Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 2 of 2
 1. #1
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Apr 2006
  Posts
  157
  Posts Thanks / Likes

  Default Kanal D versiune in limba romana

  Piata romaneasca de televiziune se va imbogati cu un nou post: Kanal D. Investitia turceasca este estimata la 35 de milioane de euro. Turcii au fost adusi in Romania de Cristian Burci, fostul patron de la Prima TV.

  Pentru orice investitor in audiovizual, prezenta in fata membrilor Consiliului National al Audiovizualului (CNA) este un examen dificil, oricat ar fi acesta de influent si puternic financiar. Omul de afaceri Cristian Burci a aparut de doua ori in fata membrilor CNA. Prima data a fost singur, cand, cu trei ani in urma, a dat explicatii referitoare la “dezmatul” de la Big Brother. Pe atunci era patronul Prima TV. A doua oara, a fost saptamana trecuta, insotit de turcul Nuri Mehmet Colakoglu, vicepresedintele trustului de media&entertainment Dogan Yayin Holding (DYH). Ce-au vrut Burci si turcul de la CNA? O licenta TV prin satelit pentru Dogan Media International, firma inregistrata luna trecuta in Romania. CNA a aprobat licenta pentru postul de televiziune Kanal D.

  Licenta pentru programul Kanal D reprezinta primul pas pe piata romaneasca a celui mai mare grup media din Turcia: Dogan Yayin Holding (DYH). Cu o cifra de afaceri de 1,04 miliarde de dolari si un profit net de 44 de milioane in 2004, DYH este o afacere controlata in proportie de 66% de milionarul turc Aydin Dogan, restul pachetului fiind tranzactionat la bursa din Turcia. Omul de afaceri Aydin Dogan mai detine companii ce opereaza in serviciile financiare, industrie, turism si telecomunicatii. Grupul DYH este editorul ziarelor de mare tiraj Hürriyet, Milliyet, Radikal si al cotidianului sportiv Fanatik. Divizia de televiziune cuprinde sapte canale, printre care programele Kanal D, Star TV si CNN Türk (afiliat la Time Warner). DYH desfasoara operatiuni si pe piata radio, cablu, internet si in domeniul editorial. Grupul opereaza si canal Euro TV pentru minoritatea turca din Germania.

  Turcii de la Dogan intentioneaza sa lanseze Kanal D pe piata romaneasca in toamna acestui an. Valoarea investitiei pe primele 18 luni este preconizata la 35 milioane de euro. Cristian Burci defineste pozitia pe piata a Kanal D: “O televiziune generalista, de divertisment, fara stiri, apropiata ca spirit de ceea ce inseamna o televiziune italiana sau spaniola. Daca marile televiziuni comerciale din Romania au drept modele programele americane, prin formate si blockbustere, Kanal D se va orienta catre modelul unei televiziuni europene.” Conform dosarului depus la CNA, grila programului Kanal D va contine seriale pentru tineri si sitcomuri, seriale de actiune si reality-show-uri, telenovele si sport. Filmele artistice vor fi o alternativa la productiile americane, fiind achizitionate din tarile europene, dar si din Coreea sau Japonia! Publicul vizat de Kanal D este cel asa numit “comercial”: 18 – 49 de ani, din mediul urban. Aproximativ 60% din grila de programe vor fi productii realizate cu firme independente, locale.

  Compania Dogan Media International care opereaza in Romania licenta Kanal D este detinuta in proportie de 96% de firma Dogan Media International GmbH din Germania. Cate un procent este detinut de Ali Yalcindag, presedintele Comitetului Executiv DYH, si Begumhan Dogan Faralyali, vicepresedinte DYH, si fiica mogulului Aydin Dogan.

  La un an si jumatate dupa ce a vandut la pachet Prima TV, Star FM si Kiss FM operatorului european SBS Broadcasting, Cristian Burci se recomanda drept consultant al grupului turcesc in Romania. El nu apare in actionariatul noii companii. Burci avea un contract cu SBS Broadcasting potrivit caruia timp de doi ani nu avea voie sa aiba afaceri in audiovizual. Burci spune ca si-a renegociat contractul, fapt care ii permite sa dezvolte mai devreme de doi ani alte afaceri TV. Dupa ce i-a adus pe nordicii de la SBS in Romania, Cristian Burci si-a tras salvari si fes de pe malurile Bosforului.
  Programul TV “Kanal D”

  Detinatorul licentei:

  Dogan Media International S.A.

  Actionari: Dogan Media International GmbH – Germania (96%), Mehmet Ali Yalcindag (1%) - presedintele Comitetului Executiv Dogan Yayin Holding (DYH), Yasar Begumhan Dogan Faralyali (1%) - vicepresedinte al Comitetului Executiv DYH, Milliyet Verlags – Germania (1%), Enteralle Handels – Germania (1%).

  Valoarea investitiei In Kanal D: aproximativ 35 milioane euro, in primele 18 luni de functionare.

  Pozitionare: Program TV generalist de divertisment (fara stiri si reportaje).

  Publicul-target: 18 – 49 de ani din mediul urban.

  Tinte de audienta: 2-4% cota de piata in mediul urban pana la sfarsitul anului 2006, 10% cota de piata la sfarsitul anului 2007.

  Distributie: satelit Intelsat, cablu.

  Data estimata a lansarii: toamna 2006.
  Cine este DoGan Yayin Holding (DYH)

  Trustul de media-entertainment Dogan Yayin Holding (DYH) face parte din grupul turcesc Dogan, cu activitati in media, servicii financiare, industrie, turism si telecomunicatii. DYH este o companie de familie, detinuta de holdingul Dogan sirketler Grubu (63%), Dogan Family (2,3%) si Fundatia Aydin Dogan (0,67%). Un pachet de 34,01% din DYH este tranzactionat la bursa turceasca. DYH detine statii de radio-TV, ziare, reviste, edituri si tipografii. Trustul

  opereaza canalele Star TV, Kanal D, CNN Turcia (afiliat la Time Warner), canalele de cablu Fenerbahce TV, Dream TV, Besiktas TV si Fix TV. In piata de radio, are posturile Radio D, Slow Türk si CNN Türk.

  In presa scrisa, “nava amiral” a trustului este cotidianul Hürriyet, care detine o cota de 40% din publicitatea investita in presa scrisa si o cota de 12% din vanzarile totale ale ziarelor din Turcia. Alaturi de acesta, DYH mai detine titlurile Milliyet, Radikal, Posta, Gözgü si cotidianul sportiv Fanatik.

  In anul 2004, piata de publicitate din Turcia s-a ridicat la 1,264 miliarde dolari, din care DYH a detinut o cota de 39%. Pe piata de publicitate radio-TV, DYH a avut o cota de 29%. Pe piata de ziare, titlurile sale au inregistrat o audienta de 38%, in timp ce cota de piata TV s-a ridicat la 17%.

 2. #2
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default

  De ce nu citesti rubrica News mai cu atentie ?

  (30 Mai)
  http://www.********.com/f2/viewtopic.php?t=68743

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

 1. Eurosport 2 in limba romana ?
  By SAFETRON1 in forum RDI - Satelit
  Replies: 1
  Last Post: 21st January 2006, 21:49
 2. ForumSkayStar2 in limba romana
  By daca in forum Placi DVB
  Replies: 10
  Last Post: 6th October 2004, 00:01
 3. Euronews in limba romana
  By zumeo_z in forum News
  Replies: 0
  Last Post: 29th September 2004, 16:38
 4. Masterizare DVD cu sub in limba romana
  By biju in forum DVD - DIVX - HIFI
  Replies: 0
  Last Post: 24th September 2004, 20:33

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top