Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 0 EUR (0%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 21
  1. #1
    Junior Member Master
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    IASI
    Posts
    84
    Posts Thanks / Likes

    Default cum pun al treilea LNB pe eutelsat 2 ?

    Am abonament la Max din octombrie 2005. Doresc sa stiu cum pot monta (o schema ceva) un al treilea LNB si eventual ce mai am nevoie ca sa pot prinde TREI SATELITI IN LOC DE CEI DOI Hotbird si sirius?
    Vad ca Max isi cam bate joc de clienti, ar putea sa spuna in Max info ce componente ar trebui si cum se face reglajul pentru tp3, eutelsat 2.
    Daca si pt tp 4 o sa-mi mai trebuiasca inca un LNB ma las pagubas si-mi pun motor la antena si renunt la abonament, ma voi multumi cu posturile free.
    NU STIU CE E CU ATITA NESIMTIRE LA MAX. Vreau sa vad cum va veni factura ca eu pina acum aveam Cinemax cu 5 lei SI NU AM DE GIND SA PLATESC PENTRU C..C..TUL ASTA DE POST 10 LEI.
    E chiar atit de greu sa informezi corect abonatii despre ce urmeaza si ce au ei de facut pentru a receptiona eutelsat ?
    Harababura si continua improvizatie. Cred ca o mare parte din venituri le au de la telefoanele lasate in asteptare....

  2. #2
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    219
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu stiu daca se poate sa pui unul linga altul un lnb pt 13 si pt 16 grade. parca doua lnburi alaturate inseamna 6 grade. sa ma corecteze domnii specialisti daca gresesc... dar un motoras rezolva problema... ca de cind am sarit peste insirarea lnb-urilor pe sfoara a trecut ceva timp..
    De n-as fi fost roman, as fi fost dac. De n-as fi fost dac, as fi fost trac. Si tot as fi luat parte la nasterea lumii!

  3. #3
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    ALBA_IULIA
    Posts
    3,644
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Cata
    nu stiu daca se poate sa pui unul linga altul un lnb pt 13 si pt 16 grade. parca doua lnburi alaturate inseamna 6 grade. sa ma corecteze domnii specialisti daca gresesc... dar un motoras rezolva problema... ca de cind am sarit peste insirarea lnb-urilor pe sfoara a trecut ceva timp..
    Daca sint ALPS merge si cu 3grade distanta.



  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    239
    Posts Thanks / Likes

    Default

    vor apare si pe max info informatii cat de curand despre montura cu 3 lnb-uri

    chestia cu cinemax e de la "ei" - so no comment

  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Germany
    Posts
    124
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca ai o farfurie mai mare de 1m sa-r putea sa mearga si cu lnb'uri normale. Eu am montata una de 85cm si nu am putut sa realizez 3 cu lnb'uri normale. In cazul uneia de 85cm numai cu Alps. Am montat la parintii mei una de 1m si cel putin acolo pot sa prind cu multifeed Astra(19,2E) si EutelsatW2(16E) langaolalta si fara Alps.

    Offset de 1m cu 3 x Inverto si un Mti plus un relais 4/1.
    Astra(19,2E), EutelsatW2(16E), Sirius(5E) si Intelsat1002(1W)

    Mie mi sa parut ca aceasta sa fie cea mai buna solutie.
    Ma gandesc ca pentru Max ar putea sa functioneze la fel.

    Pentru montarea celor trei lnb'uri ai nevoie de o sina multifeed.

    Exemplu:





    Bafte si rabdare daca vrei sa montezi asa ceva

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    239
    Posts Thanks / Likes

    Default

    suporturile care se vor livra vor fi cu 2 lnb alps care vin deja montate ( cu hotbird central) . am inlocuit pe 2 antene suporturile existente cu cel cu 3 lnb si operatia este facila .

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    ARGES
    Posts
    424
    Posts Thanks / Likes

    Default

    for all
    nu e mai usor cu motor si cred ca pretul nu mult prea mare .
    3 lnb x 350 = 1mil +1 mil ai antena mobila si te duci exact unde vrei si poti sa vizionezi mult mai multe programe decat cu 3 lnb fixe

    asta e opinia mea !
    bafta!
    REC FTA ECHOLITE 790 0.9

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    BUZAU
    Posts
    6,105
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by aliuta
    for all
    nu e mai usor cu motor si cred ca pretul nu mult prea mare .
    !
    Si cu timpul de comutatre dintre sateliti ce faci?
    Ofset-uri 1,6Al/1.6Fe/1,4Fe, 2&HH , SkyStar2;
    Optibox Spider HD
    HSS-7160NA (DigiTV)
    90E - 34,5V

  9. #9
    Pe aici,de la inceputuri. Teacher
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Pitesti ,Romania
    Posts
    299
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Chema un profesionist si te "rezolva" in maxim 30 min.
    Daca nu vrei chinuiestete singur.Asa suntem noi romanii: ne pricepem la toate.
    Cu respect,
    barbone

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    ARGES
    Posts
    424
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @yanq toate au un pret ! nu tot timpul poti avea totul .cred ca max max cu timpul se va muta pe 16est sau cine poate sti , nu cred ca pe termen lung o sa ramana pe 3 sateliti , cred ca e destul de costisitoare treaba atat pentru utilizatorul final cat si pentru firma .
    noi cei multi nu putem decat sa asteptam .
    bafta!
    REC FTA ECHOLITE 790 0.9

  11. #11
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Ro
    Posts
    304
    Posts Thanks / Likes

    Default MAX

    Nu putem sti ce este in capul celor de la MAX, ca sa facem supozitii ca se va muta mai devreme sau mai tirziu pe un singur satelit! Depinde pe cit timp au inchiriat transpoderele de pe Sirius si W2, dar si cum vor evolua preturile la acestea in viitor, cind va trebui sa reinoiasca contractele sau eventual sa incheie noi contracte Cred ca o masura de bun simt din partea MAX ar fi sa inlocuiasca si sa instaleze gratuitsuportul cu trei lnb-uri, tuturor acelor abonati care au cumparat antena de la dealeri autorizati MAX si care prin optiunea de abonament trebuie sa receptioneze toti cei trei sateliti

  12. #12
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Romania-EVERYWHERE
    Posts
    555
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by barbone
    Chema un profesionist si te "rezolva" in maxim 30 min.
    Daca nu vrei chinuiestete singur.Asa suntem noi romanii: ne pricepem la toate.
    Cu respect,
    Ce te faci mane daca nu o sa ai copii in casnicie....ca nu sunt..O sa chemi specialistii ca sa nu te ma "chinuiestete" sau chinuieste-te sau chinui?E mare brinza sa fixezi o antena?Ehe..asa incep marile pasiuni, lasa oamenii sa intrebe sa stie...e dreptul lor...nu te-a obligat nimeni sa raspunzi aici...exista si pungi...
    Acum strict legat de problema..Si eu recomand ca si altii un sistem mobil...mai ales daca vb de max care presupune posibilitatea soft de "luminare " si pe alti sateliti..ex:Astra19E...si apoi...cit timp de ia sa dai pe un satelit...?Pasiunea naste monstri!Nici nu sti cind trece timpul...asa e de frumos ce e facut cu pasiune...de aceea pasiunile ucid...incet dar sigur...
    IN ROMANIA, NICI IN ORA EXACTA NU MAI AM INCREDERE!

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Denmark
    Posts
    109
    Posts Thanks / Likes

    Default Probl. cu 4 LNB-uri

    Aceeasi problema am si eu cu LNB-urile.
    Vreau sa prind urmatorii sateliti:
    Eutelsat W2 si Sirius.
    Poate ca se pare usor insa mie nu mi-a iesit.Am putut sa prind doar Sirius cu el iar restul pauza.
    Am prins Sirius debransind toate in afara de pentultimul din dr cind te uiti la poza (merci de ea) a lui Manius176.
    Si as mai avea o problema destul de interesanta.
    Cu receptorul Kaon pe care-l am am prins canalele depe Sirius care au semnal bun insa Protv International merge doar 5 sek dupa care apare Lipsa AV.
    Realitatea celelalte canale no probl. insa Cu Protv fire albe.
    Ghiceste cineva pe unde ar putea fi greseala?
    Cu multumiri
    Zogo

  14. #14
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Germany
    Posts
    124
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @zogo

    Poza pusa de mine este doar un exemplu luata tot din internet.
    Pozitiile lnb'urilor pe sina sunt de la antena la antena altfel. Variaza cu diametrul antenei din cauza unghiului de deschidere care este de la diametru la diametru diferit.

    Cel mai bine incepi, cu ai si facut, cu Sirius. Lnb'ul pentru sirius il montezi pe centru. Reglezi unghiul de elevatie (exemplu pentru centrul germaniei cam 31, pentru locatia ta http://www.satlex.ro) iei o frecventa de transponder pe receiver de pe sirius si incerci prin orientarea farfuriei (directia sud si ceva spre dreapta) sa scoti maximum de semnal. Stringi toate suruburile la antena si pe urma poti sa continuii cu ceilalti sateliti prin mutarea celorlalte lnb'uri usor pe sina.

    Intensitatea semnalului pe sirius este destul de buna. Asta poti sa vezi daca ai pozitia elevatiei si pozitia centrala a azimutului miscand lnb'ul pe sina spre stanga sau dreapta, posibil este chiar un centimetru stanga sau dreapta fara sa ai scaderi mari de semnal. Pe astra este la fel.

    Totul cu multa rabdare ca se poate

  15. #15
    Keep believin` Expert
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    46.91N 25.36E
    Posts
    1,689
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu am un suport 1W 4W, e aceeasi chestie, 2 LNB alps merg puse unul langa altul. Merge de rupe. Am sa fac o poza la suport
    1.6 Offset Al, Invacom 0.3dB, VBOX 2 Moteck, DVB: Pinnacle PCTV-Sat, act. 18'' , 75E <> 30W , DM500s / Focus KSF100 / 2x DigiTV 1160NA / 1x Humax Digi-plus / 0.3dB Gold+0.8m Offset / BOOM TV

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. AKTA [Powered by Romtelecom]
    By isr2002 in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 2148
    Last Post: 10th January 2012, 20:42
  2. Max Tv pe Eutelsat W2?
    By duhh in forum RDI - Satelit
    Replies: 2
    Last Post: 7th July 2006, 18:29
  3. Eutelsat W1
    By rishi in forum RDI - English
    Replies: 12
    Last Post: 4th July 2006, 22:24
  4. Eutelsat in Q8
    By coolestteacherever in forum RDI - English
    Replies: 4
    Last Post: 14th June 2006, 18:57
  5. Eutelsat w6 21.5 E
    By duhuletz in forum RDI - Satelit
    Replies: 2
    Last Post: 30th April 2006, 22:37

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top