Borussia Dortmund, singurul club german de fotbal cotat la bursă, a īnregistrat o pierdere netă de 54,8 milioane euro īn primul semestru (iunie-decembrie) al exerciţiului financiar 2004-2005, a anunţat ieri societatea Dortmund GmbH& Co. KGaA, aflată īn mare dificultate financiară.
Conform aşteptărilor clubului, această sumă include "o previziune pentru risc de pierdere ţinānd cont de riscurile pieţii, īn valoare de 24 de milioane de euro", a mai anunţat societatea din Dortmund. Fără a ţine cont de această previziune, pierderea se ridică la 30,8 milioane euro, īn creştere uşoară comparativ cu 29,4 milioane euro pierderi cāt s-au īnregistrat īn aceeaşi perioadă a exerciţiului precedent.
Īn ciuda măsurilor drastice adoptate de club, īn special prin reducerea masei salariale la 23,2 milioane euro, faţă de 35,6 milioane euro anterior, Borussia Dortmund nu a reuşit să iasă din impasul financiar īn care se află.
Totodată, societatea germană a anunţat că īn varianta īn care măsurile adoptate de conducere nu vor produce efectele scontate, pierderile s-ar putea ridica la 68,8 milioane euro pentru īntregul exerciţiu financiar īn curs.
Anunţul rezultatelor semestriale intervine după ce o plāngere a fost depusă vineri de către un cabinet de avocaţi īn numele acţionarilor, care acuză un fost şi actual conducător ai clubului de manipularea cursurilor bursiere .