Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Romania
    Posts
    260
    Posts Thanks / Likes

    Default Ce fel de codare foloseste DigiTV ?

    Desi poate s-a mai discutat problema, ma risc sa pun in discutie calitatea imaginii pe DigiTV.
    Din faptul ca sunt atitea programe pe un transponder, la o socoteala simpla, reiese ca per program nu e foarte multa banda disponibila. Intreb si eu ca un incepator, din curiozitate, DigiTV foloseste tot DVB-S cu mpeg2 sau foloseste deja un standard mai nou cu mpeg4 ? Si relativ la banda, pe transponderul cu pricina ce fel de tehnica de modulatie se foloseste( QPSK, QAM 16, etc.) ?
    Care e calitatea imaginii in conditiile astea ? Se vad oare macroblocurile cu "ochiul liber", ca pe euronews ?

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    United States of Europe
    Posts
    17,549
    Posts Thanks / Likes
    Salut Prieteni!


  3. #3
    Moderator Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    BUZAU
    Posts
    6,106
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gepeto
    Amanunte la:
    _ttp://www.digitv.ro/Faq/Faq.htm

    de ce ai dat linkul asta ca iar citesc si ma enervez....
    "Receptorul este compatibil DiSEqC? Da este compatibil cu versiunile 1.0 si 1.2 ale acestui standard. Mai multe informatii despre receiver puteti afla consultand manualul acestuia pe care il puteti accesa din meniul site-ului nostru."

    Domnul Emil G. stie ce scrie pe pagina lor? Daca da, constientizeaza?
    Ofset-uri 1,6Al/1.6Fe/1,4Fe, 2&HH , SkyStar2;
    Optibox Spider HD
    HSS-7160NA (DigiTV)
    90E - 34,5V

  4. #4
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    United States of Europe
    Posts
    17,549
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Ce fel de codare foloseste DigiTV ?

    Quote Originally Posted by vasile
    Intreb si eu ca un incepator, din curiozitate, DigiTV foloseste tot DVB-S cu mpeg2 sau foloseste deja un standard mai nou cu mpeg4 ?
    Care e calitatea imaginii in conditiile astea ? Se vad oare macroblocurile cu "ochiul liber", ca pe euronews ?
    Daca intrebi ca un incepator, te-am trimis sa citesti chestii de incepatori...Daca te-ai prins ca sunt vrajeli, inseamna ca nu esti incepator...
    Salut Prieteni!


  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Romania
    Posts
    260
    Posts Thanks / Likes

    Default

    A fi incepator e o treaba relativa intotdeauna.
    Conform cu _ttp://www.digitv.ro/Faq/Faq.htm si cu ce am mai citit la http://www.dvb.org/index.php?id=294 la standardul DVB-S2 pentru QPSK (daca e QPSK) cu FEC 3/4 avem o eficienta spectrala de 1.48 deci pentru un transponder ar fi utili cam 45 Mbps si daca sint 33 programe pe 2 transponderi, ar fi cam 3 Mbps per program. Intr-o arhitectura care foloseste probabil Multiple Input Streams si deci beneficiaza statistic de banda de la celelalte programe care transmit imagini mai statice, ar trebui ca si pentru mpeg2 sa fie o calitate a imaginii destul de apropiata de cea de la DVD. Se foloseste oare mpeg4 ?
    Intrebarea mea e daca stie cineva daca ce am presupus e corect .

  6. #6
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default Juniorule ...

    Te-a prins Gepeto ca nu esti boboc ! tu ai dreptate sa te intrebi ... dar daca te uiti un pic la calitatea imaginii ... fa asta comparativ pe doua receivere pe un canal din pachet si unul direct de la sursa ... ai sa intelegi ca nu asta a fost problema lor ! ca la cablisti ... colorat sa fie ! Nu cred in alt standard de MPEG decat 2 ! nici un receiver obisnuit nu stie mai mult !
    si nici nu cred ca este cazul la televiziunea cu definitie normala !

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Sisteme codare--decodare....Help!!
    By ovy_man in forum Placi DVB
    Replies: 1
    Last Post: 27th March 2006, 22:47
  2. Stie careva ce codare foloseste sistemul NOOS.Fr?
    By piruetu in forum RDI - Satelit
    Replies: 3
    Last Post: 17th January 2006, 14:05
  3. sisteme de codare
    By nirolf in forum RDI - Satelit
    Replies: 6
    Last Post: 28th December 2005, 14:54
  4. Codare CATV
    By bebelus in forum RDI - Satelit
    Replies: 1
    Last Post: 21st June 2005, 19:01
  5. Griffin, un nou sistem de codare
    By serpiko in forum RDI - Satelit
    Replies: 4
    Last Post: 27th May 2005, 18:24

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top