Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 11 of 11
 1. #1
  Silver Member Expert
  Join Date
  Jun 2003
  Posts
  2,652
  Posts Thanks / Likes

  Default Guvernul va impune TVA la cablu

  Guvernul va impune TVA la cablu, dar si la biletele de teatru si film

  In goana dupa venituri sigure la bugetul de stat, Guvernul va introduce TVA de 19% la abonamentele TV prin cablu si va elimina si alte scutiri de la plata acestei taxe, probabil de la 1 aprilie. Mai putin sigure sunt si alte modificari ce vor fi aduse Codului Fiscal, dat fiind ca actul normativ va fi schimbat dupa parafarea unui acord cu FMI, in aceasta luna.

  Astfel, Ministerul Finantelor va propune eliminarea scutirii de la plata TVA pentru o serie de servicii, precum cel de transmisii TV si de date prin cablu. Astfel ca cei peste patru milioane de abonati la televiziune prin cablu din tara vor plati mai mult cu circa 19% pentru placerea de a se uita la TV.


  Va fi introdusa, cel mai probabil de la 1 aprilie 2004, TVA de 19% pe spectacolele organizate la cinematografe, teatre si videoteci. In prezent, aceste servicii sunt scutite de la plata TVA, dar organizatorii nu au drept de deducere, ceea ce inseamna ca in mod normal biletele la aceste spectacole nu ar trebui sa se scumpeasca.

  In plus, vor fi taxate cu 19% operatiunile de vanzare a licentelor de film si livrarile de bunuri care se produc in penitenciare, ca de altfel si lucrarile efectuate la monumente.

  Potrivit Programului economic de preaderare prezentat de Executiv la Bruxelles, din 2006 se vor elimina scutirile de TVA pentru medicamente si se va introduce un regim special de TVA pentru gospodariile agricole individuale, turism, bunurile de colectii si de arta, precum si pentru aurul pentru investitii.


  Impozit de 16% pentru veniturile mostenite?

  Daca aceste modificari sunt batute in cuie, totul este posibil in ceea ce priveste introducerea unor noi impozite. Astfel, potrivit unor informatii aparute in presa, Guvernul are de gand sa taxeze si veniturile obtinute din transferul dreptului de proprietate asupra unor bunuri obtinute in urma unor mosteniri sau a divortului.

  Surse autorizate din Ministerul Finantelor, institutie unde, in mai mult de trei luni de la schimbarea stafetei, nu a fost inca nominalizata persoana care sa ocupe functia de secretar de stat pe probleme de fiscalitate, sustin ca nu s-a discutat o astfel de masura.

  De altfel, incertitudinea este cuvantul de ordine si in ceea ce priveste viitoarele modificari care vor fi aduse Codului Fiscal, ce vizeaza introducerea unor noi impozite si majorarea de pana la zece ori a altora deja existente.

  In ceata se afla si data cand vor fi aceste modificari adoptate ca si cea de intrare in vigoare a noilor prevederi, daca ar fi sa ne luam dupa declaratiile de ieri ale vicepremierului Adriean Videanu.

  "Guvernul este pregatit sa ia in discutie modificarile la Codul Fiscal, insa ar fi incorect ca aceasta operatiune sa aiba loc inainte de finalizarea Memorandumului cu FMI, care ar putea aduce noi schimbari legislative" a declarat Videanu.

  "Inca n-am finalizat toate detaliile Memorandumului suplimentar cu FMI si atunci este incorect sa venim acum cu modificarea Codului Fiscal si, dupa doua saptamani, cu o noua modificare", a explicat Videanu.

  Reamintim ca, dupa plecarea delegatiei FMI, oficialii romani au anuntat ca au primit ca "tema" indeplinirea unor conditii care sa asigure atingerea tintelor macroeconomice pentru 2005, capitol la care intrau si masurile de crestere a unor impozite si taxe menite sa astupe gaura de 30.000 miliarde de lei lasata de cota unica.

  Astfel, s-a convenit atunci o inflatie de 7%, un deficit de cont curent de 6,9 %, o crestere economica de 5,5 % si un deficit bugetar de 0,4-0,5 % din PIB. O alta masura este devansarea graficului de majorare a accizelor la combustibili, alcool si tutun, de la 1 iulie la 1 aprilie 2005

 2. #2
  Senior Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Mar 2003
  Location
  crisana
  Posts
  1,806
  Posts Thanks / Likes

  Default

  asta mai lipsea...nici dth-ul nu cred ca scapa...

 3. #3
  Member Mentor
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Dec 2003
  Location
  Romania, Cluj
  Posts
  687
  Posts Thanks / Likes

  Default

  F U C K

  European Union.

  S U C K S Forever !


 4. #4
  Silver Member Expert
  Join Date
  Jun 2003
  Posts
  2,652
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Taxa pe cablu

  Din dorinta de a aduna cat mai multi bani la buget unele autoritati locale au instituit 'o taxa pe comunicatiile prin cablu'. Taxa vizeaza atat televiziunea prin cablu cat si alte forme importante de comunicatie, internet, telefon.

  Consiliul National al Audiovizualului (CNA) dezaproba initiativa introducerii unor astfel de taxe, de catre unele autoritati locale. CNA considera ca "o astfel de taxa induce o scumpire a informatiei si este de natura sa afecteze dreptul fundamental al publicului la informare", se arata intr-un comunicat al CNA.

  CNA mentioneaza, in context, hotararea Consiliului Municipal Local Constanta de a introduce, din 2005, "o taxa pe comunicatiile prin cablu, internet si telefonie de 1.000 lei pe zi pe metru liniar de cablu. Taxa vizeaza atat televiziunea prin cablu cat si alte forme importante de comunicatie".

  Rompres, 03 mar 2005

 5. #5
  Administrator Expert
  Join Date
  Jul 2002
  Location
  Las Vegas
  Posts
  8,510
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Asta ne trebuie daca am votat retardatii din Alianta si primarul chel.
  Dupa ce am confiscat domeniul liga1.ro a venit randul ligii a doua : http://www.lpf2.ro


  http://www.liga1.ro/ cel mai tare site din lume dedicat fotbalului autohton.
  Vizitati-l si o sa primiti de la mine !

 6. #6
  -nomad- Mentor
  Join Date
  Apr 2003
  Location
  ...
  Posts
  754
  Posts Thanks / Likes

  Default

  4 classes 4 dă masses ...care (crede el că) este.

  „…acest delir, această lume nebună a gadgeturilor, a fetişurilor care încearcă fiecare să imprime eternităţii o valoare şi să facă dovada unei mîntuiri prin lucruri şi a lipsei mîntuirii prin har.“ - JEAN BAUDRILLARD ¶Root is a state of mind¶

 7. #7
  Senior Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Mar 2003
  Location
  crisana
  Posts
  1,806
  Posts Thanks / Likes

  Default

  reflectati la o chestie... pina la revolutie am fost condusi de un cuplu de oameni fara scoala...si s-a construit cit s-a costruit, blocuri si fabrici dovada ca dupa 15 ani inca mai sunt peste 1000 de fabrici de vindut...
  in ultimii 15 ani am fost condusi numai de oameni cu facultate, unii chiar cu 2-3...rezultatele se vad...coada Europei...si atunci ma intreb eu, oare este OBLIGATORIU sa ai scoli multe sa conduci tzara si sa aduci bunastare oamenilor

  am mai auzit o cugetare la tv...daca a stiut cineva sa faca bani pentru el si familia lui atunci poate sa faca acelasi lucru si pentru mai multa lume...fara sa aiba nevoie de multe scoli...

  vanghelie are bani multi facuti cu capul lui, care este la fel becali, si ceilalti 2 frati becali, si altii, multi altii...

  este o parere...offtopic...

  p.s. si eu am votat cu psd, ca datorita lor mi-a mers bine in ultimii 4 ani,...acum vad ca nu m-am inselat...astia bun taxe pe cablu, pe actiuni, pe dobinzi, etc....ramine aerul, apa si mersul pe jos
  daca povesteau ei ce vor face ieseau psd-ul cu 51% la alegeri si nasty din primul tur...dar minciuna este la loc de cinste..."sa traiti bine"

 8. #8
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jun 2004
  Location
  Romania
  Posts
  457
  Posts Thanks / Likes

  Default

  nimeni nu se baga sa fie politician pentru poporu cel fantastic... toata lumea se baga la putere pentru iepuroi...

  in tzara asta de hotzomani tre sa furi la greu ca sa traiesti cum trebe... sau cineva chiar crede ca partidele din romania sunt tabere rivale? loooooooool

 9. #9
  Silver Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jan 1970
  Location
  Wallis And Futuna Islands
  Posts
  2,234
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Nu,nici unul nu-i mai brav decat celalalt. .

  Eu unul as dori sa se stopeze cu munca la negru-adica sa nu fie rentabila
  Ideile exprimate de userul acestui cont reflecta opinia personala si trebuie tratata ca atare.

 10. #10
  Silver Member Expert
  Join Date
  Jun 2003
  Posts
  2,652
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Guvernul scumpeste biletele de cinema

  Guvernul a decis sa aplice biletelor de film cele mai mari taxe din Europa, afirma Asociatia Distribuitorilor de Film din Romania. Proiectul de modificare a Codului Fiscal, adoptat pe 24 martie 2005, prevede eliminarea scutirii de TVA pentru impozitul pe spectacole, ceea ce va obliga cinematografele sa mareasca pretul biletelor cu pina la 19%.
  Potrivit noului Cod Fiscal, biletele de cinema vor fi impozitate de la 1 iunie cu TVA de 19%, taxa ce se adauga altui impozit, aflat deja in vigoare, de 12% din pretul spectacolului.

  “Romania, cea mai saraca piata europeana si cea mai afectata de pirateria video - circa 60% -, devine astfel tara cu cele mai mari taxe pe spectacolul cinematografic”, se precizeaza intr-un comunicat al Asociatiei Distribuitorilor de Film din Romania (ADFR).

  Cele mai ieftine bilete ar putea costa de la 1 iunie, cu aproximatie, 75.000 lei. La cinematografele de lux, Hollywood Multiplex, Movieplex sau CinemaPro, preturile ar putea varia intre 120.000 lei si 240.000 lei. Reprezentantii cinematografelor au spus ca abia au aflat de aceasta prevedere si ca nu au hotarit inca daca vor mari preturile biletelor incepind cu 1 iunie 2005.

  Ca efect al noului impozit, vor rula filme mai putine si mai proaste pentru ca marii distribuitori straini isi vor pierde interesul pentru Romania, investitorii in sali de cinema se vor reorienta, iar potentialii spectatori vor recurge la piraterie, potrivit vicepresedintelui ADFR.

  Copyright © 1996-2005 Evenimentul Zilei Online.

 11. #11
  Moderator Expert
  Join Date
  Oct 2004
  Location
  Aboard the Destiny
  Posts
  3,184
  Posts Thanks / Likes

  Default

  TVA la informatii (cablu TV, Internet) -> este impotriva normelor europene, pentru ca informatia este o necesitate si nu se taxeaza in secolul XXI...
  TVA la cinema -> o noua prostie a guvernului pentru ca va marii pirateria si va golii cinematografele aproape goale ...
  taxa de lux la camere foto digitale si alte elctronice -> marirea piraterie in RO pentru ca va fii mult mai ieftin sa aduci ceva din strainatate decat sa cumperi aici.

  Pe urma acestor masuri eu cred ca guvernul Scumpiceanu a aratat cat de "prost" este si cum favorizeaza pirateria in Romania ... Bravo lor.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

 1. Replies: 0
  Last Post: 13th April 2006, 19:22
 2. Cablu DVI
  By petrica_dumitriu in forum DVD - DIVX - HIFI
  Replies: 5
  Last Post: 6th February 2006, 15:14
 3. Cablu rs 232
  By Fxprime in forum RDI - Satelit
  Replies: 1
  Last Post: 8th August 2005, 14:16
 4. Replies: 5
  Last Post: 10th June 2005, 21:41
 5. TELESPORT PE CABLU
  By Anonymous in forum Sport
  Replies: 0
  Last Post: 27th July 2004, 14:32

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top