Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    163
    Posts Thanks / Likes

    Default Sursa EchoStar dsb 1100 defecta-help

    A fost ars power swich 1M0380R si puntea redresoare kbp 205. Le-am schimbat si acum mi-a ars doi condensatori 16v/1000micro si 50v/47micro.Lucreaza cu tensiune mare pe o iesire de 12 v. Ce ar mai putea fi?

  2. #2
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Trebuie schimbati condensatorii din sursa , ma refer la cei de 10uF - 100uF din zona tranzistorului si integratului de sursa .

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    163
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cand i-am dat drumul s-au umflat, a iesit fum din ei. Problema e ca nu pot nici sa masor sa vad ce tensiune imi iese pt ca mi-e frica sa nu busesc si altceva. Condensatorii ceilalti arata bine, de ce sa-i schimb? esti sigur ca asta este?Si inca o intrebare pot conecta sursa fara sa cuplez mufa care duce la placa de baza? Apoi nu stiu daca optocuplorul are sau nu legatura cu condensatorii arsi.

  4. #4
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Da , poti sa dai drumul la sursa cu mufa deconectata de la placa de baza . Condensatorii din sursa nu vizual se verifica ci cu capacimetru , de ex. cel de 10uF poate avea 1 sau unul de 100uF poate avea 20 , etc . Mai trebuie sa verifici diode , diode zener sa nu fie in scurt , optocuplor , deci daca esti convins ca toate piesele sint bune doar atunci poti da drumul la sursa . Daca nu reusesti mai bine dute cu rec. la un atelier . Succes .

    P.S. : Daca poti posteaza o poza a sursei .
    Optocuplorul stabilizeaza tensiunea la o anumita valoare .

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    163
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am facut poza dar nu stiu sa o postez

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Receptor Echostar DSB-1100 aiurit
    By SLAman in forum SD Receivers
    Replies: 5
    Last Post: 29th July 2006, 06:06
  2. Va rog un soft pt. echostar dsb 1100+manual
    By greby in forum SD Receivers
    Replies: 0
    Last Post: 10th July 2006, 08:39
  3. Skystar 2 defecta ce sa fac ?
    By horse in forum Placi DVB
    Replies: 6
    Last Post: 15th April 2006, 05:21
  4. SS2 defecta?
    By hobbysat in forum Placi DVB
    Replies: 13
    Last Post: 17th November 2005, 20:51
  5. PACHT PENTRU ECHOSTAR 1100 VIACCESS INCORPORAT EXISTA
    By george_bradu in forum SD Receivers
    Replies: 0
    Last Post: 10th November 2005, 22:15

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top