Jetix a lansat, la sfrşitul lunii mai 2006 campania on-air şi online Jetix Salveză Planeta, accesibilă de pe pagina www.jetix.ro, potrivit unui comunicat al Jetix Romnia.

Campania Jetix salvează planeta este o iniţiativă de responsbilizare socială, desfăşurată n colaborarea cu UPC/Astral, care i va nvăţa pe copiii cu vrste cuprinse ntre 6 şi 14 ani să recicleze şi să refolosească ntr-o manieră creativă materialele dispensabile.

ncepnd cu 29 mai şi pnă pe 23 iunie, campania de protejare a mediului nconjurător prin responsabilizarea copiilor privind reciclarea se va desfăşura sub forma unui concurs de creaţie a cărei finalitate o reprezintă construirea unui obiect din materiale reciclabile obişnuite precum sticle de plastic, cutii de carton, hrtie sau cutii de conserve.

Copii care vor construi cele mai frumoase 20 de lucrări vor fi premiaţi de către Jetix, avnd şansa de a participa la tabăra ecologică Top Trips de la Cumpăna, pe malul lacului Vidraru. Toate lucrările copiilor vor face parte dintr-o galerie foto online.

Fotografiile creaţiilor vor fi evaluate de un juriu format din reprezentanţi ai Jetix, CNA şi UPC/Astral.

n cadrul programului din luna iunie 2006, Jetix va difuza: Galactik Football, din 3 iunie, n week-end la orele 12:25, 17:00 şi 19:35 şi vinerea la ora 19.15; Maratonul Familia Tofu care va fi prezentat ntr-un maraton de două zile a cte 10 episoade zilnic pe 24 şi 25 iunie.

n luna iunie telespectatorii au posibilitatea de a participa la concursul Jetix la care pot cştiga premii n fiecare săptămnă (computere, console, camere foto, playere portabile şi multe altele), prin trimiterea codurilor care apar pe ecran, utiliznd modalitatea specială de pe website-ul Jetix.

Jetix propune pentru iunie 2006 şi o nouă abordare a serialelor de desene animate prin programul Dublele de Week-End, n care telespectatorii pot alege serialul de desene animate care va fi difuzat ntr-un bloc de patru episoade la rnd. Smbătă 17 iunie şi dumninică 18 iunie alegerea se va face ntre Sonic X şi Ce-i cu Andy?.

Jetix Cinema are programate n luna iunie două filme: Bratty Babies (Oh, Baby!), la 10 iunie la 15:15 şi Dennis pericol public, la 11 iunie la 15:15.