Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    66
    Posts Thanks / Likes

    Default Pinacle cu probleme

    Am un pinacle care de ceva vreme face figuri, in sensul ca se patrateste intruna ca si cum nu ar avea semnal.
    Am schimbat oala, lnc si am probat si pe alt PC , am curatat contactele , chiar am facut legatura directa peste releul de la intrarea semnalului in ideea unui contact inperfect.
    Daca are cineva idee despre ce ar putea fi vorba.... astept cu nerabdare si ii multumesc.

  2. #2
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    508
    Posts Thanks / Likes

    Default

    EXACT la fel am patit si eu, si nu am reusit sa rezolv nimic. Face la fel si cu softul lui, si cu ProgDVB,, si cu DVB Dream si cu WinSTB.

    Am incercat tot felul de drivere : 2.5, 3.1 - nici o diferenta
    Am incercat winxp, win 2000 proaspat instalate - nimic
    Am dezinstalat toate codecurile nefolositoare - nimic
    Am relaxat la maxim timing-urile de memorie - nimic
    Am dezactivat hyperthreeading - nimic
    Am instalat pinnacle pci enhancer - nimic.

    Sistemul folosit a fost un p4 la 3GHz cu 1 G ram dar face la fel si pe alt sistem. Am o sursa de 350W reali. Sa fie prea putini? Nu cred.
    Alta cauza ar putea fi faptul ca placa se incalzeste destul de mult, radiatorul ala frige. A incercat cineva racire suplimentara?

    Astept si eu orice idei, pt ca eu nu stiu ce sa-i mai fac. Poate e defect hw al placii, vreun condensator busit, dar eu cu ochiul liber nu am identificat nimic.

    Acum folosesc un ss2, merge perfect, dar nu se compara cu tunerul de la pinnacle.

  3. #3
    Senior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Nowhere
    Posts
    63
    Posts Thanks / Likes

    Default

    A mea merge de 3 ani...e pusa pe ultimul slot PCI...am gaurit carcasa si i-am pus un ventilator care sufla direct pe radiator...Merge perfect si pe Windows si pe Linux...Nici un fel de probleme...

  4. #4
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    66
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Problema nu ar fi de montat un coller acum (daca nu e prea tarziu) Problema e daca s-ar mai putea remedia in vreun fel.

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    210
    Posts Thanks / Likes

    Default

    S-ar putea sa se fi dus condensatoarele electrolitice din cauza supraincalzirii.
    Eu am un SS2 la care tocmai studiez aceasta problema. Schimband electroliticii constat rezultate destul de interesante...
    Din pacate nu stiu cum arata un Pinacle ca sa te pot ajuta...

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    210
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Intre timp am mai studiat poza pusa de colegul nostru anaconda_max in topicul sau. Daca va uitati cu atentie, se observa, in partea din dreapta-sus, condensatoarele C113, C114, C115 sunt ingalbenite. Banuiesc ca au de-a face cu sursa de alimentare a LNB-ului. Cine are tupeu, poate sa le dea jos, sa le masoare daca are cu ce (UT70-B se cheama una din sculele care face acest lucru) si eventual sa le schimbe.
    Eu, la SS2 am avut probleme cu 2 condensatoare de 10/50V care filtreaza tensunea de 30,5 V, tensiunea "de acord" ca sa zicem asa. Dupa ce le-am schimbat... alta viata. In sursele in comutatie sunt foarte importante condensatoarele.
    Vad ca "greii" forumului nu se deranjeaza sa ne raspunda, nu vor sa-si divulge secretele probabil, asa ca incerc sa ajut eu cat ma pricep.

    Bafta

  7. #7
    somer tehnic Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    bacau
    Posts
    188
    Posts Thanks / Likes

    Default Pinacle cu probleme

    salut baieti si eu am pinnacle de 3 ani am avut si eu mari probleme
    cu placa pentru ca spre deosebire de altele are ceva chichite.
    1--placa nu suporta alt dispozitiv de captura video[-placa de captura]
    2--placa trebuie pusa in slotul cel mai apropiat de placa grafica
    3--este indicat o placa grafica cu decodare reala mpeg2-hardware
    4--instalarea codec intervideo inainte de instalarea softului ei
    5--in bios irq-auto
    6--indicat un ventilator
    Cam asa am procedat eu poate altii au alte pareri
    Mentionez ca am P4-2.4G;1GB\RAM;HERCULES9000\128MB;
    WINDOWS XP PRO SP2

  8. #8
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    66
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am reusit sa rezolv problemele
    care au fost condi de 220 micro, dupa ce i-am inlocuit nu ma mai avut probleme(i-am inlocuit pe toti)
    pt cei care vor sa faca la fel, sa aibe grija la dezlipirea condi-lor , le recomand ca fixeze placa pe ceva si sa incalzeasca ambele terminale de la condi in acelasi timp si cu a treia mana sa ii dea jos

    bafta

  9. #9
    AurelT
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    Si eu am pinnacle. Te contrazic un pic.
    1--placa nu suporta alt dispozitiv de captura video[-placa de captura]
    Am placa de captura cu 2 intrari chipset conexant, la care am legata o camera de supraveghere pornita in timp ce dvb-ul merge
    2--placa trebuie pusa in slotul cel mai apropiat de placa grafica
    Placa video la mine e incorporata. mi-ar fi greu sa aflu care slot pci e mai aproape. oricum dvb e pus pe pci din mijloc
    3--este indicat o placa grafica cu decodare reala mpeg2-hardware
    Nu cred ca are asa ceva. sis incorporata.
    4--instalarea codec intervideo inainte de instalarea softului ei
    Codec: ace megacodec pack destul de evchi, aproape un an.
    6--indicat un ventilator
    Nu am pus pana acum, nici nu tin cutia compului desfacuta si totusi merge cel putin 10-12 ore/zi
    Bafta all

  10. #10
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by AurelT
    ace megacodec pack destul de evchi, aproape un an.
    Incearca si 6.03

  11. #11
    AurelT
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    Mersi @********* . Am un principiu. Daca lucrurile merg foarte bine asa cum sunt acum, nu are rost sa imi complic viata schimbandu-le.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. ajutor pinacle
    By miu_nicusor in forum Placi DVB
    Replies: 1
    Last Post: 11th January 2006, 20:27
  2. Telecomnda pinacle cu prog dvb
    By ionut2 in forum Placi DVB
    Replies: 4
    Last Post: 24th October 2005, 22:51
  3. Pinacle Studio 9
    By strongman1960 in forum DVD - DIVX - HIFI
    Replies: 6
    Last Post: 8th March 2005, 23:29

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top