va cuprinde emisiuni de interes general şi nu va cuprinde filme, nsă va difuza emisiuni despre filme.

n dosarul de licenţiere depus la CNA, se menţionează că grila de programe a postului va cuprinde 10 % emisiuni culturale şi educative, 30 % programe informative, 40 % emisiuni de divertisment şi 20 % filme, n contradicţie cu declaraţiile acţionarului.

Tipul programelor difuzate variază de la emisiuni de lifestyle n care sunt prezentate tradiţiile şi stilului de viaţă european, la dezbateri pe teme europene, emisiuni pentru copii, de muzică, sport sau emisiuni auto, programe de tehnologie, arhitectură, călătorii etc.

Compania a estimat că investiţiile n acest proiect se vor ridica la suma de un milion de euro. Deja amenajările pentru un studio au nceput deja, postul de televiziune putnd emite, potrivit declaraţiilor lui Nikolaos Konstantinidis n două luni de zile. Firma are deja 50 de angajaţi care participă numai la acest proiect.

De asemenea, accesul publicului la Euro Channel va fi făcut prin intermediul operatorilor de cablu cu care compania se află n discuţii şi prin satelitul grec Hellas Sat.

Acţionarii companiei sunt Nikolaos Konstantinidis, Zăuleţ Elena Alina şi Niko Group International SA.