În România există în prezent un număr de 349 licenţe audiovizuale acordate pentru difuzarea serviciilor de televiziune, dintre care 11sunt deţinute de Societatea Română de Televziune (SRTv), potrivit unui articol apărut în revista „Forum Audiovizual”, apărută pe 10 iulie 2006 şi editată de Consiliul Naţional al Audiovizualului.

Dintre licenţele audiovizuale eliberate de CNA pentru televiziuni private, 257 servesc difuzării pe cale radioelectrică terestră (218 de putere mare şi 39 de putere mică), iar 81 pentru difuzarea programelor prin satelit. Acestea la rândul lor figurează în documentele CNA ca fiind în majoritatea acestora specializate, de nişă, dintre care 16 de filem, 11 de muzică, 4 de ştiri şi de sport, câte 3 de teleshopping, business, religioase, 2 culturale, universitare şi utilitare, câte unul dedicat copiilor, femeilor, turismului şi domeniului meteorologic.

În privinţa emisiei terestre, există cinci societăţi private, titulare de licenţe audiovizuale care deţin între 17 şi 38 de licenţe fiecare, constituindu-se în reţele cu acoperire naţională. Acestea sunt: Antena 1, Pro TV, Prima TV, Realitatea TV şi Naţional TV.

SRTv deţine 11 licenţe audiovizuale, dintre care patru pe satelit (TVR 1, TVR 2, TVR Internaţional şi TVR Cultural).

În cazul licenţelor radio, CNA a acordat 629 de licenţe pentru radiodifuziune terestră şi 31 pentru difuzare prin intermediul satelitului, dintre care Societatea Română de Radiodifuziune (SRR) deţine 17 frecvenţe terestre şi două prin satelit.

O serie de societăţi operează mai mult de 20 de licenţe audiovizuale radio, putând fi considerate reţele cu acoperire naţională sau regională. Acestea sunt: Info Pro, Pro FM, Kiss FM, Mix FM, Europa FM, Romantic FM, Radio Deea, Naţional FM, Radio 21 şi Radio Minisat.

Totodată, în România există un număr de 97 de licenţe audiovizuale pentru posturi de radio confesionale, dintre care doar patru sunt accesibile prin satelit.

Din dosarele CNA rezultă că în Românbia există un număr de 4.865 de avize de retransmisie a programelor de televiziune care dervesc 9.639 de localităţi. În sistem DTH, digiatl şase societăţi deţin avize de retransmisie.

Preocuparea Consiliului pentru acordarea de licenţe audiovizuale, decizii de autorizare audiovizuale pentru operatorii e radio şi TV, precum şi a avizelor de retransmisie pentru televiziunea prin cablu, a vizat crearea unei pieţe „libere, pluraliste şi concurenţiale” în România.