Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 8 of 8

Thread: capture ==> VCD

  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2003
    Posts
    127
    Posts Thanks / Likes

    Default capture ==> VCD

    salut, tot eu va sicii...
    am o camera video digitala Sony TRV 140...reusesc sa fac capturi pe PC dar in format f mic 100x300 sau ceva de genul asta...si nefiind comprimate, fisierele sint destul de mari...intrebarea este cum naiba sa fac sa pot modifica formatul si sa isi pastreze calitatea imaginii, cum si cu ce il pot comprima iar apoi sa pot copia caVCD sau SVCD?
    Danke im Voraus.
    nici viitorul nu mai e ce-a fost!

  2. #2
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2002
    Posts
    748
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Detaliaza, cu ce faci captura? cu placa firewire sau cu placa TV? Ce program folosesti pentru achizitie?

    Ce pot sa iti spun e ca normal camera ta e dotata cu o iesire digitala compatibila firewire, deci cu o placa adecvata, care costa cca. 25 Euro, poti sa faci captura direct fara sa pierzi nimic din calitate (la rezolutia camerei), formatul obtinut e AVI necomprimat. Utilitare pe care le poti folosi sunt SLive sau oricare utilitar de genul VideoStudio (Pinnacle, Unlead etc.).

    Mit freundlichen Grüßen,
    Adrian.

  3. #3
    Member Mentor
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Meath, Ireland
    Posts
    827
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Se poate face captura mpeg1 dar asta presupune ca ai un calculator foarte puternic (1.6Ghz cel putin), o multime de RAM (512 Megs), si cum spunea cineva trebuie sa ai o placa firewire (pentru a nu pierde calitate), si dupa cum spui tu nu cred ca faci captura cu firewire, 100x300 nu e rezolutie de firewire.

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2003
    Posts
    127
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Merci pt ajutor...
    captura o fac cu un soft de la SONY (Pixela), interfata dintre camera si PC = USB
    deci camera are o iesire USB, una DV (i.Link) si aslta S video...intrebarea este: placa firewire este prevazuta cu una din aceste intrari?
    10x in advance,
    nici viitorul nu mai e ce-a fost!

  5. #5
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2002
    Posts
    748
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Bineinteles, placa firewire este compatibila cu iesirea DV. Si eu am o camera Sony digitala.

    Adrian.

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2003
    Posts
    127
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ok, placa firewire cumparata (19.99 euro la media markt) - acum vreau si eu niste softuri capabile sa faca mutarea asta...are cineva vreo idee? (ideea e sa le pot gasi si free pe undeva, kazaa de ex.)
    am incercat softul lor (de la intervideo) si captura merge ca naiba...sint mereu patratzele colorate pe monitor...e posibil din cauza pc-ului sau a softului?

    10x in advance,
    nici viitorul nu mai e ce-a fost!

  7. #7
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2002
    Posts
    748
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Poti folosi ScenalyzerLIVE aici http://www.scenalyzer.com/download.html, e bun, preia de pe camera pe secvente filmate, stie multe.
    Eu unul il folosesc pe el sau Pinnacle Studio 8, care e mai complet stie sa faca si montaj, autohring si salvare pe CD/DVD.
    Pinnacle Studio8 il gasesti pe Kaza.

    Adrian.

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Romania
    Posts
    222
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Captura MPEG1-2 cu MainConcept MPEG encoder v1.4.Calitatea imaginii este comparabila cu cea de la CCE

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Video Capture Card For Laptop
    By bme in forum RDI - English
    Replies: 15
    Last Post: 31st October 2005, 07:46
  2. TV CAPTURE
    By Maidanezu in forum DVD - DIVX - HIFI
    Replies: 2
    Last Post: 18th May 2005, 18:49

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top