Postul de televiziune Jetix România a lansat, recent, „Galactik Football”, un nou serial animat ştiinţifico-fantastic, potrivit unui comunicat de presă.

Difuzate în fiecare sâmbătă şi duminică, de la 12.25, 17.00 şi 19.35, cele 26 de episoade se adresează copiilor între 7 şi 12 ani şi reprezintă, potrivit comunicatului, „una din cele mai bune achiziţii de programe ale canalului Jetix pentru vara anului 2006”.

Lansat în timp ce atenţia internaţională se concentrează asupra Cupei Mondiale de Fotbal FIFA 2006, primul serial animat cu captură de mişcare de la Jetix spune povestea unei echipe de fotbal formată din adolescenţi – fete şi baieti – care concurează în Cupa de Fotbal Galactica, o competiţie sportivă plasată în viitor.

Folosind o combinaţie de animaţie 2D şi 3D, serialul animat „Galactik Football” prezintă telespectatorilor sesiuni de antrenament şi meciuri de fotbal ce par reale. Captura de mişcare s-a făcut prin filmarea unor echipe de fotbal profesioniste şi a unor experţi cascadori şi prin înregistrarea mişcărilor lor.

„Galactik Football” este produs de compania de animaţie Alphanim.