Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 4 of 4
 1. #1
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default Kanal D România (OTV?-prima2)

  Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a aprobat în şedinţa din 30 mai 2006 solicitarea de licenţă audiovizuală prin satelit a SC Dogan Media International SA pentru postul de televiziune Kanal D.

  Kanal D este o televiziune de divertisment sau după declaraţiile reprezentantului companiei, Cristian Burci, fost proprietar al Prima TV, „o televiziune de pure entertainement din care vor lipsi în totalitate ştirile, în prima fază”.

  Noul post de televiziune va fi distribuit în toată ţara, având o zonă de difuzare naţională prin retransmisia prin intermediul satelitului Intelsat şi prin preluarea acestuia de către unii operatori de cablu cu care compania se află în discuţii, potrivit lui Cristian Burci. Televiziunea va emite 24 de ore pe zi şi va fi codată.

  Grila de programe a Kanal D conţine 40 % producţii proprii pentru care va fi realizat un studio propriu în Bucureşti, la Semănătoarea, şi 60 % producţii ale altor case independente. Din dosarul depus la CNA, grila programului conţine telenovele, seriale pentru tineri şi sitcomuri, desene animate, seriale de acţiune, reality-show-uri, filme documentare, talk-show-uri, sport, dar şi quiz show-uri pentru tineri şi filme de lung-metraj, care conform reprezentanţilor Dogan Media, vor oferi o alternativă producţiilor americane pentru că sunt achiziţionate din ţări precum Coreea, Japonia sau Rusia.

  Operele audiovizuale româneşti vor ocupa un procent de 40 % în cadrul programelor televiziunii, cele europene 15 %, iar cele independente vor fi prezente în grila Kanal D în proporţie de 55 %.

  Kanal D, în viziunea creatorilor săi, se vrea un post generalist, adresat tuturor categoriilor de vârstă şi socio-economice care „să se apropie de ceea ce înseamnă o televiziune europeană, o televiziune italiană sau una spaniolă”, a mai declarat Cristian Burci.

  Investiţia iniţială în prima fază de 18 luni, estimată de reprezentanţii companiei, se ridică la suma de 35 de milioane de euro, până la sfârşitul anului 2007, Kanal D urmând să deţină o cotă de piaţă de 10 % şi un rating mediu de sub 2 %.

  Pentru faza a doua a dezvoltării proiectului, s-a luat în vedere includerea de programe informative în grilă, precum şi a extinderii colaborării cu staţiile terestre pentru o mai mare acoperire a pieţei româneşti.

  Autorizarea acestui canal de televiziune înseamnă intrarea pe piaţa românească de audiovizual a unuia din cei mai mari actori naţionali de pe piaţa europeană de media, a grupului Dogan Media Holding, grup care deţine şapte televiziuni, mai multe cotidiene şi publicaţii periodice şi care activează în Turcia. Grupul operează, printre altele, televiziunea Star, CNN Türk precum şi o televiziune pentru minoritatea turcă din Germania, program numit Euro D.

  Companie înregistrată în România, SC Dogan Media International SA este parte a grupului media Dogan şi îi are în calitate de acţionari pe Dogan Media International GmbH, cu 96 %, pe Mulliyet Verlags und Handels GmbH, Enteralle Handels GmbH, doamna Yasar Begumhan Dogan Faralyali şi Mehmet Ali Yalcindag cu câte 1 % fiecare. Compania Dogan Media International GmbH este deţinută de Dogan Media Holding AS, care la rândul său are ca acţionari în proporţie de 30 % un grup american de investiţii, Fidelity.

  Potrivit declaraţiei lui Cristian Burci şi a reprezentantului Dogan Media International în Romania, vicepreşedintele companiei, Nuri Mehmet Colakoglu, grupul Dogan Media deţine 45 % din piaţa turcă de televiziune şi 50 % din cea a presei scrise.

  În anul 2004 grupul Dogan Media a avut încasări de 5,7 miliarde de dolari americani.

  Sa nu fie un nou esec al lui Cristian Burci ca si primaTV , FocusSat si RadioStar , firme decedate si vandute la firme de resuscitare .

 2. #2
  I'm the truble man! Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jun 2005
  Location
  Bacau & Iasi .
  Posts
  2,363
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Intelsat! WOW.

  Vom avea un canal care va fi transmis exclusiv prin DIGI .

 3. #3
  I'm the truble man! Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jun 2005
  Location
  Bacau & Iasi .
  Posts
  2,363
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by zmeura
  Quote Originally Posted by ady18
  Intelsat! WOW.

  Vom avea un canal care va fi transmis exclusiv prin DIGI .
  Avem mai multe transmise "exclusiv" prin Digi:Tv Sport,U,OTV si DDTV,cred ca si SportKlub.
  Asa este ! . Dar acest post este unul generalist.

 4. #4
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Piata romaneasca de televiziune se va imbogati cu un nou post: Kanal D. Investitia turceasca este estimata la 35 de milioane de euro. Turcii au fost adusi in Romania de Cristian Burci, fostul patron de la Prima TV.

  Pentru orice investitor in audiovizual, prezenta in fata membrilor Consiliului National al Audiovizualului (CNA) este un examen dificil, oricat ar fi acesta de influent si puternic financiar. Omul de afaceri Cristian Burci a aparut de doua ori in fata membrilor CNA. Prima data a fost singur, cand, cu trei ani in urma, a dat explicatii referitoare la “dezmatul” de la Big Brother. Pe atunci era patronul Prima TV. A doua oara, a fost saptamana trecuta, insotit de turcul Nuri Mehmet Colakoglu, vicepresedintele trustului de media&entertainment Dogan Yayin Holding (DYH). Ce-au vrut Burci si turcul de la CNA? O licenta TV prin satelit pentru Dogan Media International, firma inregistrata luna trecuta in Romania. CNA a aprobat licenta pentru postul de televiziune Kanal D.

  Licenta pentru programul Kanal D reprezinta primul pas pe piata romaneasca a celui mai mare grup media din Turcia: Dogan Yayin Holding (DYH). Cu o cifra de afaceri de 1,04 miliarde de dolari si un profit net de 44 de milioane in 2004, DYH este o afacere controlata in proportie de 66% de milionarul turc Aydin Dogan, restul pachetului fiind tranzactionat la bursa din Turcia. Omul de afaceri Aydin Dogan mai detine companii ce opereaza in serviciile financiare, industrie, turism si telecomunicatii. Grupul DYH este editorul ziarelor de mare tiraj Hürriyet, Milliyet, Radikal si al cotidianului sportiv Fanatik. Divizia de televiziune cuprinde sapte canale, printre care programele Kanal D, Star TV si CNN Türk (afiliat la Time Warner). DYH desfasoara operatiuni si pe piata radio, cablu, internet si in domeniul editorial. Grupul opereaza si canal Euro TV pentru minoritatea turca din Germania.

  Turcii de la Dogan intentioneaza sa lanseze Kanal D pe piata romaneasca in toamna acestui an. Valoarea investitiei pe primele 18 luni este preconizata la 35 milioane de euro. Cristian Burci defineste pozitia pe piata a Kanal D: “O televiziune generalista, de divertisment, fara stiri, apropiata ca spirit de ceea ce inseamna o televiziune italiana sau spaniola. Daca marile televiziuni comerciale din Romania au drept modele programele americane, prin formate si blockbustere, Kanal D se va orienta catre modelul unei televiziuni europene.” Conform dosarului depus la CNA, grila programului Kanal D va contine seriale pentru tineri si sitcomuri, seriale de actiune si reality-show-uri, telenovele si sport. Filmele artistice vor fi o alternativa la productiile americane, fiind achizitionate din tarile europene, dar si din Coreea sau Japonia! Publicul vizat de Kanal D este cel asa numit “comercial”: 18 – 49 de ani, din mediul urban. Aproximativ 60% din grila de programe vor fi productii realizate cu firme independente, locale.

  Compania Dogan Media International care opereaza in Romania licenta Kanal D este detinuta in proportie de 96% de firma Dogan Media International GmbH din Germania. Cate un procent este detinut de Ali Yalcindag, presedintele Comitetului Executiv DYH, si Begumhan Dogan Faralyali, vicepresedinte DYH, si fiica mogulului Aydin Dogan.

  La un an si jumatate dupa ce a vandut la pachet Prima TV, Star FM si Kiss FM operatorului european SBS Broadcasting, Cristian Burci se recomanda drept consultant al grupului turcesc in Romania. El nu apare in actionariatul noii companii. Burci avea un contract cu SBS Broadcasting potrivit caruia timp de doi ani nu avea voie sa aiba afaceri in audiovizual. Burci spune ca si-a renegociat contractul, fapt care ii permite sa dezvolte mai devreme de doi ani alte afaceri TV. Dupa ce i-a adus pe nordicii de la SBS in Romania, Cristian Burci si-a tras salvari si fes de pe malurile Bosforului.
  Programul TV “Kanal D”

  Detinatorul licentei:

  Dogan Media International S.A.

  Actionari: Dogan Media International GmbH – Germania (96%), Mehmet Ali Yalcindag (1%) - presedintele Comitetului Executiv Dogan Yayin Holding (DYH), Yasar Begumhan Dogan Faralyali (1%) - vicepresedinte al Comitetului Executiv DYH, Milliyet Verlags – Germania (1%), Enteralle Handels – Germania (1%).

  Valoarea investitiei In Kanal D: aproximativ 35 milioane euro, in primele 18 luni de functionare.

  Pozitionare: Program TV generalist de divertisment (fara stiri si reportaje).

  Publicul-target: 18 – 49 de ani din mediul urban.

  Tinte de audienta: 2-4% cota de piata in mediul urban pana la sfarsitul anului 2006, 10% cota de piata la sfarsitul anului 2007.

  Distributie: satelit Intelsat, cablu.

  Data estimata a lansarii: toamna 2006.
  Cine este DoGan Yayin Holding (DYH)

  Trustul de media-entertainment Dogan Yayin Holding (DYH) face parte din grupul turcesc Dogan, cu activitati in media, servicii financiare, industrie, turism si telecomunicatii. DYH este o companie de familie, detinuta de holdingul Dogan sirketler Grubu (63%), Dogan Family (2,3%) si Fundatia Aydin Dogan (0,67%). Un pachet de 34,01% din DYH este tranzactionat la bursa turceasca. DYH detine statii de radio-TV, ziare, reviste, edituri si tipografii. Trustul

  opereaza canalele Star TV, Kanal D, CNN Turcia (afiliat la Time Warner), canalele de cablu Fenerbahce TV, Dream TV, Besiktas TV si Fix TV. In piata de radio, are posturile Radio D, Slow Türk si CNN Türk.

  In presa scrisa, “nava amiral” a trustului este cotidianul Hürriyet, care detine o cota de 40% din publicitatea investita in presa scrisa si o cota de 12% din vanzarile totale ale ziarelor din Turcia. Alaturi de acesta, DYH mai detine titlurile Milliyet, Radikal, Posta, Gözgü si cotidianul sportiv Fanatik.

  In anul 2004, piata de publicitate din Turcia s-a ridicat la 1,264 miliarde dolari, din care DYH a detinut o cota de 39%. Pe piata de publicitate radio-TV, DYH a avut o cota de 29%. Pe piata de ziare, titlurile sale au inregistrat o audienta de 38%, in timp ce cota de piata TV s-a ridicat la 17%.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

 1. Replies: 13
  Last Post: 13th January 2007, 14:29
 2. Kanal D in DTH
  By Cra10veanul in forum DTH & Cable-Romania
  Replies: 1
  Last Post: 25th October 2006, 21:25
 3. Kanal D HD
  By darkt in forum TV-HD
  Replies: 0
  Last Post: 27th September 2006, 19:29
 4. Un nou canal in hd : Kanal D HD
  By darkt in forum Placi DVB
  Replies: 0
  Last Post: 27th September 2006, 19:21

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top