Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 2 of 2
 1. #1
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default Digital Radio Mondial in Romānia

  Un simpozion despre tehnologiile digitale de emisie radio-TV va avea loc īn martie, la Bucureşti


  Harris Corporation organizează, īn perioada 1-3 martie, la Bucureşti, Hotel Marriott, simpozionul internaţional cu tema \"Noi tehnologii digitale de emisie Radio TV\", se anunţă īntr-un comunicat remis MEDIA EXPRES.

  La eveniment şi-au anunţat participarea manageri de televiziune şi radio din peste 30 de ţări, printre care SUA, Algeria, Arabia Saudită, Israel, Italia, Turcia, Anglia, Serbia, Republica Moldova, Rusia, Bulgaria, Ungaria, Turcia, Lituania, Germania, Ungaria, Olanda, Ucraina şi Romānia, precum şi reprezentanţi ai instituţiilor internaţionale de profil: EBU, ITU şi DRM.  Cu aceasta ocazie vor avea loc primele teste de emisie digitală radio din Europa de Est, īn sistem DRM (Digital Radio Mondial).

  Ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, Zsolt Nagy, precum şi Jeremy Wensinger, preşedintele Harris Broadcasting Corporation, vor susţine discursuri īn deschiderea acestui simpozion.

  Harris are o tradiţie de peste 70 de ani īn industria de profil şi este producător de echipamente pentru radiocomunicaţii pe piaţa americană.

  Compania a derulat īn Romānia, pentru SN Radiocomunicaţii, un program de retehnologizare a reţelei de emiţători radio-TV, astfel īncīt, īn prezent, Societatea Romānă de Radiodifuziune şi Televiziunea Romānă au echipamente capabile să transmită semnale radio-TV digitale.

 2. #2
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Compania americană Harris a realizat la 1 martie, īn cadrul Simpozionului cu tema \"Noi tehnologii digitale de emisie Radio TV\", prima transmisie radio digitală īn sistem DRM (Digital Radio Mondial) din Romānia şi din regiunea Europei de Est.

  DRM este un serviciu de radio digital care se adresează programelor de radio ce emit pe unde medii (AM), şi care īmbină calitatea superioară a sunetului din FM cu distanţele mari acoperite de frecvenţele AM.

  Demonstraţia a avut loc folosindu-se reţeaua AM a postulului Radio Romānia Actualităţi, a cărui emisie analogică a fost, timp de aproximativ o jumătate de oră, īntreruptă, pentru ca programul să fie transmis pe cale digitală. Transmisia de probă s-a realizat de la staţia SNR de la Tīncăbeşti, īn jurul orei 14:30.

  Această transmisie a fost posibilă prin modificarea infrastructurii radio şi de televiziune a Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii (SNR), a cărei modernizare a fost īncheiată īntr-un proiect separat īn urmă cu aproximativ o lună, şi a fost realizată de compania Harris īn schimbul sumei de 85 de milioane de dolari.

  Proiectul de modernizare al reţelelor SNR din Romānia este, conform declaraţiilor preşedintelui Harris Corporation, Jeremy C. Wensinger, unic īn lume prin amploare. El a spus că Harris a realizat astfel de proiecte pentru mai multe ţări, īnsă la un nivel mult mai mic, pentru reţele regionale sau locale, şi cu bugete de pīnă la 20-30 de milioane de dolari.

  Proiectul de modernizare al SNR a fost iniţiat de Guvernul romān īn urmă cu trei ani.

  Īn prezent, pentru ca reţeaua de frecvenţe īn unde medii a postului Radio Romānia Actualităţi să poată fi recepţionată de public prin sistemul DRM, operatorul nu are nevoie decīt de o serie de decodoare pentru a face conversia. Cel mai mare obstacol pentru introducerea sistemului pe scară largă este īnsă preţul ridicat al receptoarelor pentru semnalul DRM, care poate merge pīnă la 500 de euro pentru un receptor, īn comparaţie cu aparatele de radio clasice.

  Astfel de sisteme sīnt deocamdată operaţionale īn Europa īn ţări ca Germania, Franţa şi Anglia.

  Simpozionul internaţional cu tema \"Noi tehnologii digitale de emisie Radio TV\", organizat de Harris Corporation, are loc la Bucureşti, īn perioada 1-3 martie 2005, la hotelul Marriott. La eveniment participă manageri de televiziune şi radio din peste 30 de ţări, printre care SUA, Algeria, Arabia Saudită, Israel, Italia, Turcia, Anglia, Serbia, Republica Moldova, Rusia, Bulgaria, Ungaria, Turcia, Lituania, Germania, Olanda, Ucraina şi Romānia.

  Compania americană Harris Corporation, care are o tradiţie de peste 70 de ani īn industria de profil, a īnceput o campanie de promovare a tehnologiilor radio şi TV digitale īn Europa de Est şi Asia.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

 1. Radio Romania Cultural&Muzical
  By Anonimul in forum Radio
  Replies: 3
  Last Post: 7th October 2006, 00:51
 2. Radio Romania Actualitati
  By bogdan1475 in forum RDI - Satelit
  Replies: 2
  Last Post: 14th March 2006, 23:01
 3. Radio Maria , oficial in Romania
  By Unuseroarecare in forum News
  Replies: 2
  Last Post: 13th March 2006, 22:08
 4. Prime de 19 MLD ROL de la Radio Romania
  By Unuseroarecare in forum News
  Replies: 0
  Last Post: 13th January 2006, 13:26
 5. Lansare - Avem radio digital
  By ady18 in forum News
  Replies: 1
  Last Post: 5th July 2005, 11:19

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top