Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 5 of 5
 1. #1
  Silver Member Expert
  Join Date
  Jun 2003
  Posts
  2,652
  Posts Thanks / Likes

  Default !!! Prima TV a fost cumparata de SBS Broadcasting !!!

  Prima TV a fost cumparata de SBS Broadcasting

  Surse din piata media dau ca posibile o fuziune cu trustul lui Voiculescu si transformarea televiziunii in Antena 4

  Compania scandinava de televiziune SBS Broadcasting SA a achizitionat toate actiunile Amerom Television SRL, compania lui Cristian Burci care avea in proprietate Prima TV.

  SBS Broadcasting SA detinea un pachet minoritar la Amerom Television, in urma unor tratative pe care lantul de televiziune le dusese cu Cristian Burci, in urma cu cinci ani, informeaza surse din Prima TV, care mai afirma ca achizitia integrala a actiunilor a avut loc la inceputul acestui an. Contactat de “Evenimentul zilei”, Cristian Burci a refuzat sa comenteze informatia.

  Alte surse din piata media afirma ca intre Amerom (Prima TV) si Intact (Antena 1) au loc tratative pentru o eventuala fuziune. Daca Prima va fuziona cu companiile lui Dan Voiculescu, ar urma, potrivit unor surse, sa devina Antena 4, postul de tineret si divertisment proiectat de grupul Intact. Tratativele se afla in faza de “due diligence”, ceea ce inseamna un audit care are loc intre intelegerea de principiu si parafarea contractului. Daca auditul este favorabil, intre grupul Intact si Amerom urmeaza sa aiba loc un schimb de actiuni.

  Si Cristian Burci, si Antena 1 au negat oficial existenta unei fuziuni, insa sursele amintite mentioneaza faptul ca intre Intact si Amerom exista un non-disclosure agreement, adica o clauza de confidentialitate care implica dezmintirea informatiei.

  Aparitia SBS Broadcasting pe piata audiovizuala romaneasca reprezinta prima implicare a unui gigant TV european la noi. Compania detine posturi de televiziune in mai multe tari europene, ultima achizitie fiind facuta in Ungaria, unde are in prezent doua canale TV.

 2. #2
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Deci faliment la ultima Tv
  Era de asteptat , cel putin eu de mult asteptam ca Burci sa ajunga la fundul sacului .

  Satenicu , iti ofer o supa calda

 3. #3
  Senior Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Mar 2003
  Location
  crisana
  Posts
  1,806
  Posts Thanks / Likes

  Default

  SBS-PRIMA-PRELUARE / SBS va prelua 100% Prima TV, Kiss FM şi Star FM  Bucureşti (MEDIA EXPRES) / 15 feb 2004 / Reprezentanţii SBS Broadcasting SA vizitează miercuri, 16 aprilie, autoritatea de reglementare īn audiovizual din Romānia pentru a prezenta un proiect de preluare integrală a televiziunii Prima TV şi posturilor de radio Kiss FM şi Star FM, potrivit preşedintelui CNA, Ralu Filip.

  Filip a relatat faptul că proiectul include păstrarea unei singure companii prin care se operează licenţele de radio Kiss FM şi Star FM, cel mai probabil Radio Contact Romānia SA (in care actualul premier Călin Popescu Tăriceanu mai este īncă acţionar minoritar).

  Cristian Burci, contactat telefonic la Amsterdam, nu a oferit mai multe detalii cu privire la detaliile tranzacţiei.

  Relaţia dintre SBS şi Amerom Television SRL (compania prin care este operată Prima TV) are o istorie sinuoasă, SBS retrăgīndu-se īn 2001 pe o poziţie de expectativă, păstrīnd un pachet de acţiuni de aproximativ 40% īn Prima TV.

  Lansată īn anul 1997 cu intenţia de a deveni un concurent direct al Pro TV, televiziunea condusă de Cristian Burci a īnşelat toate aşteptările, nereuşind să crească īn audienţă pīnă la nivelul Antena 1 şi Pro TV. Cu toate acestea, Prima TV rămīne cea dea treia televiziune privată generalistă, cu o cotă de piaţă īn 2004, īn prime time, īn jurul a 5,5 procente, potrivit săptămīnalului Capital (Antena 1 şi Pro TV au avut īn 2004 cote de piaţă care gravitează īn jurul a 17-18 procente).

  Prima TV s-a remarcat de asemenea printr-o multitudine de sancţiuni pe care CNA le-a acordat, pentru īncălcări ale legii dintre care au reţinut atenţia mai ales cele legate de tematici sexuale.

  Īntorcīndu-ne īn timp, Scandinavian Broadcasting Systems, acţionar majoritar la un moment dat cu 86% al Amerom Television Ltd, companie care la rīndul său deţine 100% PRIMA TV, a vīndut la 18 iulie 2001, pentru 6 milioane de dolari, un pachet de 53,3% din părţile sale către un nou investitor, īntr-o tranzacţie păstrată īn cvasi-anonimat.

  Tranzacţia s-a desfăşurat īnafara graniţelor Romāniei şi a scăpat astfel obligaţiei de a notifica Consiliul Naţional al Audiovizualului. SBS a īnfiinţat pe baza celor 86 de procente pe care le deţine īn Amerom o nouă entitate juridică, denumită Romanian Broadcasting Corporation Limited (RBC), din care a vīndut apoi procentul de 53,3% către o societate comercială romānească, denumită Romanian Investment and Development SRL (prescurtat: RID).

  Potrivit unui raport trimestrial al SBS, RBC a fost condusă īn comun de către cele două părţi, īn vreme ce RID a fost controlată de Managerul General al Prima TV (Cristian Burci). Suma de 6 milioane de dolari urma să fie folosită pentru finanţarea cerinţelor de operare estimate pentru PRIMA TV pīnă la sfīrşitul anului 2001.

  Surse din industria de media au comentat că īn spatele tranzacţiei a stat o importantă figură a Partidului Social Democrat (PSD). Registrul Comerţului din Romānia nu deţine nici o referire la persoana sau persoanele care formează acţionariatul srl-ului RID, acţionarul unic al companiei fiind o companie denumită Albany Holdings LLC, īnregistrată īn New Jersey, Statele Unite ale Americii.

  Mişcarea a avut ca urmare scoaterea Prima TV din contabilitatea consolidată a īntregului grup scandinav şi ca urmare creşterea credibilităţii concernului, dat fiind că investiţia din Romānia a părut nesigură şi, prin procentul mare de acţiuni (86%) pe care SBS le deţinea, aceasta putea fi văzută ca un balast de către acţionarii companiei.

  Mişcarea SBS a fost dictată de raţiuni de prudenţă financiară, investitorul paneuropean păstrīndu-şi dreptul de a-şi creşte participarea īn RBC pīnă la 75%, opţiune pe punctul de a se petrece zilele acestea.

  SBS a devenit acţionar majoritar la Prima TV īn primăvara anului 2000, după ce a cumpărat de la AVAB datoriile acesteia faţă de defuncta bancă BANCOREX, care se cifrau potrivit unor note apărute īn presă la acea vreme la aproximativ 16 milioane de dolari.

  Ulterior, de numele Prima TV a fost legat cel al fostului ministru PSD al transporturilor, Miron Mitrea, televiziunea fiind tīrītă īn scandalul unei finanţări de mai multe milioane de dolari, din bani publici, prin intermediul unei televiziuni „bidon” din Constanţa. Subiect al unei moţiuni parlamentare respinsă de puterea de atunci, finanţarea raportată la vremea respectivă ca fiind ilegală, nu a avut nici un fel de urmări negative asupra televiziunii.

  Prima TV acoperă 87% din teritoriul urban folosind o distribuţie bazată pe transmisia prin satelit şi preluarea de către reţelele de cablu, fiind disponibilă pentru aproximativ 75% din universul TV din Romānia.

  Operat prin Radio Contact Romania SA, Kiss FM are la nivel naţional o reţea de 23 de staţii proprii, inclusiv Chişinău, şi este retransmis de alte 15 staţii locale independente. Operat prin Uniclub Multimedia, Radio Star se aude pe 11 frecvenţe proprii şi este retransmi prin alte 7 reţele afiliate.
  (MEDIA EXPRES)

 4. #4
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Din sedintele CNA

  Reprezentanţii Radio Contact Romānia SA au explicat consiliului că licenţele de radio Kiss FM şi Radio Star voor fi comasate pe o singură companie, urmīnd ca aceasta să fie preluată de SBS Broadcasting SA. Mai multe detalii vor fi oferite CNA īntr-o īntīlnire cu reprezentanţii SBS.
  Deci au cumparat si radiourile .

  Burci e in beci .
  YES!
  Voodoo a functionat din partea mea

 5. #5
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Erik T. Moe, Senior Vice President Business & Legal Affairs al SBS Broadcasting a avut joi o īntīlnire cu preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului, Ralu Filip.

  Potrivit preşedintelui CNA, care s-a ferit să ofere mai multe detalii despre īntīlnire, SBS vrea să investească pe piaţa de audiovizual din Romānia.

  Reprezentantul SBS nu a dorit să facă nici un fel de comantarii după īncheierea īntīlnirii.

  Cristian Burci, directorul General Prima TV, a declarat pentru MEDIA EXPRES că Moe s-a īntīlnit cu reprezentanţii CNA īn calitate de acţionari la Prima TV şi scopul vizitei a fost să se informeze cu privire la situaţia legislaţiei din ţara noastră. Burci a respins categoric posibilitatea ca SBS să se asocieze cu Antena 1, aşa cum a apărut recent īn presă.

  Īn cursul şedinţei publice din 15 februarie, Ralu Filip anunţa că delegaţia SBS vine la CNA să prezinte planurile de viitor ale companiei īn Romānia, inclusiv un proiect de preluare integrală a televiziunii Prima TV şi a radiourilor Kiss FM şi Star FM.

  Filip a relatat faptul că proiectul include păstrarea unei singure companii prin care se operează licenţele de radio Kiss FM şi Star FM, Radio Contact Romānia SA (īn care actualul premier Călin Popescu Tăriceanu mai este īncă acţionar minoritar, sub 1%).

  SBS Broadcasting deţine īn prezent 40% din Prima TV, după ce īn 2001 avea 80%, acţiuni preluate de la Agenţia penru Valorificarea Activelor Bancare (AVAB), pentru aproximativ 16 milioane de dolari, contravaloarea datoriilor pe care televiziunea le avea la defuncta Bancorex.

  Erik T. Moe este cetăţean american şi este al patrulea om īn ierarhia SBS Broadcasting, īn calitatea sa de Senior Vice President Business & Legal Affairs, consilier general şi secretarul SBS Broadcasting din mai 2002, după ce a fost vicepreşedinte din octombrie 2000.

  Din 1997 pīnă īn 2000, Moe a fost vicepreşedinte de dezvoltare şi secretarul consiliului pentru Central European Media Enterprises Ltd. (CME), compania cu care va intra īn concurenţă pe piaţa din Romānia avīnd īn vedere că ultima deţine Pro TV, Acasă TV şi PRO Cinema

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

 1. Telenor Satellite Broadcasting need new sat...
  By first_zipper in forum News
  Replies: 0
  Last Post: 13th December 2006, 23:27
 2. CZone cumparata de RCS&RDS
  By Unuseroarecare in forum News
  Replies: 0
  Last Post: 29th October 2006, 22:29
 3. Broadcasting news
  By A123 in forum RDI - English
  Replies: 0
  Last Post: 5th January 2006, 23:16
 4. Mediaset prima and Prima fila channels
  By max007 in forum RDI - English
  Replies: 0
  Last Post: 15th November 2005, 00:54

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top