Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    23
    Posts Thanks / Likes

    Default Not getting signals for some channels? Dish positioning?


    Hi guys,

    Just got my dishtv receiver. I connected it and scanned on the frequencies of NSS6.. I am getting most of the channels. But there r a few channels tht i am not getting. I tried manually scanning those frequencies but to no avail. It is then that i noticed that on these certain frequencies my receiver shows that it is not getting any signal..Like ic an see Tensports nut i cannot get any signal for espn

    Is it a problem with my dish positioning? I wud ahve thought tht if it wasnt positoned properly i wud get 0 channels. Is it possible tht it is marginally off position and thts why i am getting some and not getting others?

    Basically wht is the problem? is it wrong scanning of the receiver or somethign wrong with the dish position.

    Cheers

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Australia
    Posts
    167
    Posts Thanks / Likes

    Default

    I would say it's not the signal,it's your card.
    ESPN should be there but will not authorise you to view it "OR"
    Dish TV is having problems uplinking the signal.

  3. #3
    Senior Member Expert
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    South India
    Posts
    1,090
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Not getting signals for some channels? Dish positioning?

    Quote Originally Posted by tango
    Hi guys,

    Just got my dishtv receiver. I connected it and scanned on the frequencies of NSS6.. I am getting most of the channels. But there r a few channels tht i am not getting. I tried manually scanning those frequencies but to no avail. It is then that i noticed that on these certain frequencies my receiver shows that it is not getting any signal..Like ic an see Tensports nut i cannot get any signal for espn

    Is it a problem with my dish positioning? I wud ahve thought tht if it wasnt positoned properly i wud get 0 channels. Is it possible tht it is marginally off position and thts why i am getting some and not getting others?

    Basically wht is the problem? is it wrong scanning of the receiver or somethign wrong with the dish position.

    Cheers
    Just check and let us know on which TP 's you are getting signal and on which TP's you are not gettting signal. Maybe something to do with Polarization too VERTICAL OR HORIZONTAL. Try to reposition the dish again just a little bit upwards. I THINK YOU SHOULD GET SIGNAL TO ESPN CHANNEL EASILY IF YOU ARE GETTING FOR OTHER CHANNELS.
    ok just let us know what channel you are presently getting.

  4. #4
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    95° East
    Posts
    1,022
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Not getting signals for some channels? Dish positioning?

    Quote Originally Posted by tango
    Hi guys,

    Just got my dishtv receiver. I connected it and scanned on the frequencies of NSS6.. I am getting most of the channels. But there r a few channels tht i am not getting. I tried manually scanning those frequencies but to no avail. It is then that i noticed that on these certain frequencies my receiver shows that it is not getting any signal..Like ic an see Tensports nut i cannot get any signal for espn

    Is it a problem with my dish positioning? I wud ahve thought tht if it wasnt positoned properly i wud get 0 channels. Is it possible tht it is marginally off position and thts why i am getting some and not getting others?

    Basically wht is the problem? is it wrong scanning of the receiver or somethign wrong with the dish position.

    Cheers
    Dear,
    Are you presently in India or abroad - if abroad then use the larger dish.
    Regards

  5. #5
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    23
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Not getting signals for some channels? Dish positioning?

    Hi Anver,

    I am in Sharjah, UAE..Getting most of the DishTV channels on NSS6 except those on the below frequencies.

    11037 H SR 40700 FEC 3/4
    11172 H SR 27500 FEC 3/4
    12535 V SR 40700 FEC 2/3
    12688 V SR 27500 FEC 3/4
    12688 V SR 27500 FEC 3/4

    I am receiving the below fine without any problems:
    12595 H SR 40700 FEC
    12595 V SR 40700 FEC 2/3
    12647 H SR 27500 FEC 3/4

    Its a strange problem. The channels which i am not getting is becoz there is no signal shown on thsoe frequencies..

    Quote Originally Posted by Anver
    Quote Originally Posted by tango
    Hi guys,

    Just got my dishtv receiver. I connected it and scanned on the frequencies of NSS6.. I am getting most of the channels. But there r a few channels tht i am not getting. I tried manually scanning those frequencies but to no avail. It is then that i noticed that on these certain frequencies my receiver shows that it is not getting any signal..Like ic an see Tensports nut i cannot get any signal for espn

    Is it a problem with my dish positioning? I wud ahve thought tht if it wasnt positoned properly i wud get 0 channels. Is it possible tht it is marginally off position and thts why i am getting some and not getting others?

    Basically wht is the problem? is it wrong scanning of the receiver or somethign wrong with the dish position.

    Cheers
    Dear,
    Are you presently in India or abroad - if abroad then use the larger dish.

  6. #6
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    95° East
    Posts
    1,022
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Dear,

    what is the dish size?

    Use bigger size dish - you should get.
    Regards

  7. #7
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    153
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Anver
    Dear,

    what is the dish size?

    Use bigger size dish - you should get.
    yep mr. anver is right....
    1 of my friend also was havin da same problem of tensports n espn signal...he is in dxb...whn he try 2 fix da signal 4 espn,tensports thn da other tps signals r gone...so he asked me wht 2 do..i asked him wht is da size of dish ur havin...his was 90cm...so like mr anver i suggested him 2 go 4 a bigger dish..thn he bought a 120cm dish..earlier was 90com..an am sure ur,s is also 90cm...so now his pro is ok...but still a litttle pro with da signal of 10sports...sometimes da channel freezes 4 a sec or2...so i will suggest u 2 go 4 more bigger dish like 140 or 160cm...thn i think ur signal pro will b fine...
    yes mr anver kya bolta tu am i right or not...


    i am havin a 90 cm dish which i use 2 change frm hotbird 2 nss6 almost everyweek...i tried 2 change it 2 hotbird 4 worldcup 2006...n i was not getin evn a single signal....4, 5 attempt i was fail...finally i fixed it on nss6....now im planning 2 buy a big dish 4 hotbird..
    but earlier hotbird was very fine with da same size of dish...dunno what,s da pro...
    any suggestion 4 me mr anver....
    frm my side everything is fine
    nufffin is blockin da way of da dish da stand is perfect..lnb is ok...good wire...dish quality is ok...thn wht,s da pro.....now nss6 is workin fine with da same dish .....90cm....
    mr anver....wht could be da pro.....or something 2 d0 with the footprints of da satellite......
    thx
    cheers...

  8. #8
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    23
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Not getting signals for some channels? Dish positioning?

    Hi Anver,

    Got the problem solved witha little tinkering around...

    I am in Sharjah, UAE..I am using a small dish..

    All i did was invert the ploarization on the LNB. For e.g. for 11037 H i set it as 11037 V and voila i had signal strength n i cud see the channels. I belive the reason for this is tht i have a diseq switch on the terrace to which i have hotbird n nss6 connected. The output of tht switch is a wire running down fromt eh terrace to my flat. I thk becoz its coming thru a switch n not by itself there was a problem..so just playing around with it helped..

    Thanks a lot for all thsoe who helped and answered..

    Cheers

    Quote Originally Posted by tango
    Hi Anver,

    I am in Sharjah, UAE..Getting most of the DishTV channels on NSS6 except those on the below frequencies.

    11037 H SR 40700 FEC 3/4
    11172 H SR 27500 FEC 3/4
    12535 V SR 40700 FEC 2/3
    12688 V SR 27500 FEC 3/4
    12688 V SR 27500 FEC 3/4

    I am receiving the below fine without any problems:
    12595 H SR 40700 FEC
    12595 V SR 40700 FEC 2/3
    12647 H SR 27500 FEC 3/4

    Its a strange problem. The channels which i am not getting is becoz there is no signal shown on thsoe frequencies..

    Quote Originally Posted by Anver
    Quote Originally Posted by tango
    Hi guys,

    Just got my dishtv receiver. I connected it and scanned on the frequencies of NSS6.. I am getting most of the channels. But there r a few channels tht i am not getting. I tried manually scanning those frequencies but to no avail. It is then that i noticed that on these certain frequencies my receiver shows that it is not getting any signal..Like ic an see Tensports nut i cannot get any signal for espn

    Is it a problem with my dish positioning? I wud ahve thought tht if it wasnt positoned properly i wud get 0 channels. Is it possible tht it is marginally off position and thts why i am getting some and not getting others?

    Basically wht is the problem? is it wrong scanning of the receiver or somethign wrong with the dish position.

    Cheers
    Dear,
    Are you presently in India or abroad - if abroad then use the larger dish.

  9. #9
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    95° East
    Posts
    1,022
    Posts Thanks / Likes

    Default


    Dear,

    Enjoy watching.
    Regards

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. dish tv,some channels always upgrade
    By wasim4rahman in forum RDI - English
    Replies: 2
    Last Post: 20th July 2006, 10:37
  2. star channels on dish tv?
    By mahendra in forum RDI - English
    Replies: 2
    Last Post: 16th July 2006, 13:16
  3. Dish TV India new channels
    By sheetal arian in forum RDI - English
    Replies: 8
    Last Post: 8th June 2006, 18:19
  4. Channels viewable with Ku band dish from Asiasat 3s
    By mj786 in forum RDI - English
    Replies: 21
    Last Post: 18th May 2006, 16:52
  5. How many channels on 6 ft soid dish from hotbird
    By khabri in forum RDI - English
    Replies: 1
    Last Post: 26th August 2005, 14:47

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top