Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    w00t Teacher
    Join Date
    May 2006
    Location
    Horsens/Denmark
    Posts
    366
    Posts Thanks / Likes

    Default AJUTOR,montare parabolica, montura polara...tot tacamul!pls

    Cine vrea sa ma ajute si pe mine intr-o problema foarte grava? Mi-am montat parabolica saptamana trecuta. nu am avut busola dar am mai avut o antena langa ea, si asa m-am luat dupa aia in receptionarea satelitului ASTRA 19,2.receptionez programele la o calitate foarte redusa: MTV central 50% altele f slab, doar 28-35%. ce pot sa fac locuiesc intr-un oras de langa baia-mare (cavnic). am parabolica de 80cm (cred ca offset din aia verticala) montura polara, actuator v12, pozitioner (moteck). vreau sa folosesc calculatorul (pc) pt a receptiona programele. am placa dvb skystar2. va rog foarte frumos sa ma ajutati ca sunt foarte DISPERAT. MULTIMESC MULT PLS CAT MAI REPEDE

  2. #2
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    372
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cu programul SAT FINDER ai incercat ? O poti relga mai precis , da doar indicatii despre semnal ,restul mai vezi tu. Pe mine m-a ajutat foarte mult ,dar nu am motorizare.

  3. #3
    albano
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    Am antena digi de 78 cm pe montura h-h,intra cu ea 19 sateliti de la 75 gr E -15 gr W.Recomandare-sudul local este Astra 1D/3A at 23.5°E ,pune motorul pe zero ,pe tp-12565 H 27500 cauta sa ai semnal maxim.Daca doresti sa te ajut,eu sant din Surdesti,Varful Obcinii,intreaba de Albano.
    Daca antena este pusa corect si nu-ti place ce nivel-calitate ai pe anumite frecvente, trebuie o antena macar de 9o cm.

  4. #4
    mecanic Teacher
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Maramures
    Posts
    214
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cu monturea este un pic mai complicat fata de montura h-h Si eu am montat una In primul rand depinde pe ce montezi! suportul antenei trebuie sa fie perfect drept pus la boloboc ! iei ca referinta satelitul astra 19.2 si reglezi sa intre un post cu cel mai bun semnal actuatorul trebuie sa fie prins in o prima gaura cea mare altfel nu o sa prinzi nimic in momentul care o sa invarti antena ! trebuie reglata elevatia antenei si di montura daca mai vrei ceva informatii, inteaba-ma !
    HUMAX DIGI+2; Digi mobil ; Diginet mobil ;FOCUSS:dreambox 500s H-H 1.2 FE

  5. #5
    Member Mentor
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Alied States of America
    Posts
    788
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: AJUTOR,montare parabolica, montura polara...tot tacamul!

    Quote Originally Posted by emyklaudiu
    Cine vrea sa ma ajute si pe mine intr-o problema foarte grava? Mi-am montat parabolica saptamana trecuta. nu am avut busola dar am mai avut o antena langa ea, si asa m-am luat dupa aia in receptionarea satelitului ASTRA 19,2.receptionez programele la o calitate foarte redusa: MTV central 50% altele f slab, doar 28-35%. ce pot sa fac locuiesc intr-un oras de langa baia-mare (cavnic). am parabolica de 80cm (cred ca offset din aia verticala) montura polara, actuator v12, pozitioner (moteck). vreau sa folosesc calculatorul (pc) pt a receptiona programele. am placa dvb skystar2. va rog foarte frumos sa ma ajutati ca sunt foarte DISPERAT. MULTIMESC MULT PLS CAT MAI REPEDE
    Prwegateste-te psihic si fizic pentru montura polara ca aia e cea mai grea de pus, eu m-am chinuit de numa cu toate ca suportul era drept verificat cu inclinometru nu cu polobocul.Mie mi-a luat o luna de zile pana am pus-o. Ideea e sa stii unde e sudul geografic si in ce pozitie montura polara are cea mai mare inclinatie o orintezi spre sudul geografic(nu cu busola si cu harti speciale eu la Cluj si in casa de vacanta am avut acele harti fiindca tata e inginer, so poate si cu busola da e imprecisa ca daca ai fier in fata nu iti indica bine sudul geografic e diferit de cel magnetic cu multi kilometri adica chiar cu sute). Iti trebuie neaparat un satfinder care te va ajuta, apoi va trebui sa pui antena spre sudul geografic, da inainte de asta trebuie sa fixezi 2 sateliti de-a dreapta si de-a stanga sudului Geografic. Odata facute aceste operatiuni misti din actuator spre est si west pana ai semnal, daca nu reglezi din montura polara inclinatia si si pe de suportul pe care e fixata antena. Bafta in continuare. PS exista un articol bun in Info satelit dar nu ii stiu numarul si nici nu am la mine revista sa iti trimit o fotocopie. Daca nu reusesti peste 2 luni eu iti pot trimite prin email revista scanata.

  6. #6
    w00t Teacher
    Join Date
    May 2006
    Location
    Horsens/Denmark
    Posts
    366
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc foarte mult pentru informatii. voi incerca, sa vad daca am invatat ceva, si daca voi reusi va voi spune! nici nu m-am gandit ca exista oameni asa de saritori sa ajute pe cineva eu aici ma rog de vreo 2 luni de cineva sa vina sa ma ajute dar refuza INCA ODATA VA MULTUMESC. daca vrea cineva care are yahoo messenger ,si stie sa lucreze cu parabolicile, sa imi dea si mie id lui ca sa ma ajute in receptionarea programelor asa cum trebuie. ca poate mai am intrebari MULTUMESC

  7. #7
    albano
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

  8. #8
    w00t Teacher
    Join Date
    May 2006
    Location
    Horsens/Denmark
    Posts
    366
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cred ca am mai intrebat daca se poate muta parabolica de pe calculator dar totusi se poate? ca am auzit ca se poate si vreau sa ma conving nu stiu ce sa cred e cineva care ma poate ajuta? (cred ca deja va enervez), nu? daca e asa sorry, sunt un INCEPATOR

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2005
    Location
    Romania
    Posts
    257
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @emyklaudiu
    Daca te enervezi,nu faci mare lucru,asa ca iau mai ardeleneste asa ca sa misti antena cu SS2 ,ai nevoie de o interfata DIGIBOX, se numeste... de fapt ,trebuie sa-mi zici ce ai-tot tacamul:[email protected] este id-ul meu.Intra si te ajut
    HSS1120;HSS1160;Humax Digi+;Maxtv;Focussat;ant.off.1,2mAl;Twin Lnb Titanium;ant.off.1,6mAl 62E-30V;Invacom;act.18'';poz.SRT V50;SRT 6355;WF-5lnb;SATLOOK Digital NIT;DM7020-S;SS2;DVB-T

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2005
    Location
    Romania
    Posts
    257
    Posts Thanks / Likes

    Default

    sorry,asta e corect:
    [email protected]
    HSS1120;HSS1160;Humax Digi+;Maxtv;Focussat;ant.off.1,2mAl;Twin Lnb Titanium;ant.off.1,6mAl 62E-30V;Invacom;act.18'';poz.SRT V50;SRT 6355;WF-5lnb;SATLOOK Digital NIT;DM7020-S;SS2;DVB-T

  11. #11
    w00t Teacher
    Join Date
    May 2006
    Location
    Horsens/Denmark
    Posts
    366
    Posts Thanks / Likes

    Default re

    sa o luam cu inceputul: am skystar2 pe pc, montura polara la antena, actuator(12v mi se pare), si v-box2(pozitioner strong de la firma moteck), antena (parabolica) de 80 cm, stau in cavnic(langa baia-mare). cam atat, nu? ajunge?

  12. #12
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    247
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: re

    Mai bine iti luai la o marime doar de 0,8m mai bine o antena offset cu montura HH si iti era mult mai simplu si eficient la o astfel de marime atat de mica. Eventual ia si tu un receptor digital de la cineva imprumut de pe acolo si regleaza-ti antena din montura polara si Lnb,astfel sa ai semnal cat mai bun pe toti satelitii.E chinuiala intradevar,dar trebuie sa te apuci de ea asa cu amanuntul ca nu ai cum altfel sa-i dai de capat. Bafta!

  13. #13
    w00t Teacher
    Join Date
    May 2006
    Location
    Horsens/Denmark
    Posts
    366
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am mai primit de la cineva sfatul asta, dar prea tarziu a zis ca e bine si asa! va multumesc pentru sfaturi (again) orice ajutor e bine-venit

  14. #14
    Un simplu membru Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Bacau
    Posts
    197
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @emyclaudiu

    si eu am avut o astfel de problema.am rezolvat asa:
    -am luat de pe google ,google earth ,il instalezi(e free).te duci deasupra localitatii tale si maresti cit mai mult posibil imaginea incit sa se vada cit de cit clar zona.Te pozitionezi cu mousul exact acolo UNDE STAI TU! si aflii coordonatele locului cu eroare de secunde.(latitudine ,longitudine in grade minute secunde).
    -cauti pe google un programel ORBITRON care este un sat tracker;introduci coordonatele tale (lat si long).Acolo ai un port RADAR care iti indica toti satelitii (si cei geostationari) pe care ii poti vedea din punctul locatiei tale precum si soarele si luna.Poti calcula exact directia sud fara busola cu precizie de secunde.

    Scuze daca este cam complicat dar pe mine m-a ajutat enorm.

  15. #15
    w00t Teacher
    Join Date
    May 2006
    Location
    Horsens/Denmark
    Posts
    366
    Posts Thanks / Likes

    Default gigi_cu

    thanks gigi_cu, voi tine cont de ceea ce mi-ai spus. am downloadat programelele, si am umblat putin prin ele. thanks again 2all

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. montura polara
    By smv167 in forum RDI - Satelit
    Replies: 13
    Last Post: 14th May 2010, 12:05
  2. Montura polara Offset 1,4?
    By video in forum RDI - Satelit
    Replies: 2
    Last Post: 20th October 2006, 07:31
  3. MONTURA POLARA
    By MariusT in forum SD Receivers
    Replies: 1
    Last Post: 6th August 2006, 07:48
  4. cumpar montura polara ant 3m
    By gogi in forum Shop
    Replies: 7
    Last Post: 13th December 2005, 09:11
  5. Replies: 1
    Last Post: 24th September 2003, 08:47

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top