Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default Probleme la comutare satelitilor

    De la o vreme am probleme la comutarea de pe un satelit pe altul (SS2, Diseq Spaun 4x1, 4 LNB-uri Quad). Pe Astra mai merge cum mai merge, dar cand trec pe HotBird, semnalul apare si dispare si nu pot vedea constant decat daca pornesc si alt receiver pe HotBird. Banuiesc ca este tensiunea de vina, la LNB ajunge (in sarcina, cu LNB-ul conectat) tensiunea la 12,1V pe verticala. Pe orizontala 16V. Totul se rezolva cand pornesc pe HotBird un alt receiver in alta camera. La fel pe Sirius. Am incercat cu alt Diseq si la fel (de fapt el comuta, dar semnalul e zero). Fenomenul se intampla cu ProgDVB si cu AltDVB, de parca ar fi frati. Este undeva vreo optiune ca sa maresc tensiunea (multe receivere au asa ceva, +1V, ca sa compenseze caderea de tensiune pe cablurile lungi).

  2. #2
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Banat.Ro
    Posts
    2,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Asa patesc si eu cand comut de pe Asta pe Hb, nu mai am semnal, dar in momentul cand mai dau o data pe canalul respectiv apare si semnalul
    Video: Vu+Uno (HDD 80Gb) /offset 1.2 H-H/42E<=>30W;
    Optibox Gekko Cable HD
    Audio: Harman Kardon HK680+Monitor Audio B2+WD Elements Play (2Tb)

  3. #3
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am legat direct pe HotBird si tot am semnal intermitent. Am incercat cu alt Quad LNB si tensiunea scade de la 12,8V in gol la 12,4V in sarcina (cu LNB-ul vechi scadea la 12,1V) si ca urmare acum am semnal stabil. Noul LNB mananca mai putin curent si nu pune sursa in cur. Si totusi inainte mergea bine, mi-e teama sa nu fie de la driverul 4.4.0, cam de atunci a aparut problema. O sa incerc si cu o versiune mai veche.

  4. #4
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Banat.Ro
    Posts
    2,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sunt mai pacatoase placile
    Video: Vu+Uno (HDD 80Gb) /offset 1.2 H-H/42E<=>30W;
    Optibox Gekko Cable HD
    Audio: Harman Kardon HK680+Monitor Audio B2+WD Elements Play (2Tb)

  5. #5
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am incercat cu driverul 4.3.2 si la fel, cam face probleme. Intre timp am descoperit cauza: caldura mare! Am scos capacul la computer si am pus un ventilator de masa sa bata in placa si de atunci merge ca un boboc de rata, fara nici o intrerupere si comuta la fix de pe un satelit pe altul. O sa-i adaug un ventilator intern numai pentru placa.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Putin ajutor la memorat pozitiile satelitilor
    By Fulanito in forum DREAMBOX
    Replies: 1
    Last Post: 19th September 2006, 18:09
  2. Harta A Satelitilor
    By jamesbond07 in forum RDI - Satelit
    Replies: 4
    Last Post: 5th September 2006, 01:51
  3. Unde memoreaza dreamu pozitiile satelitilor
    By soporan_emil in forum DREAMBOX
    Replies: 1
    Last Post: 20th May 2006, 04:42
  4. probleme Add on
    By ombre in forum RDI - Satelit
    Replies: 0
    Last Post: 22nd August 2005, 22:42
  5. Probleme LNB ?
    By satfoot in forum RDI - Satelit
    Replies: 1
    Last Post: 3rd June 2005, 17:00

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top