Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Torino
    Posts
    267
    Posts Thanks / Likes

    Default Dreambox in internet help

    se da :

    dreambox : ip 192.168.3.10
    netmask 255.0.0.0
    name server 85.37.17.12 luat dns din run cmd ipconfig all
    gateway 192.168.1.1 ( un modem adsl ethernet )
    port 80
    pc : ip placa retea 192.168.3.9
    netmask 255.0.0.0

    Dupa ce am facut tot cum se face tot nu reusesc sa/l scot la net ...Am citit pe ici pe colo ca ar trebui sa-i dau share la net din internet conction propr ..share internet , dar eu nu gasesc nimik ...stie cineva cum se face sau ce am gresit ?

    apropo am bitdefender 9 ....ce fac cu firewall-ul ?
    Oare cand va aparea un Receiver cu Hdd la digi ?

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,920
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Incearca netmask 255.255.255.0
    Netserver si gateway= 192.168.1.1
    SHALOM

  3. #3
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Timisoara
    Posts
    2,363
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Intrii in Control Panel-Network conections-la conexiunea de net a compului ii dai Properties-Advanced-Internet Conection Sharing(bifezi casutele)-si apoi intrii in setings si bifezi casuta FTP Server.
    Sper ca asta sa fie problema ta.


  4. #4
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Torino
    Posts
    267
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am reusit sa/i dau share asa cum mi-ai spus dar tot nu-l poate scoate pe net ...
    Oare cand va aparea un Receiver cu Hdd la digi ?

  5. #5
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Timisoara
    Posts
    2,363
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu conectez Dream-ul la net prin comp prin urmatoarea conformatie:
    La calculator: IP address 192.168.0.1
    Subnet mask 255.255.255.0
    La Dreambox: IP 192.168.0.5
    Netmask 255.255.255.0
    Reciverul nu mi se conecteaza direct la net si atunci eu fac urmatoarea operatie: intru in dream la Comunication Setup si bifez casuta DHCP, ii dau save, astept cateva secunde iar el isi ia automat un IP de forma 192.168.0.XXX (in loc de 5 apare un alt numar). Reintru in Comunication Setup pentru a verifica daca si-a luat acel ip. Daca da atunci inseamna ca s-a conectat la net.


  6. #6
    cel mai frumos Mentor
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    831
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nici nu prea are cum sa se conecteze pe net....
    daca te uiti un pic la configuratia ta ai 2 retele diverse.....
    dreambox : ip 192.168.3.10
    gateway 192.168.1.1
    in cazul asta ori pui netmask 255.255.255.252 si faci routing table intre ele sa se poata vedea...ori le aduci pe amindoua ipeurile in aceiasi retea...care vrei 1.0 sau 3.0

  7. #7
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Ploiesti
    Posts
    572
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @buleus,
    omul are masca 255.0.0.0
    nu zic ca-i bine ce face el acolo, dar asta inseamna ca permite orice IP 192.x.x.x
    masca sugerata de tine NU este buna. si nici setarile sugerate de isr. In ambele cazuri GW devine inaccesibil.

    @award,
    nu prea am inteles de ce ai GW-ul cu acel IP si nici topologia de sub el, dar treaba ta...
    dupa ce ai activat share-le pe PC, pune in dreambox la GW IP-ul PC-ului, nu al routerului.

    In caz ca ai configuratia asta: internet -> modem adsl -> switch -> pc+dreambox, zi asa, ca sa simplificam putin setarile din retea si sa nu mai fie nevoie sa iesi pe net prin PC.

    marius

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,920
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mariusster
    masca sugerata de tine NU este buna. si nici setarile sugerate de isr. In ambele cazuri GW devine inaccesibil.
    marius
    Pai la mine de ce merge? Am router.
    SHALOM

  9. #9
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Torino
    Posts
    267
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Vasilis
    Eu conectez Dream-ul la net prin comp prin urmatoarea conformatie:
    La calculator: IP address 192.168.0.1
    Subnet mask 255.255.255.0
    La Dreambox: IP 192.168.0.5
    Netmask 255.255.255.0
    Reciverul nu mi se conecteaza direct la net si atunci eu fac urmatoarea operatie: intru in dream la Comunication Setup si bifez casuta DHCP, ii dau save, astept cateva secunde iar el isi ia automat un IP de forma 192.168.0.XXX (in loc de 5 apare un alt numar). Reintru in Comunication Setup pentru a verifica daca si-a luat acel ip. Daca da atunci inseamna ca s-a conectat la net.
    Vasilis ...am facut cum ai zis si merge perfect . multzam mult .
    Oare cand va aparea un Receiver cu Hdd la digi ?

  10. #10
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Torino
    Posts
    267
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si ca inchei cu bazaielile ....pot sa fac ssa mearga skradio din shoutcast xml /genrelist/romania/skradio ?
    Oare cand va aparea un Receiver cu Hdd la digi ?

  11. #11
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pentru radiouri de manele nu oferim consultantă

  12. #12
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Torino
    Posts
    267
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by *********
    Pentru radiouri de manele nu oferim consultantă
    Pt dance si oldies ? ( mai ales pt dance ) Se poate sau nu ?

    p.s. ..daca vreau manele ma duc la :shoutcast xml /genrelist/manele si am rezolvat-o ...
    Oare cand va aparea un Receiver cu Hdd la digi ?

  13. #13
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Ploiesti
    Posts
    572
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by isr2002
    Quote Originally Posted by mariusster
    masca sugerata de tine NU este buna. si nici setarile sugerate de isr. In ambele cazuri GW devine inaccesibil.
    marius
    Pai la mine de ce merge? Am router.
    Pentru ca tu ai aceeasi clasa IP si pe router si in spatele lui. El le avea diferite .
    Anyway, eu am plecat de la premisa ca are el un motiv sa foloseasca 2 clase de IP-uri, dar se pare ca n-a fost cazul

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 6
    Last Post: 10th November 2006, 21:44
  2. Dreambox = Digital Receiver + PVR + Internet ???
    By urpradhan in forum RDI - English
    Replies: 5
    Last Post: 23rd October 2006, 11:05
  3. internet si dreambox
    By liviurosioara in forum DREAMBOX
    Replies: 5
    Last Post: 11th November 2005, 11:41
  4. Replies: 2
    Last Post: 12th August 2005, 23:51
  5. Replies: 2
    Last Post: 12th August 2005, 02:38

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top