Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    Administrator Expert
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Las Vegas
    Posts
    8,509
    Posts Thanks / Likes

    Default @Instalatori : HELP !

    In Austria mi-am cumparat un receiver Humax PR-HD 1000 HDTV si aseara l-am racordat la instalatia mea (Parabola-Ucraina 1.9 LNB MTI 0.6 db) .
    Aici incep problemele, pe frecventa :
    Astra 19E
    11914 H
    SR 27500
    FEC 9/10

    Premiere HD Film
    Premiere HD Sport
    Discovery HD Deutschland
    calitatea semnalului variaza intre 15-32% (conform receiverului Humax) iar pentru o imagine stabila este necesar un minim de 40% calitate semnal.

    Intrebarile mele :
    Schimbarea lnb-ului cu un Invacom 0.3 va aduce schimbari importante ?
    Care este calitatea semnalului la instalatiile dv pe acest TP ?
    Ce ma sfatuiti sa mai incerc excluzand inlocuirea parabolei.

    Multumiri.

    Fanta
    RDI Team
    Dupa ce am confiscat domeniul liga1.ro a venit randul ligii a doua : http://www.lpf2.ro


    http://www.liga1.ro/ cel mai tare site din lume dedicat fotbalului autohton.
    Vizitati-l si o sa primiti de la mine !

  2. #2
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Banat.Ro
    Posts
    2,755
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: @Instalatori : HELP !

    Quote Originally Posted by Fanta
    Intrebarile mele :
    Schimbarea lnb-ului cu un Invacom 0.3 va aduce schimbari importante ?
    Care este calitatea semnalului la instalatiile dv pe acest TP ?
    Ce ma sfatuiti sa mai incerc excluzand inlocuirea parabolei.

    Multumiri.

    Fanta
    RDI Team
    Sa-ti raspund repede dar nu neaparat si bine
    Cu un Invacom vei avea un castig de 5-8% Ceva mi se pare in neregula, semnalul fiind mult prea mic.Cum funct.cu un alt receiver pe acea frecv. (poate are ceva lnb MTI).Cum funct.receiverul Humax HDTV pe alte frecvente (sa nu aibe ceva receiverul).Ma indoiesc sa aibe un "gol" tunerul pe acea frecventa Sa nu "lucreze la capacitate" germanii cu HDTV
    Video: Vu+Uno (HDD 80Gb) /offset 1.2 H-H/42E<=>30W;
    Optibox Gekko Cable HD
    Audio: Harman Kardon HK680+Monitor Audio B2+WD Elements Play (2Tb)

  3. #3
    Administrator Expert
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Las Vegas
    Posts
    8,509
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Thanks for reply.
    Uite ciudatenie :
    Pe acelasi satelit ASTRA H ! urmatoarea frecventa plina de programe in HD merge perfect

    12722 H
    22000-2/3
    Pro Sieben Deutschland HD
    Sat. 1 Deutschland HD
    Anixe HD promo
    Anixe HD


    Diferenta sa fie facuta doar de difenta de FEC ? 9/10 vs 2/3 ?
    Dupa ce am confiscat domeniul liga1.ro a venit randul ligii a doua : http://www.lpf2.ro


    http://www.liga1.ro/ cel mai tare site din lume dedicat fotbalului autohton.
    Vizitati-l si o sa primiti de la mine !

  4. #4
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Banat.Ro
    Posts
    2,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am verificat frecventa indicata (11914 H) cu antena din semnatura si placa ss1 si pot spune ca nu am semnal Locatie:Caras-Severin
    Video: Vu+Uno (HDD 80Gb) /offset 1.2 H-H/42E<=>30W;
    Optibox Gekko Cable HD
    Audio: Harman Kardon HK680+Monitor Audio B2+WD Elements Play (2Tb)

  5. #5
    Administrator Expert
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Las Vegas
    Posts
    8,509
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu ma pricep la placi mai deloc dar cred ca e din setari , pune DVB-S2 sau ceva de genul asta pentru ca nici mie Echostar 3000 VIA nu-mi semnala existanta vreunui semnal.

    Fanta
    RDI Team
    Dupa ce am confiscat domeniul liga1.ro a venit randul ligii a doua : http://www.lpf2.ro


    http://www.liga1.ro/ cel mai tare site din lume dedicat fotbalului autohton.
    Vizitati-l si o sa primiti de la mine !

  6. #6
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Banat.Ro
    Posts
    2,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Fanta
    Nu ma pricep la placi mai deloc dar cred ca e din setari , pune DVB-S2 sau ceva de genul asta pentru ca nici mie Echostar 3000 VIA nu-mi semnala existanta vreunui semnal.

    Fanta
    RDI Team
    Asa se pare, nu indica semnal cu sculele traditionale Cat mai e de citit si invatat in acest sistem (HDTV) Prea repede nu voi ajunge sa achizitionez o asemenea placa.Doresc sa tatonez terenul si sa ma documentez din experientele celor care au posibilitatea si sa fac acest pas la momentul potrivit
    Multa bafta
    Video: Vu+Uno (HDD 80Gb) /offset 1.2 H-H/42E<=>30W;
    Optibox Gekko Cable HD
    Audio: Harman Kardon HK680+Monitor Audio B2+WD Elements Play (2Tb)

  7. #7
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca ar fi dupa mine as schimba lnb-ul dar si cablul coaxial cu unul de calitate , deoarece eu am mai patit-o cu acesta din urma .

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cu un receiver normal nu prinzi un FEC 9/10. Am incercat cu Humax 5400, dar la FEC nu pot alege decat 1/2, 3/4, 5/6, 7/8 sau automatic. Iar pe automatic nu gaseste nimic.
    Nici pe SS2 nu gasesc nimic pe frecventa asta, deci teste se pot face doar cu un receiver capabil High Definition.
    Nu mai tin minte daca aici la mine l-am incercat pe 11914 sau pe Pro7 HD (cred totusi ca pe asta din urma, dar imi pare rau ca nu l-am probat si pe 11914).

  9. #9
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    3,552
    Posts Thanks / Likes

    Default

    corect, programele de PW sint in modulatia 8PSK (DVB-S2) si nu prinzi cu sculele traditionale.

  10. #10
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default 9/10

    Intamplarera face ca ma ocup de vreo saptamina de un subiect similar ! pentru mine a fost o mare surpriza folosirea unui FEC 9/10 ... sansa de corectie este minima ! asta poate numai din considerentul ca se transmite foarte directional ...la un nivel foarte mare ( dar pentru Germania ! ) si nu le pasa de corectia de erori ! Nici o alta solutie nu va da rezultate in afara de cea pe care ai respins-o din start ...schimbarea antenei Eu am folosit Dreambox 500s cu DreamView 0.14 si VLC085 ...din pacate improvizatia asta ... a mers doar pe transponderele demo de pe Sirius !

  11. #11
    Administrator Expert
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Las Vegas
    Posts
    8,509
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Surprinzator schimbarea LNB-ului mi-a adus un castig de aprox 10-15% (mai ales ca in lnb-ul vechi era inhumat si un paianjen).In aceste conditii am reusit sa am un semnal de 41-45% ceea ce reprezinta limita minima a semnalului pentru o receptie cat de cat normala.Cum bate vantul , ploaia sau mai apare o frunza noua in copacul vecinul apar problemele

    Fanta
    Dupa ce am confiscat domeniul liga1.ro a venit randul ligii a doua : http://www.lpf2.ro


    http://www.liga1.ro/ cel mai tare site din lume dedicat fotbalului autohton.
    Vizitati-l si o sa primiti de la mine !

  12. #12
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,129
    Posts Thanks / Likes

    Default

    unii isi merita soarta! am discutat impreuna subiectul dvb-s2 si ti-am spus
    ca testele nu indica humaxul ca pe un favorit.puteai sa iei pace si aveai cel
    putin pe moment o scula mai buna decit humax.
    apropo,merge premiere si cu humaxul de la gigi?

  13. #13
    Senior Member Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Calan
    Posts
    1,237
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @Fanta ce LNB ai luat -Invacom?Si cu ce pret?Merci!

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Intrebare pentru instalatori
    By hashBEzero in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 1
    Last Post: 24th October 2006, 18:07
  2. Instalatori Max si BOOM
    By Fanta in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 6
    Last Post: 29th September 2006, 07:55
  3. Instalatori DTH la Torino?
    By iordache in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 7
    Last Post: 11th September 2006, 20:28
  4. Focus renunta la contractele de instalatori ?
    By netcity in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 0
    Last Post: 29th June 2005, 13:28
  5. Intrebare @instalatori
    By cristi in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 24
    Last Post: 18th February 2005, 12:03

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top