Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 32

Thread: Este posibil ?

  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Bacau
    Posts
    215
    Posts Thanks / Likes

    Default Este posibil ?

    Se poate receptiona cu antena de satelit si receiver vreun program emis de o statie locala tv in UIF ? Daca da,cum ?

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Pe marginea prapastiei. Privind voios (spre voi) in jos!
    Posts
    2,591
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Da! Daca pui in locul LNB-ului un dipol si folosesti un televizor pe post de receiver. Cu antena indreptata spre statia locala.

  3. #3
    Safe User Expert
    Join Date
    May 2005
    Posts
    2,956
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by SLAman
    Da! Daca pui in locul LNB-ului un dipol si folosesti un televizor pe post de receiver. Cu antena indreptata spre statia locala.
    interesant poate ma inveti si pe mine mai multe

  4. #4
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,134
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu am pus in loc de lnb o matura si vad fta tv erevan

  5. #5
    arhanghelxxl
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    Sal'[email protected]
    Eu m-am pus pe mine insumi si am inceput sa prind posturi extraterestre
    cum ar fi plutoFM
    Frecventa nu vo zic -ca nu va foloseste !

  6. #6
    Dreambox member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    1,389
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Radetzi voi dar o parabola offset face minuni daca pui o antena yagi uif in loc de LNB chiar si una auto de GSM. Sunt chestii probate acum ceva ani cand nu existau DTH-uri si acoperire GSM la nivelul actual.Asta daca indrepti antena catre un emitator TV sau GSM dupa caz

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Bacau
    Posts
    215
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Concluzia la intrebarea mea care ar fi ?

  8. #8
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,134
    Posts Thanks / Likes

    Default

    adevarul il spune clader

  9. #9
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Pe marginea prapastiei. Privind voios (spre voi) in jos!
    Posts
    2,591
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by SAFETRON1
    Quote Originally Posted by SLAman
    Da! Daca pui in locul LNB-ului un dipol si folosesti un televizor pe post de receiver. Cu antena indreptata spre statia locala.
    interesant poate ma inveti si pe mine mai multe
    Dipolul este elementul activ al antenei Yagi. Marimea lui e in functie de frecventa receptionata. De el se leaga cablul ce merge la receptor. Elementele pasive sunt Reflectorul si directorii, care la o adica pot sa lipseasca. In cazul acesta reflectorul e parabola.

  10. #10
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2006
    Location
    ROMANIA
    Posts
    11
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Are dreptate .Antenele de plasa la 1.5 m nu functioneaza pe acelasi principiu Reflectorul parabolic are cel mai mare cistig in semnal si cea mai buna directivitate .

  11. #11
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,134
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Antenele de plasa la 1.5 m
    vorbesti de Mesh? ceea ce spui tu este valabil pentru banda c.pentru banda ku este ca si cum ai incerca sa umpli un butoi cu un ciur,nu este imposibil dar...

  12. #12
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    219
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Se uita un lucru elementar. Si anume ca castigul reflectorului parabolic este proportional cu patratul frecventei si rezulta ca este nevoie de un diametru mare pentru a avea un castig echivalent cu o banala ( dar bine realizata ) antena Yagi la frecvente sa zicem din banda UIF.

  13. #13
    Inimos din cale afara Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    in my own mind
    Posts
    10,497
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Hai s-o zicem mai pe intelesul tuturor! Deci in receptia de orice tip pentru folosirea in reflector a unei parabole, diametrul acesteia trebuie sa creasca pe masura ce scade factorul frecventa. Simplu, nu?
    Oamenii se nasc si mor, fara ca macar sa aibe idee unde se afla cu adevarat si care e sensul existentei.

  14. #14
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,604
    Posts Thanks / Likes

    Default

    O antena parabolica cu diametrul de 5m poate asigura in banda III cca23dB, iar in banda IV-V pana la 40 dB.
    Daca sunteti interesati de scheme constructive am sa postez la http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=134203, dar nu acum poate maine ca trebuie sa scanez si n-am timp .
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  15. #15
    Gold Member Expert
    Join Date
    May 2003
    Location
    Brasov
    Posts
    3,254
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Va spun ca in Brasov era un singur tip care vedea perfect TV MOSCOVA in UIF (preluare de la un releu din Republica Moldova) iar acesta avea o antena parabolica din fier, de aproximativ 2M, facuta de el in uzina (era din petale sudate)... aia era cea mai tare antena parabolica terestra din Brasov (mai era una din plasa dar cu dimensiuni sub 2M) si asta retineti, pe vremea lui Ceausescu!

    Dar iata ce am facut eu, intr-o zi cu soare

    Desi nu am folosit cea mai adecvata antena YAGI, pentru montare in focar, pot spune ca am obtinut rezultate comparabile (pe bune) cu antena YAGI situata la o inaltime mai mare... sunt convins ca se pot obtine rezultate bune cu un simplu dipol in focar si antena parabolica la inaltime... chiar daca antena nu e din plasa


    RO (BV), 2.2M (Ku&C), 1.2M (Ku, HH), 95'E - 45'V, Deviser S-30 Sat Meter, Amiko X-Finder DVB-S/S2 & T/T2, LG DVB-S/S2 4K,
    Onkyo T-4711, Technics G-70, Grundig Satellit 500, Tecsun PL-660, Sangean ATS 909X, FM Yagi 5 el., TV Yagi ATX & Angel.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. ESTE POSIBIL UN Sticky PENTRU RIPP.DVD????
    By nrares in forum DVD - DIVX - HIFI
    Replies: 1
    Last Post: 2nd September 2006, 09:08
  2. Tour de France-cum este posibil?
    By zozosat in forum RDI - Satelit
    Replies: 8
    Last Post: 22nd July 2006, 03:30
  3. T*S cu softcam.key , este posibil fara probleme.
    By gugulica in forum RDI - Satelit
    Replies: 6
    Last Post: 27th June 2006, 05:33
  4. Este posibil - problema cu DM500
    By MrMxyzptlk in forum DREAMBOX
    Replies: 9
    Last Post: 27th July 2005, 14:52
  5. este posibil?
    By adam666 in forum DVD - DIVX - HIFI
    Replies: 0
    Last Post: 10th December 2004, 23:23

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top