Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Romania
    Posts
    129
    Posts Thanks / Likes

    Default SS2 conflict cu reteaua uneori

    Uneori cand deschid calculatorul mise intampla niste fenomene ciudate.Daca vreau sa intru pe net nimic, ma uit la trafic in local area conection si vad ca la sent-zero iar la recived este totusi un numar care creste mereu.Dupa un timp i-mi apare mesajul WINDOWS-SYSTEM ERROR in care zice THERE IS AN IP ADRESS CONFLICT WITH ANOTHER SYSTEM ON THE NETWORK .Problema este ca a doua zi cand am pornit calculatorul totul a decurs normal .Mentionez ca nu am facut nici o madificare nici inainte si nici dupa aceasta.In cazul cand ai si ss2 si retea trebuiesc facute ceva setari speciale.Mie in retea imi apare IP-ul lui ss2.

  2. #2
    Gold Member Expert
    Join Date
    May 2004
    Location
    Socialist Republic of Hypocrates
    Posts
    3,578
    Posts Thanks / Likes

    Default

    if you are not using Internet via satellite on your Skystar-2 card, then disable the TCP/IP on your SS-2 card from Network properties. it will improove its video reception perfromance also.
    It is also possible than if you are connected to LAN and by mistak you have adjust your IP similar with other on the net, on your SS-2 card or other network card. Just change the IP.

  3. #3
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Romania.Bucuresti.Berceni
    Posts
    295
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cred ca nu are nici o legatura cu placa dvb .Pur si simplu ti-a furat cineva IP-ul tau si a intrat pe net ,in locul tau. Personal nu cred sa fie vre-un conflict in calc tau.
    Banuiesc ca iesi pe net printr-un router in care este setat ip si mac .

  4. #4
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Pe fotoliu la calculator
    Posts
    545
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Asta se intimpla des mai ales in retelele cu ip-uri interne de genul 192.168......... daca administratorul retelei a banat vreun user care nu si-a platit internetul sau downloadeaza prea mult imediat tiganu' isi pune i-ul vecinului...cel mai bine cind se intimpla asta baga ip-scanner 3.0 la alt coleg de retea ,bifeaza acolo si resolve hostnames si vezi cu ala cine ti-a luat ip-ul sau pur si simplu vezi de acolo cine e pe retea si da-i ping pe numele calculatorului si o sa-ti vina replay de la ip si vezi ce ip are si taie-i cablul ca asa oameni nu merita sa fie intr-o retea
    Mai e varianta sa nu ai acelasi ip la placa dvb cu ip-ul placii de retea,dar nu cred...sper ca nu...

  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Romania.Bucuresti.Berceni
    Posts
    295
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Stiu ca toate placile dvb au IP : 192.168.238.238 si nu au treaba cu reteaua .
    Daca problema aparea din cauza dvb-ului , sa-i dai disable la conexiunea de sat cand apare anuntul cu Ip problem ,astfel te vei convinge ca nu de la dvb este buba .
    Buba provine din faptul ca sunt multi clienti in retele care nu platesc netul ( sau chiar vor numai sa se distreze) si atunci cind colegul nu-i acasa ,intra cu IP-ul si MAC-ul celui care a fost scanat anterior si lipseste in momentul acela .
    Cat despre scan ,sa vezi ce este .greu de crezut ca ve-i putea sa-l identifici ( asta ptr ca va avea IP si Mac-ul Tau) asa ca ...
    Atunci cand sunt conflicte intre componentele calc si Pl dvb are alt comportament calcul si nu numai in anumite perioade ale zilei.

  6. #6
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Pe fotoliu la calculator
    Posts
    545
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu nu am zis sa scanezi reteaua cind iti apare conflictul de ip de la tine la calculator...am zis sa dai o fuga la alt calculator si sa scanezi de acolo si sigur il vei prinde...sau mai simplu,pune-ti tu ip cu 254 in coada si scaneaza toata clasa si sigur dai si de hostname-ul care are ip-ul tau si da-i una in freza si din partea mea

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 24th July 2006, 05:53
  2. emetabox softwares conflict
    By leo100275 in forum RDI - English
    Replies: 2
    Last Post: 8th September 2005, 15:13
  3. WINAMP conflict cu PROGDVB+ALTDVB ?
    By danjoe in forum Placi DVB
    Replies: 6
    Last Post: 11th April 2005, 19:18
  4. Dealer Digi TV -- Tehnic B & reteaua
    By babyboy in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 8
    Last Post: 21st March 2005, 19:43

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top