Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a aprobat în şedinţa din 15 iunie 2006 solicitarea de licenţă audiovizuală prin satelit a SC Unicorn Production SRL pentru postul de televiziune Cosmos TV.

Cosmos TV este o televiziune generalistă care potrivit declaraţiilor reprezentanţilor acesteia, Şerban Diaconescu, director şi Ciprian Tănăsescu, preşedinte al Consiliului de Administraţie, „va fi o televiziune pentru românii mileniului trei, o televiziune tipic românească, fără produse din import, fără ştiri violente cu caracter negativ, un program calm, cald, casnic, nonviolent”.

Formatul noii televiziuni este generalist, care se adresează tuturor categoriilor de populaţie şi vârstă, şi care vrea să scoată în evidenţă rolul pe care această televiziune vrea să îl joace în peisajul audiovizualului românesc, şi anume „de a instrui, educa şi informa publicul român, precum şi de a schimba mentalităţile acestuia în condiţiile aderării la Uniunea Europeană”.

Noul post de televiziune va fi distribuit în toată ţara, având o zonă de difuzare naţională prin retransmisia prin intermediul unui satelit nespecificat în dosarul depus la CNA, de pe care va fi preluat în reţelele CATV a peste 700 de operatori mici, Ciprian Tănăsescu afirmând că se află în negocieri cu cei doi mari cablişti, UPC-Astral şi RCS&RDS pentru retransmisia acestui post.

Grila de programe a Cosmos TV conţine 30 % opere audiovizuale româneşti, restul fiind ocupat de opere europene şi producţii proprii. Pentru realizarea de producţii proprii, un studio propriu este deja în faza finală de utilare, în procent de 85 %, în strada Şerban Vodă nr. 203.

Din dosarul depus la CNA, grila programului conţine emisiuni informative, talk-show-uri, emisiuni de divertisment autohtone, emsiuni culturale, seriale şi filme de lung-metraj, care potrivit lui Şerban Diaconescu vor fi achiziţionate din ţări precum Italia sau Franţa, deşi a afirmat că în viziunea creatorilor acesteia importurile de producţii străine vor lipsi.

La întrebările adresate de Consiliu în legătură cu implicarea lui Corneliu Vadim Tudor în acest proiect, Tănăsescu a declarat că „lui CV Tudor i-a stat la inimă acest proiect, însă nu există nici un fel de legătură, financiară, editorială sau de orice fel cu acesta”.

Investiţia iniţială, în primul an, comunicată de reprezentanţii companiei, se ridică la suma de 2 milioane de euro.

Cosmos TV va beneficia de o reţea naţională de corespondenţi, dar şi de o reţea internaţională video-interactivă prin internet prin intermediul căreia vor putea fi realizate programe de ştiri din întreagul mapamond.

În urmă cu doi ani, Cosmos TV a mai primit o licenţă audiovizuală, care nu a putut fi pusă în funcţiune „dintr-un viciu de procedură”, pretinde Ciprian Tănăsescu, şi astfel aceasta a fost retrasă. Principalul animator al televiziunii de atunci era Aristide Buhoiu, în prezent nominalizat de PRM pentru funcţia de membru CNA.