Tandberg Television a anunţat la 16 februarie, prin intermediul unui comunicat de presă, că a furnizat headend-uri video “la cheie” şi siteme TV de livrare pentru platforma de DTH a operatorului RCS, DigiTV.

Tandberg a fost aleasă prin selecţie competitivă de către RCS, avīnd la bază o experienţă de peste un deceniu de livrări pe piaţa de DTH.

Tehnologia de compresie video a companiei Tandberg şi sistemul său de transmisie digitală DTH permit platformei DigiTV să difuzeze īn mod curent 32 de programe prin segmentul spaţial al Intelsat.

Noul serviciu de satelit al RCS īntregeşte reţeaua de cablu a operatorului, care furnizează o gamă de servicii de televiziune, Internet şi telefonie pentru aproape un milioan de abonaţi, se mai arată īn comunicatul Tandberg. Astfel, o condiţie foarte importantă pentru structura sistemului a fost construirea unui headend video digital avansat şi a unui sistem de distribuţie care să poată răspunde noilor operaţiuni de satelit.

“Lansarea noului serviciu de satelit este un proiect ambiţios şi aveam nevoie de un partener puternic de transmisie digitală să ne ajute să dezvoltăm sistemul potrivit la timp pentru lansarea din luna decembrie. Am făcut o selecţie competitivă, īn care am inclus şi ultimele oferte de pe piaţă anunţate la expoziţia IBC din Amsterdam din septembrie, şi Tandberg Television a fost alegerea evidentă. Sīntem īncīntaţi să putem dezvolta cele mai eficiente soluţii īn bandă MPEG-2 ale industriei şi să avem la dispoziţie capacităţile de integrare a sistemelor Tandberg Television”, a spus Alexandru Oprea, preşedintele RCS.

Compania Tandberg Television a dezvoltat designul de sistem şi de integrare şi este responsabilă de asigurarea interoperabilităţii pentru echipamente şi sisteme de la alte surse, de la headend-ul video pīnă la set-top-box-ul consumatorului. Sistemul foloseşte o gamă de produse Tandberg MPEG-2, inclusiv sistemele de criptare E5710, receiverele profesionale TT1260, multiplexurile MX5640 şi modulatoarele SM6610. Īn plus, īntreaga reţea de televiziune multi-channel a RCS este condusă folosind sitemul de control nCompass de la Tandberg, care a cīştigat mai multe premii.

“Sīntem īncīntaţi că am lucrat cu RCS la lansarea serviciilor sale digitale īn Romānia. Există o aplecare foarte puternică spre operarea digitală īn toată regiunea Europei Centrale şi sīnt foarte entuziasmat că tehnologia noastră, lider de piaţă, atrage cei mai mulţi jucători din regiune către Tandberg Television”, a spus Pawel Sulikowski, Regional Manager Tandberg Television pentru Rusia şi Europa de Est.

Romania Cable Systems este unul dintre cei mai mari operatori de pe piaţa de televiziune prin cablu din Europa de Est, cu peste un milioan de abonaţi īn Romānia, Slovacia şi Ungaria. Grupul RCS & RDS oferă servicii complete de telecomunicaţii (televiziune prin cablu şi satelit, Internet şi date şi telefonie).

Tandberg Television (Oslo:TAT.OL) produce sisteme profesionale care servesc noilor modele de afaceri din industria de media şi entertainment prin livrarea serviciilor video digitale de calitate. Compania furnizează soluţii tehnologice bazate pe standarde deschise, integrare a sistemelor, suport şi monitorizare, avīnd sucursale īn Statele Unite ale Americii, Asia, Australia şi Europa. Mai multe informaţii despre Tandberg pot fi consultate la http://www.tandbergtv.com şi http://www.tandbergtv.com/.

La 4 februarie 2005, Tandberg Television a īncheiat achiziţia companiei N2 Broadband Inc., un provider de soluţii pentru divertisment on-demand.