Minimax CEE Group a comunicat lansarea comercială, pe 1 iulie 2006, a postului de televiziune Anime+, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Anime+ este un post de televiziune care transmite anime-uri, desene animate care se adresează mai ales tinerilor cu vârsta între 12 şi 20 ani, un sector neacoperit de piaţa din România până în prezent.

Postul va putea fi recepţionat în intervalul orar 20:00 – 02:00 şi va difuza o gamă largă de anime-uri, printre care amintim „Pokemon”, „Ţestoasele Ninja” şi „Inuyasha”, dar şi anime-uri de ultimă generaţie precum „Full Metal Panic”, „Kaleido Star” sau „Ghost Stories”.

Toate anime-urile prezente pe Anime+ vor fi însoţite de avertizări privind limita de vârstă recomandate de CNA.

Potrivit comunicatului, lansarea comercială a postului este însoţită de o ofertă deosebită pentru advertiseri, în sensul că publicitatea pe Anime+ în luna iulie este gratuită, iar de vânzările ulterioare de publicitate ale postului ocupându-se MediaMall, regia de vânzări a postului Minimax.

„Anime” desemnează desenele animate japoneze, transpuneri ale unei„ manga”, bandă desenată japoneză, care au anumite caracteristici de fond sau de formă prin care se deosebesc de oricare alte animaţii, europene sau americane.

Reprezentanţii grupului Minimax preconizează că Anime+ va deveni unul dintre liderii de piaţă pe segmentul 12-20 ani între orele 20 şi 2 noaptea.

Anime+ face parte din trustul de televiziune Minimax CEE Group, împreună cu Minimax, post de televiziune pentru copii din Europa Centrală şi de Est.

În prezent, Anime+ are peste 2.000.000 de abonaţi pe teritoriul României, cifra estimată la sfarşitul anului 2006 fiind de 2.500.000.