Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    949
    Posts Thanks / Likes

    Default Selectare satelit

    Rog pe cine doreste sa-mi raspunda si sa nu se supere ca pun o intrebare relativ usoara.Ieri mi-am instalat antena satelit (1,5 m Al) ,si placa DVB ss2 rev2.3.Rotirea antenei se face cu Strong SRT V50 - DiseqC 1.2 + telecomanda.Meseriasul mi-a memorat 2 sateliti si as dori sa mai instalez(memorez) si altii.Am instalat ca program de vizualizare AltDvb. De selectat satelitii din lista stiu, dar nu stiu cum sa rotesc antena pentru satelitul respectiv.Comanda antenei se face din DiseqC si nu din placa DVB.

    Multumesc celor care vor sa-mi raspunda si inca o data nu radeti de mine (fiecare are un inceput).

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    467
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pai in primul rand ai nevoie de liste de canale pt satelitii "noi" pe care ii vei memora. (daca nu ai spune si iti trimit eu listele) selectezi un satelit "nou"(nou pt pozitionerul tau) din altdvb dupa care slectezi un program din lista satelitului respectiv. daca satelitul selectat este mai la vest(mai la dreapta) de satelitul pe care te afili cu antena in acest moment apesi pe telecomanda sau pe pozitioner pe butonul "W"(din dreapta) si ti apasat butonul pana cand iti apare semnal jos in altdvb.(jos in altdvb sunt 3 indicatoare: primul din stanga este pt uzajul procesorului, al doilea pt nivelul de semanl<L> iar al3lea pt calitatea semnalului<Q>; tu te vei uita la al2lea <L>) dupa ce ti-a aparut semnal pe indicator vei misca fin antena din butoanele E si W pana cand vei obtine nivelul maxim de semnal.(analog si pt un satelit mai la est(stanga) de satelitul actual)
    acum poti memora "noul" satelit in pozitionerul tau.(tre sa scrie in instructiuni cum).

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    467
    Posts Thanks / Likes

    Default

    a, si era sa uit: cu unele versiuni de drivere altdvbul arata semnal 20-30% chiar daca nu te afli pe satelitul de pe care ai selectat programul. atunci ghideaza-te initial dupa indicatorul "Q" sau selecteaza un program necodat(verde) si cand apare imagine inseamna ca ai gasit satelitul. dupa care pt reglajul fin te uiti la indicatorul "L".

  4. #4
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    949
    Posts Thanks / Likes

    Default Multumiri

    Domnilor, va multumesc. Sper sa ma descurc.

  5. #5
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    949
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mai am o intrebare : cu un pozitioner ca si cel de mai sus cati sateliti de prind.Sau altfel spus intre ce grade est-vest se pot receptoina satelitii.

    Multumesc

  6. #6
    Inimos din cale afara Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    in my own mind
    Posts
    10,497
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pai aicea intervine actuatorul, cat e de mare...montura polara si setarile limitelor. Pozitionerul doar memoreaza pozitii si comanda actuatorul. Sau ai uitat sa mentionezi ca ai H-H? Ca atunci se schimba datele...
    Oamenii se nasc si mor, fara ca macar sa aibe idee unde se afla cu adevarat si care e sensul existentei.

  7. #7
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    949
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Corecta si la obiect observatie.
    Informatiile cerute sunt:
    Actuatorul este Strong SRT A12 maxi,iar sistemul de rotire nu stiu de care e, deoarece l-am cumparat de la cel care mi-a instalat antena si nu a fost cazul sa-l intreb.
    Deci in cazul asta care sunt limitele de receptie a satelitilor?.

    Multumesc

  8. #8
    Inimos din cale afara Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    in my own mind
    Posts
    10,497
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In acest caz daca e max cred ca poti receptiona cele mai la limita pozitii doar daca stai la campie. Trebuie sa ajustezi limitele mecanice din actuator(desfaci capacul si ajustezi...dar numai daca te pricepi, sunt acolo doua rotite care sunt suprapuse si care cand ajung la limita apasa 2 intrerupatoare micute si gata limitarea) insa daca nu te pricepi cheama macar meseriasu care ti-a instalat sistemul. Eu stau in zona de munte si limita de este este Intelsat 62° E si Hispasat 30°W. Altceva nu am reusit inca...Si ar mai fi o optiune sa iei legatura cu rz+ ca el e mai profesor in limite si dx.
    Oamenii se nasc si mor, fara ca macar sa aibe idee unde se afla cu adevarat si care e sensul existentei.

  9. #9
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    205
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Chiar aseara m-am chinuit si eu cu limetele. Cu un actuator de 12+ am prins maxim 30 West si 62Est, daca mai mergeam 2-3 grade mai mult spre est trebuia sa aduc manual antena spre vest. Eu n-am reusit sa setez satelitii cu alt dvb chiar daca aveam o lista cu programele de pe toti satelitii. Mi-a mers cu fastsatfinder (ver 1.6 ca ultima aparuta expira dupa 7 zile), ideea este sa selectezi un transponder care are sigur semnal si sa te muti mai la est sau mai la vest pana gasesti semnal. Spre exemplu eu cand am cautat Intelsatul am selectat transponderul pe care stiam ca e Prima Tv: 11152 H 3333. De unde stiam unde e Prima? http://www.flysat.com/intelsat902.php

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. TV satelit
    By M15uva in forum RDI - Satelit
    Replies: 1
    Last Post: 29th September 2006, 03:56
  2. Antenele satelit pot afecta alte antene satelit
    By mak222mak in forum RDI - Satelit
    Replies: 15
    Last Post: 24th September 2006, 00:14
  3. LCD Satelit
    By gh_chris2000 in forum RDI - Satelit
    Replies: 3
    Last Post: 8th September 2006, 08:26
  4. pc - satelit
    By anaconda_max in forum Placi DVB
    Replies: 7
    Last Post: 6th June 2004, 17:12
  5. satelit
    By lenke in forum RDI - Satelit
    Replies: 1
    Last Post: 5th January 1970, 21:45

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top