Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii (ANRC), Dan Georgescu, a estimat că valoarea pieţei de comunicaţii electronice se va apropia de 4 miliarde de euro în 2006, potrivit unei declaraţii în timpul conferinţei „Telecomunicaţiile – provocarea viitorului” din 31 mai 2006.

„Piaţa de comunicaţii a crescut în perioada 2003 – 2004 cu 22%, iar pentru intervalul 2004 – 2005 estimăm o creştere de 20-25%, o evoluţie mult peste ritmul general de creştere al economiei”, a declarat Dan Georgescu.

Cota de piaţă a furnizorilor alternativi a crescut, ajungând la 10 % la sfârşitul anului 2005, după ce cu numai un an în urmă era de 1,2 %. În total, peste 460.000 de abonaţi au ales serviciile de telefonie alternative.

„Pe fundalul creşterii generale a pieţei, cota de piaţă a furnizorilor alternativi a înregistrat o evoluţie spectaculoasă ajungând la 10% şi depăşind ritmul de creştere cu care ne-a obişnuit experienţa altor ţări. În Anglia, spre exemplu, la 20 de ani de la liberalizare, cota de piaţă a alternativilor este încă în jur de 20%”, a comentat Preşedintele ANRC.

Piaţa de telefonie mobilă a înregistrat creşteri de aproximativ 50% semestrial. În ciuda unor păreri sceptice exprimate în industrie, Georgescu crede că un serviciu care se va bucura de succes va fi televiziunea digitală, oferită direct pe telefonul mobil (DVBH).
Preşedintele ANRC a apreciat că „din punct de vedere al calităţii mediului concurenţial, avem concurenţă bazată pe infrastructuri, care este obiectivul ideal al reglementării”.

Potrivit declaraţiilor acestuia, concurenţa pe infrastructuri este mai sănătoasă pentru piaţă, pentru că presupune investiţii şi este sustenabilă pe termen lung, deşi mai există un alt nivel al concurenţei: concurenţa pe servicii (de ex. carrier selection).