AXN va difuza, din iulie 2006, o serie de filme de lung-metraj şi de televiziune, ultimul episod din sezonul 2 al serialului „Lost: Naufragiaţii”, pe 2 iulie, ora 20:00, dar şi o serie de documentare, printre care unul dedicat Campionatului Mondial de fotbal din Germania, potrivit unui comunicat AXN.

Pe 15 iulie, ora 23:40, AXN are programat filmul de lung-metraj „1492 – Cucerirea Paradisului / 1492 - Conquest Of Paradise”, în regia lui Ridley Scott, aventura epopeică a lui Cristofor Columb, interpretat de Gerard Depardieu, şi a vieţii sale dedicate explorării şi descoperirilor, dintre care cea mai spectaculoasă a fost America.

A doua premieră AXN pentru luna iulie este filmul semnat de Turi Meyer „Trenul Groazei / Dead Rail”, un horror SF cu Barry Corbin, Steve Brand, Todd Bridges, programat pe 18 iulie, ora 22:00.

AXN propune pentru luna iulie ultimul episod din serialul documentar, „AXN Road Trip - FIFA WORLD CUP 2006™, „Porneşte la drum cu AXN”, programat pe 1 iulie, ora 15:00, emisiune ce dezvăluie febra pregătirilor pentru cel mai spectaculos eveniment sportiv al anului 2006 – Campionatului Mondial de fotbal din Germania.

De asemenea, AXN va difuza sezonul 7 din reality show-ul „The Amazing Race”, a cărei premieră va avea loc sâmbătă, 15 iulie, ora 23:00. Programul „The Amazing Race”, este un reality-show de aventuri găzduit de Phil Keoghan, reprezntând un concurs la care participă 11 echipe de câte doi care se întrec pe parcursul a 30 de zile într-o cursă în jurul lumii.

AXN este canalul de acţine şi aventură care poate fi vizionat în 50 de ţări din Asia, America Latină, Europa şi Orientul Mijlociu, făcând parte din portofoliul de peste 40 de reţele globale deţinute de Sony Pictures Television International (SPTI).

SPTI este deţinută de Sony Pictures Entertainment (SPE). În România, AXN este distribuit şi promovat de HBO România.