Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 22 12311 ... LastLast
Results 1 to 15 of 319
  1. #1
    Moderator Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Maubeuge, FR
    Posts
    5,695
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs up Dreambox 500s HowTo´s

    Multumita lui MrMxyzptlk incepand de azi aveti la dispozitie un site super documentat si de foarte mare ajutor.




    KEEP THE GOOD WORK, MATE

  2. #2
    Administrator Expert
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Las Vegas
    Posts
    8,509
    Posts Thanks / Likes
    Dupa ce am confiscat domeniul liga1.ro a venit randul ligii a doua : http://www.lpf2.ro


    http://www.liga1.ro/ cel mai tare site din lume dedicat fotbalului autohton.
    Vizitati-l si o sa primiti de la mine !

  3. #3
    Moderator Expert
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Aboard the Destiny
    Posts
    3,184
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Iti multumesc Fanta pentru suport si mersi nrares

    Ceea ce vreau sa scriu despre pagina:
    pagina va fii actualizat, sper de cel putin doua ori pe luna. Cu ajutorul lui Fanta si Admin (tot ma intreb daca Admin este aceeasi persoana cu Fanta ) in curand sper sa avem sectiunea download mai dimanica care permite sa fac update fara sa fiu nevoit sa rescriu pagina respectiva. deci ceva dinamic. in rest mai vreau sa scriu si articole. sper ca gogi sau onyx sau oricine cine a folosit Flashwizard sa ma ajute la scrierea unui tutorial pentru ca la mine pe PC nu vrea sa mearga. Setez totul corect si programul imi zice ca face upload si ca totul este OKAY insa cand fac reboot primesc un mesaj ca Flashwizard is making update si pot lasa asa si 10 minute pt. ca nu se intampla nimic. mai interesant: fac inca un reboot nu vine nici un mesaj de data asta insa imaginea este neschimbata ... habar nu am unde gresesc ... eu zic ca nicaieri ... sa vedem. Astept si alte sugestii.

    In curand o sa scriu cate un tutorial despre NGrab, despre NFS si mount sub Dreambox, despre configurare CAM si Keys. si sa vedem pentru ce o sa mai aveti nevoie. Daca am facut greseli va rog sa sesizati aici ca sa pot sa fac corectarile necesare ...

  4. #4
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    3,552
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by MrMxyzptlk
    Iti multumesc Fanta pentru suport si mersi nrares

    Ceea ce vreau sa scriu despre pagina:
    pagina va fii actualizat, sper de cel putin doua ori pe luna. Cu ajutorul lui Fanta si Admin (tot ma intreb daca Admin este aceeasi persoana cu Fanta ) in curand sper sa avem sectiunea download mai dimanica care permite sa fac update fara sa fiu nevoit sa rescriu pagina respectiva. deci ceva dinamic. in rest mai vreau sa scriu si articole. sper ca gogi sau onyx sau oricine cine a folosit Flashwizard sa ma ajute la scrierea unui tutorial pentru ca la mine pe PC nu vrea sa mearga. Setez totul corect si programul imi zice ca face upload si ca totul este OKAY insa cand fac reboot primesc un mesaj ca Flashwizard is making update si pot lasa asa si 10 minute pt. ca nu se intampla nimic. mai interesant: fac inca un reboot nu vine nici un mesaj de data asta insa imaginea este neschimbata ... habar nu am unde gresesc ... eu zic ca nicaieri ... sa vedem. Astept si alte sugestii.

    In curand o sa scriu cate un tutorial despre NGrab, despre NFS si mount sub Dreambox, despre configurare CAM si Keys. si sa vedem pentru ce o sa mai aveti nevoie. Daca am facut greseli va rog sa sesizati aici ca sa pot sa fac corectarile necesare ...
    la FlashWizard cind termina si zice ca face Restart de fapt nu face, ori scoti boxul din priza si il repornesti ori dai reboot din telnet

  5. #5
    Senior Member Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    españa
    Posts
    1,125
    Posts Thanks / Likes

    Default

    man dupa 2 minute intri in meniu setup-expert setup-factory reset si ok si astepti
    Fiti Aliati
    Dreambox

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Ethereal
    Posts
    324
    Posts Thanks / Likes

    Default rdi image...

    Howto build a complete Image for any dreambox!

    --------------------------------------------------------------------------------

    see the original howto here:

    http://cvs.tuxbox.org/cgi-bin/viewc...y=date&view=log

    This is the current status:

    Revision 1.197.2.51.2.1 - (view) (download) (annotate) - [select for diffs]
    Fri Feb 4 18:04:40 2005 UTC (22 hours, 26 minutes ago) by ghostrider
    Branch: dreambox
    Changes since 1.197.2.51: +550 -269 lines
    Diff to previous 1.197.2.51
    new dreambox cdk part 3 ( final part )

    To build a complete Image for any dreambox do following:

    1.) create a lokal directory for your new dreambox cdk and change into this new directory

    2.) check out tuxbox-cvs branch "dreambox":
    export CVS_RSH=ssh
    cvs -d [email protected]:/cvs/tuxbox -z3 co -P -rdreambox .

    3.) change into "cdk" directory

    4.) "chmod ugo+x prepare"

    5.) "./prepare <dm7000, dm500, dm56x0> ( dm7000 is default )

    6.) "make checkout" ( this updates many parts of the CVS to HEAD branch )

    7.) "make dreamboximage_root"

    8.) "make rebuild-flash"

    9.) "make flash-compress"

    you now find the new image in "../root/cdkflash" named "complete.img"

    in root/cdkflash/ you can delete .part_? files to remove parts from the image.. or you can add other parts to image with make flash-?... to see what parts exist you can look into Makefile.am

    in dm56x0 and dm500 image many space is left for add other things.. for dm7000 you must remove parts before you add other parts..
    max size of cramfs (kernel+bild) is 1152K ( 1179648 bytes )
    max size of squashfs is 4992K (511180
    complete this is 6144K (6291456)

    to remove sambaserver you only must remove .part_sambaserver in root/cdkflash.. to remove reiserfsck remove .part_reiserfsck

    when you will add "other plugins, programs, files" to your Image you can copy your parts to root/cdkflash/dreamfiles/? (bin/sbin) .. then do make rebuild-flash and make flash-compress but take not that root/cdkflash/dreamfiles will be deleted when new version of dreamdrivers.. or dreamfiles are available..

    the other way to add own files to your image is to put your files after flashing the image into the box to /var .. at this place you have 1.7MB.. for most things this is enough..

    to remove partially languages edit Makefile.am in part "flash-enigma":
    when you like to remove russian language from you image then change the followinmg for loop :
    @for i in ar sr ur ; do rm -R $(flashprefix)/root/share/locale/$$i; done
    into
    @for i in ar sr ur it ; do rm -R $(flashprefix)/root/share/locale/$$i; done

    the cdk downloads automatically all dreambox specific parts from sources.dreamboxupdate.com ( drivers.. closed source tools.. )


    have fun...

  7. #7
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Germany
    Posts
    42
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cer putin ajutor la 500 unde am urmatoarea problema: la cartoon net. am avut 2 zile audio in romaneste si de ieri numai vea deloc.Curios insa caci imi apare ca ar avea si dupa ce dau select pe romaneste nu imi activeaza. Are cineva veo idee sau o solutie?
    multumesc

  8. #8
    _...._ Expert
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Queen Maud Land
    Posts
    1,611
    Posts Thanks / Likes

    Default

    seteaza sunetul pe canalul din stinga ''left''
    The Bible is like a software license, no one actually reads it, they just scroll to the bottom and click I agree!


  9. #9
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Timisoara
    Posts
    2,363
    Posts Thanks / Likes

    Default

    se pot schimba pe DB 500s pid-urile? Daca da cum?


  10. #10
    Moderator Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Maubeuge, FR
    Posts
    5,695
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Vasilis
    se pot schimba pe DB 500s pid-urile? Daca da cum?
    Cu DreamBoxEditor. Il gasesti AICI

  11. #11
    Moderator Expert
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Aboard the Destiny
    Posts
    3,184
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Poti schimba insa nu uita sa bifezi sa nu schimba automat PID-urile ... nu sunt in fata unui PC unde se afla DB Edit insa se afla acolo la editarea proprietatilor canalelor. Daca nu bifezi automat, canalul respectiv va disparea...

  12. #12
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Timisoara
    Posts
    2,363
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am o problema vitala: reciverul e super, mult mai destept ca un Strong 4355evo, insa cand dau sa scaneze unele transpondere nu gaseste nici un canal pe ele, desi casutele cu Lock si Sync se bifeaza (le scaneaza, le gaseste insa le inregistreaza ca alt fel de servicii decat Tv sau radio si nu imi apar in lista de canale ex transponderul Minimax de pe Amos). Pe alte frecvente nu gaseste nimic , de ex transponderul cu TVR-urile de la 16E(arata semnal de vre-o 65% insa casutele L si S nu se bifeaza iar la scanare nu gaseste nimic). Am legat si strong-ul iar la scanare cu el constat ca pe transponderul respectiv e semnal foarte puternic. Initial credeam ca nu am reglata bine antena insa cand am vazut ca prind cu semnal puternic si noul transponder al B1Tv(Amos) mi-am dat seama ca alta e problema. Din cate am inteles DB500s nu are tunerul asa puternic insa ma intreb daca poate fi si alta problema(de ex imaginea instalata, LNB-ul,etc).
    Am instalata pe el Gemini103 si lnb Gold Edition 0,3db, oala offset de 1,2 Al locatia Timisoara).


  13. #13
    Moderator Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Maubeuge, FR
    Posts
    5,695
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Vasilis
    Am o problema vitala: reciverul e super, mult mai destept ca un Strong 4355evo, insa cand dau sa scaneze unele transpondere nu gaseste nici un canal pe ele, desi casutele cu Lock si Sync se bifeaza (le scaneaza, le gaseste insa le inregistreaza ca alt fel de servicii decat Tv sau radio si nu imi apar in lista de canale ex transponderul Minimax de pe Amos). Pe alte frecvente nu gaseste nimic , de ex transponderul cu TVR-urile de la 16E(arata semnal de vre-o 65% insa casutele L si S nu se bifeaza iar la scanare nu gaseste nimic). Am legat si strong-ul iar la scanare cu el constat ca pe transponderul respectiv e semnal foarte puternic. Initial credeam ca nu am reglata bine antena insa cand am vazut ca prind cu semnal puternic si noul transponder al B1Tv(Amos) mi-am dat seama ca alta e problema. Din cate am inteles DB500s nu are tunerul asa puternic insa ma intreb daca poate fi si alta problema(de ex imaginea instalata, LNB-ul,etc).
    Am instalata pe el Gemini103 si lnb Gold Edition 0,3db, oala offset de 1,2 Al locatia Timisoara).
    La ce scule ai ar trebui sa mearga super. De ce nu pui settinguri gata facute? Eventual le modifici pe urma dupa cum vrei cu DreamBoxEdit.
    Asta il gasesti aici. Settinguri gasesti in mai multe locuri, cel mai bine la http://www.i-have-a-dreambox.com

  14. #14
    Moderator Expert
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Aboard the Destiny
    Posts
    3,184
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Update-ul va venii dupa ce RDI se va muta pe un alt server. Din acel moment o sa avem o sectiune Download mult mai complex, dinamic pe care putem sa conrolam oricand va venii un update sau ceva. in afara de astea am deja site-ul nou pregatit cu niste noi tutoriale scrise de mine si niste tutoriale scrise de Cdance ... s-ar putea sa bag pe pagina proprie update-ul dar dn pacate in acest moment nu am access la serverul respectiv ... probabil ca o sa am access iarasi incepand cu joi sau saptamana viitoare si o sa-l bag atunci updaet-ul fara sectiunea Download.

  15. #15
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Timisoara
    Posts
    2,363
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @nrares
    azi mi-am pus Gemini 104 si e o diferenta imensa. Toate problemele erau din cauza imaginii. Aveam Gemini 103 luata de aici de pe rdi- dreambox tutorial. Pe langa faptul ca reciverul raspunde la comenzi mult mai rapid , nu mai am nici problemele de semnal(casutele lock si sinc).


 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Dreambox 7020S HowTo´s
    By gabi in forum DREAMBOX
    Replies: 26
    Last Post: 17th April 2012, 23:13
  2. Dreambox 7025S HowTo´s ?
    By patrocle in forum DREAMBOX
    Replies: 2
    Last Post: 7th September 2008, 16:32
  3. tps pe dreambox 500S
    By dancioch in forum DREAMBOX
    Replies: 0
    Last Post: 4th August 2006, 02:14
  4. Dreambox 7000S HowTo´s
    By loko in forum DREAMBOX
    Replies: 28
    Last Post: 3rd April 2006, 09:07
  5. dreambox 500s
    By rotterro in forum RDI - Satelit
    Replies: 1
    Last Post: 5th January 1970, 02:21

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top