Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 18 12311 ... LastLast
Results 1 to 15 of 270
  1. #1
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default Programare Dragon CAM + Matrix CAM

    Programare Dragon CAM cu ajutorul unui Dragon Loader Card:

    1. Se trece programatorul in Phoenix Mode 6 MHz. Daca se foloseste Infinity USB Phoenix, pe langa cablul USB, se leaga si cablul serial (pin la pin) la COM.
    2. Se deschide programul Dragonload.exe, se introduce Dragonloader Card in programator, se apasa "connect", apoi "programm card" si se alege softul cel mai recent (de ex. Predator3.04.dra). Incarcarea cardului dureaza cateva minute.
    3. Dupa ce s-a programat cardul, se introduce in Dragon CAM, se alege un canal FTA, se merge in menu la "yes, load module" dupa care incepe transferul de soft. Dupa cateva minute apare "loading successful", se scoate loadercard-ul si se reporneste receiverul.
    4. Se scoate berea de la rece.

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Programare Magic/Matrix cu CAS2:

    1. Deschideti CAS Studio 8.2 Daca totul e ok, va apare in stanga jos seria lui CAS2.
    2. Apasati "CAM Module", faceti click pe Magic (sau Matrix, tot aia e), bagati CAM-ul in slot (acum va apare ce xilinx, flash, etc. aveti pe CAM), apasati "General", apoi "Erase ALL", confirmati ca da si asteptati cam 1 minut sa se stearga.
    3. Cand apare "device erased", apasati "open file", selectati de ex. MRV 2.19 si apasati "write". In cateva minute, programarea este gata. Nu va atingeti de xilinx. Se scoate modulul din CAS2 si se introduce in receiver, preferabil pe un canal FTA.
    4. Se scoate inca o bere de la rece.

  3. #3
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Romania
    Posts
    82
    Posts Thanks / Likes

    Default

    e ceva de neimaginat, chiar deosebit. merci man.

  4. #4
    Member Mentor
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    "oh my good unknow system"
    Posts
    698
    Posts Thanks / Likes

    Default

    si citeva Linkuri utile pentru Dragon-CAM
    aici

    lefdata

    CAM HELP CENTER
    dragonCAM Patcher(DCP v0.9)

    Dragon Module.com
    Humax5400Z ToH3.3;Strong SRT6355;Strong4125evolution;
    Vantage VT-X121SCI;PhillipsCryptoworks; DragonCAM;YellowZetaCam; UPC-Direct; PW; Astra/Hotbird/Amos/Sirius

  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Germany
    Posts
    261
    Posts Thanks / Likes

    Default

    sal.
    se poate scrie noul predator cu laptopul?mentionez ca am infinity usb,dragon loadercard
    dani29

  6. #6
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu! Cu laptopul nu se poate, dar ai tot ce trebuie ca sa-l programezi!

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    274
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Kroky felicitari pentru initiativa ta.
    Am in schimb o intrebare: la a 2-a postare ai spus ca se da drumul la programator, se alege apoi o anumita optiune si se introduce CAM-ul in slot; introducerea CAM-ului intr-un slot deja alimentat nu poate determina deteriorarea CAM-ului ( el [CAM] avind si pini de alimentare nu numai de comunicatii date ).

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @bebelus
    Nici o grija, am facut asta de nenumarate ori, atat in CAS2, cat si in receptor si niciodata n-au fost probleme ca l-am introdus intr-un aparat deja alimentat!

  9. #9
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Germany
    Posts
    261
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Kroky
    Nu! Cu laptopul nu se poate, dar ai tot ce trebuie ca sa-l programezi!
    am o rugaminte,ajuta-ma sa-l programez,ce trebuie sa fac?
    dani29

  10. #10
    Member Mentor
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    "oh my good unknow system"
    Posts
    698
    Posts Thanks / Likes

    Default

    You need:
    -Smartmouse compatible card programmer
    -The dragonload.exe program
    or
    -Fun7 Hex files can be loaded to USB Phoenix or compatible programmer (including programmer without Phoenix capability)
    (cf ALTERNATIVE METHOD)


    PHOENIX MODE (6.00 MHZ)
    ------------
    -Connect the card programmer to com1 or com2, make sure the programmer is in 6 MHz mode
    -Execute "dragonload.exe"
    -By pressing the "Settings" button, you can change from com1 to com2
    -Press "Connect"
    -In the file open dialog that appears, select the firmware you want to load.
    -The card will now be loaded.


    ALTERNATIVE METHOD (no Phoneix mode needed)
    ------------------
    For this method, you need a FUN7 card
    Using a suitable program, program the FLASH of the FUN7 card with PredatorFun7loader.hex,
    and program the EEPROMS with JKF_Dragon22X_XXXXXX_FUN7_EEPROM1.hex and JKF_Dragon22X_XXXXXX_FUN7_EEPROM1.hex.
    Make sure the program you use handle the large eeprom size of the fun7 card correctly!


    HOW TO UPDATE CAM
    -----------------
    Insert the programmed card into the Dragon module. Insert this into a receiver
    and turn on the receiver. make sure you are tuned to an FTA channel.

    Go to the Common interface menu on the receiver, and select the "Dragon Loader" module.
    In the next menu, select "yes, Load module".
    Now a menu appears indicating that loading is in progress. To see the actual porgress percentage,
    select "refresh". There is no auto-refresh because some receivers had problems with that....

    When loading is complete, a menu appears saying "Loading successful". REMOVE the loader
    card from the module, and switch off and turn back on the receiver.
    Humax5400Z ToH3.3;Strong SRT6355;Strong4125evolution;
    Vantage VT-X121SCI;PhillipsCryptoworks; DragonCAM;YellowZetaCam; UPC-Direct; PW; Astra/Hotbird/Amos/Sirius

  11. #11
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @dani29
    Chiar nu te inteleg, ai exact ce-ti trebuie, ai citit primul post de sus? Faci pas cu pas ce scrie acolo (inclusiv punctul cu berea) si reusesti! Unde te-ai impotmolit?

  12. #12
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Germany
    Posts
    261
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ce ai scris sus am inteles ,dar am leptop si as vrea sa-l pun la munca
    dani29

  13. #13
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by dani29
    ce ai scris sus am inteles ,dar am leptop si as vrea sa-l pun la munca
    Ce am scris sus ai inteles, dar nu ai inteles ce am scris mai jos: nu se poate cu laptopul! De ce nu pui Infinity USB-ul la treaba?

  14. #14
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    60
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am si eu o intrebare:
    am un cam mr si am reusit sa-l reprogramez cu laptopu dar doar cu file de mr cand incerc sa pun file de mrev imi da o eroare si nu se face downloadul la fel si cu file de mreborn. Intrebarea este se poate pune file de mrev sau mreborn cu laptopu? daca da, cum? o sa mai pot reveni la file de mr tot cu laptopu?

    Multumesc anticipat
    Ofset 32'' moteq sg 2100, invacom quad(lin+cir), pansat 2700, dreambox 500, ss2, Twinhan VP7021,
    18'' ofset dish + 18'' ofset bev

  15. #15
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Trebuie sa folosesti in primul rand file de MRev de tip .upd, ai asa ceva?

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. DRAGON PROGRAMARE
    By ionescu in forum RDI - Satelit
    Replies: 15
    Last Post: 2nd April 2007, 20:42
  2. Replies: 3
    Last Post: 29th November 2006, 02:28
  3. D+ pe Matrix si Dragon CAM
    By Fanta in forum RDI - Satelit
    Replies: 7
    Last Post: 5th January 2006, 17:48
  4. Replies: 0
    Last Post: 29th October 2005, 14:46
  5. Programare Matrix rev.
    By clasix in forum RDI - Satelit
    Replies: 4
    Last Post: 23rd July 2005, 18:54

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top