CNA a decis la 17 februarie să trimită o somaţie publică postului Pax TV, pentru faptul că televiziunea şi-a schimbat sediul fără a notifica Consiliul.

De asemenea, reprezentanţii Pax au fost invitaţi în şedinţa publică a CNA de marţi, 22 februarie, pentru discuţii cu privire la preluarea postului de către firma Fildas, preluare care nu a fost însă notificată, conform legii, şi la CNA, hiar dacă directoarea companiei a l-a vizitat pe preşedintele CNA pentru a-i prezenta planurile sale.

În plus, grila de programe a televiziunii Pax, depusă la sediul CNA, datează din anul 2003, iar reprezentanţii postului pentru CNA sînt încă Ferentz Caroli şi Andrei Burduşa.

Filip s-a arătat indignat de această situaţie, arătînd că cel mai mult îl deranjează faptul că a avut o discuţie cu Anca Vlad înainte de preluare, şi a rămas cu impresia că CNA va colabora bine cu noua conducere a televiziunii. “Cel mai mult mă deranjează că doamna Vlad a fost aici acum trei luni şi noi am crezut că e de bună credinţă“, a spus el.

Schimbarea sediului Pax TV a fost descoperită de Cristian Ivanciovici, şeful Inspecţiei din cadrul CNA, care, deplasîndu-se la sediul Pax înscris în actele CNA pentru a verifica dacă Adrian Cioroianu mai are emisiune la această televiziune, a constatat că la adresa indicată au sediul alte firme.

Conform declaraţiilor sale, portarul clădirii i-a dat noua adresă a postului, situat acum pe strada Maria Roseti. El a spus că Pax nu mai are sediul în localţia înscrisă în acetele CNA de doi ani.