Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa din 22 iunie 2006, modificarea deciziei nr. 654 din 22 noiembrie 2005 privind difuzarea programelor locale şi a programelor retransmise prin eliminarea articolului 6 care se referă la limita duratei retrasnsimiei (şase ore) pentru radio, cu excepţia emisiunilor de ştiri preluate de la posturi de radio străine, cum ar fi BBC sau Deutsche Welle, cu intrarea acesteia în vigoare la 1 ianuarie 2007.

La întâlnirea ce a avut loc în cadrul şedinţei şi la care au participat reprezentanţi ai celor mai mari radiodifuzori, Kiss FM, Radio 21, Europa FM, grupul Realitatea, Radio Guerilla, însă în absenţa radiodifuzori mici, locali care reprezintă majoritatea posturilor de radio care practică retransmisia de programe audiovizuale, s-au discutat efectele pe care le-ar putea avea o astfel de decizie asupra pieţei radio din România.

Din perspectiva marilor posturi de radio care au dezvoltate deja o reţea naţională, deţinând mai mult de 20 de licenţe audiovizuale, modificarea deciziei nu pare să le afecteze, însă pentru radiodifuzorii mici care deţin radiouri locale, această modificare le poate scoate de pe piaţă, fiind nevoiţi să vândă licenţele deţinute.

Ralu Filip, preşedintele CNA, s-a declarat nemulţumit de starea de fapt din România, unde unele societăţi cărora le-a fost acordată o licenţă audiovizuală pentru a difuza program local propriu, retransmit alt post care deţine o altă licenţă, şase ore pe zi, cât permite actuala decizie.

De asemenea, Ralu Filip a declarat că „prin acest lucru diversitatea nu e încurajată, nici programele locale, nici pluralismul surselor de informare”. Mai mult acesta a precizat că „nu găseşte nici o justificare legală a retransmisiei programelor altuia”, şi că „fiecare ar trebui să îşi difuzeze numai programul lui, bineînţeles cu respectarea programului local.”

Legea audiovizulalui nu permite afilierea posturilor locale la cele cu difuzare naţională, deşi acest lucru se practică pe scară largă în toată ţara.

Scopul propus al acestei modificări a deciziei o reprezintă liberalizarea pieţei de radio şi încurajarea dezvoltării acesteia, chiar dacă aceasta înseamnă defavorizarea operatorilor de frecvenţe radio mici şi mijlocii.

Modificările textului deciziei 654/2005 se vor face în şedinţa din 26 iunie 2006, pentru că membrii CNA au purtat discuţii în contradictoriu privind forma exactă a textului.