Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 5 of 5
 1. #1
  Moderator Expert
  Join Date
  Sep 2002
  Location
  Bucuresti
  Posts
  6,985
  Posts Thanks / Likes

  Default "S-a spart monopolul pe cablu!" - EVZ de azi

  http://www.evz.ro/article.php?artid=260687

  Peste operatorul "traditional" au venit patru optiuni prin satelit.  In Romania, 250.000 de case beneficiaza de serviciul unui operator de televiziune prin satelit DTH (Direct-to-Home). Pare putin daca ar fi sa comparam cu cele 3,5 milioane de case care au televiziune prin cablu.

  Insa cei patru competitori se gandesc la un potential de 1,5 milioane de clienti. Asa ca tortul este destul de mare, iar actorii au pentru ce se bate.

  Plus si minus

  In primul rand, avantajele televiziunii prin satelit tin de tehnologia folosita, cele mai importante fiind claritatea imaginii si a sunetului. "98% din operatorii de cablu sunt pe structura analogica, iar cablul nu suporta prea multe canale audio. Intotdeauna o sa ai o problema sa auzi dolby, spre exemplu", spune Constantin Druica, vicepresedintele de marketing al Boom TV, cel mai nou operator de pe piata.

  "Oricum numarul de programe care se pot receptiona prin satelit este mai mare decat cel receptionat prin cablu", declara Gheorghe Minea, presedintele Digital Cable Systems, firma care ofera serviciul Max TV.

  Pe de alta parte, chiar daca abonamentul la un operator de televiziune prin satelit nu este mai scump decat la un operator de televiziune prin cablu, aparatura suplimentara are un pret destul de piperat. De cele mai multe ori insa, aparatura poate fi platita in rate.

  In plus, cel care se aboneaza la un anumit operator de televiziune prin satelit si plateste reciever-ul si antena nu se poate muta la alt operator decat daca acesta foloseste acelasi tip de criptare. Adica alti bani, alta distractie. In plus, este nevoie de echipament de decodare separat pentru fiecare televizor. Aici, iese in avantaj cablul clasic, al carui semnal poate fi impartit la oricate televizoare.

  Piata in miscare

  Cei patru provideri de televiziune prin satelit sunt Max TV, Focus Sat, Digi TV si Boom. Focus Sat este firma care a lansat serviciul DTH in Romania, dupa cum declara reprezentantii firmei.
  Cel mai nou competitor de pe piata, Boom, aduce asa-numita televiziune de interactivitate. "Reciever-ul pe care il montam in casele clientilor este singurul de pe piata care permite clientilor sa interactioneze cu sistemul.
  Astfel se pot face din fotoliu, de acasa, comenzi pentru diferite servicii si plati", spune directorul de marketing al Boom.

  Boom TV- preturi intre 33 si 66 de lei noi; pret echipament (antena plus receptor) - 750 de lei noi; numar canale - 60. (www.boomtv.ro)

  Digi TV - preturi intre 21 si 67 de lei noi; pret echipament intre 196 si 303 lei noi; numar canale - 62. (www.digitv.ro)

  Focus Sat - preturi intre 19 si 57 de lei noi; echipament gratuit (antena plus receptor), in custodie sau contra sumei de 453 de lei noi; numar posturi - 38. (www.focussat.ro)

  Max TV- preturi intre 22 si 66 de lei noi; echipamentul (antena plus receptor) costa 470 de lei noi; numar posturi - 36.(www.maxtv.ro)
  SHALOM

 2. #2
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jan 2006
  Posts
  172
  Posts Thanks / Likes

  Default Re: "S-a spart monopolul pe cablu!" - EVZ de azi

  Unele informatii nu sunt reale.
  Max TV 38 canale + alte 359,8 FTA, datorita celor 3 LNB-uri sau HH. De asemeni 350 canale radio.
  Focussat - 38 canale + posibilitate de prindere a inca cateva necodate.
  DigiTV - 62 de canale TV, + alte cateva necodate + 15 canale radio.
  Azi 3.06.06

 3. #3
  Gold Member Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  cluj-napoca
  Posts
  3,414
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Hi dtkcomputer,

  Cu Hunday 1160 se pot prinde si alte canale,cele FTA de pe Thor-Intelsat iar memorarea lor incepe de la 100!Cu un lnb in plus pe suport,setind Disecq-ul,poti prinde programe TV de pe alti sateliti?

  satelescu

 4. #4
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Oct 2005
  Posts
  222
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Unde s-a spart monopolul de cablu cand :
  RCS=DIGI TV
  UPC=Focussat
  O serie de firme de cablu mai mici=Max TV

  Singurul care nu are nici o treaba cu aceste firme e Boom care ar putea sa-i concureze in mod real dar nu prea vad sa-i duca capul.

 5. #5
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jan 2006
  Posts
  172
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Cauta si pune intr-adevar dupa 100, dar nu a mers decat canalul propriu oferit de Focussat. Restul de canale nu le-a vazut (FTA) in conditiile in care aveam BUN=98%. Deci faza cu "prinde" lasa de dorit. Nu merge Diseq. De asemeni alta teapa este cea cu teletextul. TVR, Antena 1,3 au si Hyundayul tot nu vede.
  Nu mai vb de macroblocuri, subtitrari aiurea, note, blocari, factory reset, etc. Speram sa priceapa ca nu sunt receivere nici pentru cei de la tara, si ca daca dai un ban, in mod normal trebuie sa beneficiezi si de acel produs. Ar fi in interesul lor de a avea produse cat mai competitive, si clienti f. multumiti. Intrebarea e ce vor face cand piata din Romania se va suprasatura de receivere de la diferiti operatori DTH, dat fiind faptul ca se stie calitatea acestora:
  -DigiTV, preturi f. bune, grila buna, dar receivere de foarte proasta calitate, calitate semnal (functie de noroc: nori, copaci, vecini, munte, ploaie, vant, zapada etc), sistem f. prost de incasare a platilor, te descurci cu farfuria si receiverul (cum le cari din casierie pana acasa deoarece transportul nu este asigurat), posibilitatea de a cumpara in rate produsele
  -Focus - grila mica, preturi mari, aparatura care nu da erori ca si la Hyunday / Humax, acces internet, posibilitate cartele preplatite, decodor in custodie, transport asigurat, obligativitatea de a cumpara un an 2 pachete
  -Max TV - semnal prost, preturi bune, canale multe cu 3 LNB-uri
  -Boom TV - preturi mari aparatura si pentru grila de canale, sistem rapid de plati prin BRD, PPV, VOD, posibilitate de a cumpara aparatura in rate

  Cam asta ar fi, e totusi un inceput, poate ca aparitia pe piata autohtona a unor noi operatori din afara ar schimba situatia. Atunci vor oferi "si ai nostri operatori" servicii competitive.


  Quote Originally Posted by satelescu
  Hi dtkcomputer,

  Cu Hunday 1160 se pot prinde si alte canale,cele FTA de pe Thor-Intelsat iar memorarea lor incepe de la 100!Cu un lnb in plus pe suport,setind Disecq-ul,poti prinde programe TV de pe alti sateliti?

  satelescu

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

 1. "lost","prison break",bollywood music ch
  By cokeman in forum RDI - English
  Replies: 2
  Last Post: 6th July 2006, 16:56
 2. Canale HD la "radio", "data" in ALT-DVB
  By Medox in forum Placi DVB
  Replies: 7
  Last Post: 13th May 2006, 08:07
 3. Chinezii au "spart" algoritmul SHA-1
  By Nanok in forum News
  Replies: 1
  Last Post: 22nd February 2005, 14:59

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top