Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    154
    Posts Thanks / Likes

    Default problema cu rotirea antenei

    Am o problema cu rotirea antenei.
    Am ss2, pozitioner V-Box II, actuator 12 inch montat la inceputul lui decembrie (de un instalator). Nu am avut probleme pana azi, cand am vrut sa rotesc antena de pe hotbird pe astra. Problema se manifesta cand comand
    pozitionerului sa roteasca antena, se aude un clic ca si cand ar incearca sa execute comanda dar imi afiseaza Er2. Mentionez ca azi a functionat.
    Care ar fi problema, pozitionerul sau actuatorul si cum sa rezolv problema?

    Ps: In aceasta problema sunt paralel.
    Ma poate ajuta cineva?

    Multumesc anticipat.
    hyundai ss2. 1.5m, INVACOM 0.3db v-box II

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Bucuresti
    Posts
    405
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am patit si eu asa ceva acum 1 saptamana si ceva cand a fost gerul ala si a inghetat scula pe bloc.S-a rezolvat cum s-a incalzit putin.
    Daca zici ca la tine a mers si azi...nu cred ca e vorba de inghet, dar nu prea vad ce altceva ar putea fi daca antena e acum pe hotbird si vrei sa o muti pe astra si nu s-a jucat nimeni la limitele E-V.
    Sorry ca nu pot sa te ajut mai mult

  3. #3
    cu state vechi in meserie Expert
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,793
    Posts Thanks / Likes

    Default

    vezi poate sa rup vreun fir
    2XRCS DigiTV (2xrec+2xsmasrtcard(extra1)+antena+LNB), DK-1102 Offset 1,2 DM800


  4. #4
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Suceava......sub rama hartii
    Posts
    95
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am patit si eu aceeasi treaba.
    Ai doua variante :
    1.scoti pozitionerul din priza si il pui inapoi dupa un minut si vezi daca merge.
    2.dai un reset la pozitioner si memorezi din nou pozitia satelitilor.

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    MAkaO
    Posts
    268
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Poate fi un fir desprins(verifica toate conexiunile) sau mai rau ,poate fi chiar defectarea senzorului. Daca nu te pricepi ,totusi apeleaza la instalatorul care a montat instalatia. Mai incearca sa o misti manual de la butoanele V-Box-ului. Daca merge cate un pas si se opreste,la fiecare apasare atunci este senzorul de vina. Se poate schimba ,artizanal ,cu unul de la relee de semnalizare auto de tip mai vechi.

  6. #6
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Suceava......sub rama hartii
    Posts
    95
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu are cum sa se strice senzorul .Acesta este de tip reed (magnetic).
    Poti incerca sa alimentezi actuatorul separat sa vezi daca merge . Ti-ar trebui o sursa de min.12 V sau de la o baterie de masina. Totusi mai bine cauti un specialist daca nu te pricepi....

  7. #7
    adam666
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default apa in cutie

    Asa am patit la o antena:s-a scurs apa in cutia de la actuator.Sau,cum ati spus si ceilalti fire rupte.Si contactul reed se mai magnetizeaza si ramine lipit.Tre sa elimini pe rind cauzele,ca asa doar ne dam cu parerea degeaba.

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    154
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am verificat firele de la pozitioner pana la motor si sunt in regula, nu pot misca nici daca incerc manual de la butoane. Am scos din priza si tot afiseaza Er2. Carcasa motorului este umeda, sa se fi infiltrat umezeala?
    As da un reset (sa nu radeti)
    cum se procedeaza?
    hyundai ss2. 1.5m, INVACOM 0.3db v-box II

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    MAkaO
    Posts
    268
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Desfa carcasa motorului si usuca cumva interiorul. Vezi daca intervine vreo schimbare. Daca nu inseamna ca ... impachetarea si la firma ptr. depanare. Am patit asa cu o antena montata de mine. Dupa un an de functionare a intra apa acolo si amin. Tot un fel de eroare dadea dar nu mai stiu exact ce scria.

  10. #10
    Moderator Expert
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Aboard the Destiny
    Posts
    3,184
    Posts Thanks / Likes

    Default

    s-ar putea sa gresesc, dar ER2 apare deobicei cand se ajunge la limitele motorului ... s-ar putea sa ai ceva probleme cu motorul. ai incercat un reset la VBox? scoata din priza, apasa pe butonul power pe Box si baga inapoi in priza, tinind apasat butonoul Power. teoretic boxul face o numarare de la 10 pana la 1, si dupa ce a terminat va face un reset la Box pe nivel Hard ... daca eroarea a venit de la Box, asta ar trebuii sa rezolve. daca nu atunci ai probleme cu motorul ... si VBox vede parca motorul tau ar fii blocat in pozitie limita. poate dai un "push" la motor sau ceva sa-l ajuti cumva si reintra in normal, sau poate motorul tau a murit...

    si eu fac aici numai presupuneri pt. ca eu personal nu am V-Box ... dar poate ajuta.

  11. #11
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Bucuresti
    Posts
    16
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Verifica cu un aparat de masura cele 2 swichuri din carcasa reductorului pentru limitarea cursei.Probabil ca unul din ele s-a defectat din cauza umezelii.O fi ramas blocat pe inchis.Aceeasi treaba am patit si eu.Daca e asa se pot schimba destul de usor cu un letcon si o surubelnita. NOROC

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Dimensiunea antenei pt. Cluj - Astra 19,2
    By t-dome in forum RDI - Satelit
    Replies: 7
    Last Post: 2nd July 2006, 07:12
  2. Montura H-H (Contrabalansarea greutatii antenei.)
    By SLAman in forum RDI - Satelit
    Replies: 10
    Last Post: 26th June 2006, 00:05
  3. Motorizarea antenei are "joc"
    By SatWien in forum RDI - Satelit
    Replies: 4
    Last Post: 14th June 2006, 06:58
  4. bratul antenei de DIGI
    By pavel in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 6
    Last Post: 31st August 2005, 21:52
  5. Un pic de ajutor, va rog mult, pt reglarea antenei.
    By copernicus in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 6
    Last Post: 11th June 2005, 00:22

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top