Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Timisoara
    Posts
    67
    Posts Thanks / Likes

    Default NOOB requires help/info

    fratilor, am placa skystar2.6 d si o antena offset de 90 cu 2 lnb'uri, unul digital, unul analogic.
    a venit cineva si mi-a montat antena,a pus-o pe astra, mi-a instalat progdvb.. a scanat dupa ceva canale tv... si cam atat.
    problema mea e urmatoarea:
    m-am tot invartit pe aici pe forum, in speranta de a ma edifica un pic in domeniu... din pacate linkul how-to pt placi skystar e broken, si in rest vad ca se discuta la un nivel pe care nu l-am atins inca (bagajul meu de cunostinte in domeniu e extrem de limitat).
    daca e cineva in stare sa-mi explice si mie ca la copiii mici si (inca) prosti ce si cum cu dvb'ul meu, as fi f. recunoscator.
    De exemplu:
    1.cum pot face download via satelit (adica free, pentru conturile platite ma gandesc ca-ti explica IPS'istul respectiv ce si cum).
    2.programele care apar in progdvb cu rosu am inteles ca sunt codate... cum le pot vedea ? am in progdvb un plug-in S2-emu cu care am inteles ca se poate face ceva... dar nu stiu ce/cum
    3. vreau sa folosesc antena in felul urmator (asta dupa recomandarea celor de la magazinul de unde am cumparat-o): lnb'ul digital cu placa dvb pe hotbird, iar lnb'ul analogic cu un receiver skymaster 14s la televizor pe astra. se poate? daca da, cum ? mentionez ca momentan am setat lnb'ul digital+dvb pe astra, iar receiverul+lnb analogic prinde 3 canale (tv5 europe, unul unguresc si mai unul despre care nu tare stiu multe ) daca nu merge combinatia respectiva, orice sugestie e binevenita (cu mentiunea ca in viitorul apropiat voi achizitiona inca un lnb digital +receiver), momentan vreau sa pot viziona cumva si la televizor ceva programe, cu hardware'ul disponibil

    4. orice alta sugestie/ajutor/descriere/how to sunt foarte binevenite.

    multumesc mult si sper ca nu v-am stricat ziua cu nestiinta mea
    eripitur persona, manet res

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    TIMISOARA
    Posts
    5,030
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: NOOB requires help/info

    Quote Originally Posted by kutie
    2.programele care apar in progdvb cu rosu am inteles ca sunt codate... cum le pot vedea ? am in progdvb un plug-in S2-emu cu care am inteles ca se poate face ceva... dar nu stiu ce/cum
    3. vreau sa folosesc antena in felul urmator (asta dupa recomandarea celor de la magazinul de unde am cumparat-o): lnb'ul digital cu placa dvb pe hotbird, iar lnb'ul analogic cu un receiver skymaster 14s la televizor pe astra. se poate? daca da, cum ? mentionez ca momentan am setat lnb'ul digital+dvb pe astra, iar receiverul+lnb analogic prinde 3 canale (tv5 europe, unul unguresc si mai unul despre care nu tare stiu multe ) daca nu merge combinatia respectiva, orice sugestie e binevenita (cu mentiunea ca in viitorul apropiat voi achizitiona inca un lnb digital +receiver), momentan vreau sa pot viziona cumva si la televizor ceva programe, cu hardware'ul disponibil

    4. orice alta sugestie/ajutor/descriere/how to sunt foarte binevenite.

    multumesc mult si sper ca nu v-am stricat ziua cu nestiinta mea

    Prpgramele care sunt cu rosu .. sunt codate .. nu le poti decoda decat f putine dintre ele cu s2emu si cu ultimul softcam.. nici nu stiu ce mai merge pe acolo
    Pt a putea sa vizionezi poturile alea care sunt codate ai nevoie de un cont de sharring!



    Antena ta e in urmatoarea situatie.. am inteles ca ai 2 LNB unul analogic si unul digital..

    Lnb Digital spui ca e pe astra si lnb analogi
    Quote Originally Posted by kutie
    lnb analogic prinde 3 canale (tv5 europe, unul unguresc si mai unul despre care nu tare stiu multe
    ceea ce dupa parerea mea e ca acest LNB analogin e pe HOtbird .. daca cel unguresc e DUNA TV !

    Ceea cetrebuie s afaci tu e sa schimbi LNB utile intre ele.. si sa il pui pe ala digital pe hotbird .. ca sa poti urmari cu placa posturile de pe hotbird cu el,iar cu receptorul posturile analogice!
    Daca mai achizitionezi un lnb digital.. si vrei sa prinzi astra+hotbird NUMAI cu placa atunci mai trebuie sa pui un Diseq 2/1 care este un comutator automat intre cele 2 lnburi !

    Tutoriale .. au fost candva dar ai picat acele siteuri

    http://www.skystar2.go.ro/howto/


    Poate prietenul nostru @King Blana stie pe unde mai sunt!
    2.3m Paraclipse Hydro C & Ku,1,5m Gibertini, 1.15m Offset +Inverto KA+KU, Tbs6983, Vu solo 2,Tehnomate TM 5403HD M3

  3. #3
    Reclamant Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    11,499
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca imi zice vreunul din voi shi mie ce inseana lnb analogic si ce inseamna lnb digital, plus citeva diferentze explicate, voi fi mai mult decit fericit sa pun la dispozitie cunostintzele personale din domeniu.

  4. #4
    Moderator Expert
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    TIMISOARA
    Posts
    5,030
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by hgfdgfui
    Daca imi zice vreunul din voi shi mie ce inseana lnb analogic si ce inseamna lnb digital, plus citeva diferentze explicate, voi fi mai mult decit fericit sa pun la dispozitie cunostintzele personale din domeniu.
    Lnb analogic.. e LNB ala care are Factorul de zgomot mare.. 0,6dB......1,5dB...
    Pana la valoarea asta unii le considera LNB digitale .. ca pot receptiona in conditii destul de bune posturile transmise digital!

    Asa ca prietene sa te auzim....
    2.3m Paraclipse Hydro C & Ku,1,5m Gibertini, 1.15m Offset +Inverto KA+KU, Tbs6983, Vu solo 2,Tehnomate TM 5403HD M3

  5. #5
    Reclamant Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    11,499
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Posturile cu semnal puternic, si majoritatea de pe HB sint asa, le poate vedea cu orice factor de zgomot o fi acolo. Nu poti califica un lnb ca fiind analog sau digital in functie de factorul de zgomot. Digital e un tip de transmitere al datelor, factorul de zgomot tzine de amplificarea semnalului. Deci e trimitere de la gaina la paratraznet.
    Ideea lui e asa: are un receiver analogic cuplat la un lnb pe care-l crede analogic, si o placa ss2 cuplata la un lnb pe care-l crede digital. Vrea sa vada cum poate exploata mai bine placa. OK, e simplu.
    1.sa-si ia motor pt. antenutza, sa vada mai multi satelitzi, ca 1-2 nu sint satisfacatori
    2.cred ca mai jos cu niste posturi a aratat cineva cam ce posturi codate se mai vad azi cu ss2 si plugin s2emu
    3.tre' sa-si ia o lista de canale pt. progdvb de undeva, gata facuta, daca nu stie scana satelitul. E chiar mai simplu
    4.copiaza s2emu + chei (fisier softcam.key) in drectorul de plugins, il activeaza din meniul respectiv din progdvb si lumina din lumina
    @kutie
    In esentza daca citesti toate posturile de pe o singura pagina din sectiunea placi dvb, nu exista sa nu-ti faci o idee despre ce-i vorba. E simplu. Simplu. Simplu.

  6. #6
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Timisoara
    Posts
    67
    Posts Thanks / Likes

    Default

    e.. uita ca nu-i chiar asha de simplu... mai ales daca esti novice in domeniu; degeba am citit eu posturile pe forum daca nu conesc nimic despre echipamente&stuff - prin analogie, inchipuieti ca un macelar ar asista la o discutie intre doi programatori... cam ce mama dreq ar putea ala sa inteleaga ? .

    revenind, eu am intrebat ce pot face cu configuratia hardware pe care o am, fara achizitii suplimentare... inteleg ca daca mai cumpar un motor... un receiver digital.. eventual platesc pe cineva avizat sa le monteze etc as rezolva fondul problemei, dar asta nu intra in discutie...

    multumesc pt sfaturi, voi incerca schimbarea lnb'urilor intre ele, precum si kestia cu softcam.key/
    apropos, conteaza cum e legat suportul pentru cele 2 lnb'uri? momentan e legat inspre stanga, cu lnb'ul digital in mijloc si cu cel analogic in stanga lui
    10x again.

    altceva ?
    de ex. referitor la download...
    eripitur persona, manet res

  7. #7
    Moderator Expert
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    TIMISOARA
    Posts
    5,030
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Da.. pai pui LNB de hotbird in focar.. pe teava antenei iar LNB de Astra il pui in partea staga LNB ului din focar !deci cand te uiti din fata la antena in centru trebuie sa fie cel de Hotbird ai in stanga ta cel de Astra!
    Referitor la dowload .. nu am facut de vre-o 2 ani .. download de pe sat
    2.3m Paraclipse Hydro C & Ku,1,5m Gibertini, 1.15m Offset +Inverto KA+KU, Tbs6983, Vu solo 2,Tehnomate TM 5403HD M3

  8. #8
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Timisoara
    Posts
    67
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pai si daca am antena cu lnb'ul din centru pe astra si il pun in dreapta pe celalalt nu prinde ala hotbird'ul ? in situatia analogic-centru(astra), digital in dreapta (hotbird)
    eripitur persona, manet res

  9. #9
    Reclamant Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    11,499
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Deci treaba vine cam asa:
    Prima data iti trebuie un progdvb, ca fiind cel mai usor de configurat pe ss2 (pentru novici). Am inteles ca-l ai deja. Mergi, sa zicem, pe http://dvb.lv sau aici, pe forum, in sectiunile de upload, si cautzi s2emu actual si un fisier softcam.key sau daca e arhivat, extragi softcam-ul din directorul care spune ca este destinat prlacilor dvb-s. Copiezi pluginul si softcamul in directorul de plugins al progdvb-ului (daca n-are creezi unul), dupa care iei tot d-acolo o lista de canale, o copiezi in directorul channels, si dai drumul la program. Te pui pe HB sau Astra, unde ti-e LNB-ul acum, si ataci!
    Downloadul nu e nici el foarte complicat. Nu mai stiu exact ce program se foloseste, parca skygrabber - ai deja lista transponderelor care se folosesc pt. asta in aplicatia server4pc instalata odata cu driverul technisat - practic se merge pe una din frecventele acelea si se da drumul grabberului - de downloadat downloadezi ce prinzi, adica ce se nimereste - muzica, poze, programe, fragmente de filme, daca ai noroc si filme intregi. Cam asta-i.

  10. #10
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Timisoara
    Posts
    67
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am pus antena pe hotbird (LNB digital+ss2). acuma pe receiverul analogic nu se vede nimic (cel care, impreuna cu lnb'ul analogic e, teoretic, pe astra).


    ce combinatii de 2 sateliti pot prinde eu?, as prefera ceva care sa aiba canale in engleza... ca la germana nu prea ma am.. iar dew spaniola, portugheza, suedeza etc ce sa mai zic..
    eripitur persona, manet res

  11. #11
    Reclamant Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    11,499
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @kutie
    Tre sa dai o tura pe www.lyngsat.com si sa faci niste calcule de genul:
    1. ce sateliti ar fi mai interesanti
    2. ce 2 sateliti poti vedea in unghiul tau (la distantza cea mai potrivita la care poti amplasa LNB-urile unul fatza de celalalt in conditzii de pierderi minime).

  12. #12
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Timisoara
    Posts
    67
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pai dupa cum vad eu acolo hotbird e la 13.0 est, iar astra e la 19,2 est, asta face o diferenta de 6,2 grade.
    tipul de la magazin zicea ca pot prinde 2 sateliti in limita a 6 grade diferenta... asta sa fie problema ?
    nu am strambat suportul deloc (cel pentru 2 lnb'uri), deci teoretic ar trebui sa prind astra pe lnb'ul analogic, daca pe cel digital am prins hotbird.

    (lnb'ul digital e in centrul antenei, cel analogic in stanga celui digital)


    combinatia astra-hotbird (analogic-digital) mi se pare cea mai potrivita, am vazut ca astra are cele mai multe canale analogice decodate, deci... e factor decisiv...
    eripitur persona, manet res

  13. #13
    Moderator Expert
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    TIMISOARA
    Posts
    5,030
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In principiu ar trebuie as functioneze cum ai pus ti Lnb-urile.. dupa ce reglezi pe cel din mijloc (cel digital Hotbird.. ) la randament cat mai bun trbuie sa il reglezi pe cel de Astra care este in stanga LNbului de hotbird !chestia asta o poti face si prin indoirea suporului .. cam asa ... arata ..

    2.3m Paraclipse Hydro C & Ku,1,5m Gibertini, 1.15m Offset +Inverto KA+KU, Tbs6983, Vu solo 2,Tehnomate TM 5403HD M3

  14. #14
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Timisoara
    Posts
    67
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pai la mine e taman invers, al 2'lea e in stanga celui din centru, nu in dreapta, ca ala din poza.

    in legatura cu strambatul suportului cei de la magazinul de unde am cumparat echipamentul au spus ca nu e nevoie pentru configuratia hotbird+astra, ca are exact unghiul care trebuie...
    eripitur persona, manet res

  15. #15
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Timisoara
    Posts
    67
    Posts Thanks / Likes

    Default Skymaster xl 14s

    receiverul are doar 2 butoane pe el, up/down la canale... atat

    pe telecomanda are urmatoarele butoane ( ) cu optiunile:

    sys
    1. LNB 1 - 8
    2. 1 - 11500
    3. AFC / -

    video
    1. 1 - 11999
    2. h - v
    3. CLNP / nor / NAC
    4. hi / Lo

    audio
    1. 0 - 865 (din pas in pas, nu consecutiv)
    2. No50 / Nv17 / Nonr

    in afara de astea are butoanele standard (cifre, volum, mute, power, sleep etc) si:
    store
    fav/main
    EXT

    de asemenea o chestie ciudata e ca are de 2 ori butoanele pentru channel (up si down)
    mentionez ca display'ul receiver'ului e ca la ceasurile digitale, deci redarea mea s-ar putea sa difere de ceea ce scrie de fapt acolo, pt. ca nu ma pricep

    PROBLEMA:
    cum sa-l pun sa vada canalele de pe astra ?
    receiverul este Skymaster xl 14s , analogic din cate pot sa-mi dau seama, conectat la LNB analogic pe astra (cel putin cred), pe o oala offset de 90 care are inca un LNB digital setat pe hotbird (conectat la ss2).
    Lnb'ul digital e in centru, iar cel analogic e in stanga lui.
    cand LNB'ul digital era pe astra, in receiverul analogic conectat la lnb'ul analogic prindeam 3 canale (tv5 monde, unul unguresc si inca unul...)

    1.ce setari sa fac la receiver sa prinda ce transmite astra analogic ?
    2.cum scanez dupa canale cu receiverul ?
    eripitur persona, manet res

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. info that everybody need
    By xNowell in forum RDI - English
    Replies: 2
    Last Post: 8th December 2006, 02:08
  2. INFO
    By Lucian79 in forum SD Receivers
    Replies: 1
    Last Post: 30th May 2006, 22:37
  3. Noob lost in forum...need help
    By Pirate_Hunter in forum RDI - English
    Replies: 1
    Last Post: 1st May 2006, 04:29
  4. info
    By fgmihai in forum RDI - Satelit
    Replies: 2
    Last Post: 30th April 2006, 01:54
  5. Info Pro
    By scary in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 1
    Last Post: 25th September 2005, 01:25

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top