Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20

Thread: USALS

  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    321
    Posts Thanks / Likes

    Default USALS

    La o montura H-H si la un receptor care are functia Usals,se poate aplica si aceasta posibilitate pentru a cauta satelitii.Aici am o problema,am cativa sateliti gasiti fara acesta functie ,si am incercat sa gasesc altii prin Usals.Am introdus coordonatele 44,4 si 26,1 si am dat ok.Problema este ca se duce spre satelit dar alaturi,in sensul ca trece de el ..cu putin(intensitatea semnalului este 0 permant). Daca incerc sa ma intorc manual prin reglari fine , nu imi arata nici un fel de de semnal..de intensitate ca si cum ar fi zero.Ce trebuie sa fac? Cand dai sa caute pe Usals trebuie sa duci antena pe satelitul Arabsat (punctul 0) ? sau nu este neaparat? Si cum il gasesc? Ce ma sfatuiti sa fac?

  2. #2
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    662
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Motorul si receiverul trebuie sa stie USALS. Introduci coordonatele, pui antena pe un satelit si reglezi antena sa scoata maximum de semnal de pe acel satelit.Nu trebuie sa duci antena pe punctul 0. Trebuie sa introduci coordonatele exacte si sa reglezi elevatia motorului dupa cum scrie in manual.

    Semnatura se incarca...

  3. #3
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    in oras
    Posts
    1,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    merge perfect pe unele receptoare.daca ai echolite nu te chinui ca nu merge.toata treaba e sa ai antena bine reglata.sa fie pe arcul satelitilor ca daca nu nu se opreste pe satelit ci langa
    boy2good

  4. #4
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    sibiu
    Posts
    360
    Posts Thanks / Likes

    Default

    care coordonate trebuie introduse? ale locatiei respective sau ale satelitului? poti sa faci in asa fel incat sa-ti caute automat toti satelitii unde se prinde semnal? sau nu
    VU+ UNO (BlackHole) & Dreambox 500+ S, LNB Inverto Black Ultra, antena 1.1 m TRIAX, Optibox H-H DM3800 USALS, Telekom - Focus - Freesat

  5. #5
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    662
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Lalipuk
    care coordonate trebuie introduse? ale locatiei respective sau ale satelitului? poti sa faci in asa fel incat sa-ti caute automat toti satelitii unde se prinde semnal? sau nu
    introduci coordonatele locatiei, comuti pe satelitul dorit si motorul se duce pe pozitia ideala. Nu trebuie decat sa scoti maximul de semnal din reglarea antenei.

    Semnatura se incarca...

  6. #6
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    sibiu
    Posts
    360
    Posts Thanks / Likes

    Default

    stiti cumva daca o montura HH SRT 2100 are si USALS? ca eu nu imi mai gasesc manualul...
    VU+ UNO (BlackHole) & Dreambox 500+ S, LNB Inverto Black Ultra, antena 1.1 m TRIAX, Optibox H-H DM3800 USALS, Telekom - Focus - Freesat

  7. #7
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    662
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Lalipuk
    stiti cumva daca o montura HH SRT 2100 are si USALS? ca eu nu imi mai gasesc manualul...
    din cate stiu numai Stab are USALS.

    Semnatura se incarca...

  8. #8
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,134
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ordinea in care bagi coordonatele este 22,6;44,4 si nu altfel

  9. #9
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    cluj-napoca
    Posts
    3,328
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Hi Lalipuk,

    Nu montura H-H stie protocolul USALS,ci receptorul!Intra in meniu,la instalare,la submeniu-disecq,si activeaza functia.Daca toti parametrii de instare sint indepliniti,USALS-ul face totul!

    satelescu

  10. #10
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    sibiu
    Posts
    360
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc satelescu!m-am edificat si e totul OK! e asa cum ai spus
    VU+ UNO (BlackHole) & Dreambox 500+ S, LNB Inverto Black Ultra, antena 1.1 m TRIAX, Optibox H-H DM3800 USALS, Telekom - Focus - Freesat

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    321
    Posts Thanks / Likes

    Default Montura H_H

    Am receiver Kaon 570. Elevatia cat trebuie sa fie la antena? Pot sa spun ca HotBird merge bine,are semnal bun.De ca la ceilalti sateliti se duce pe appoape? Pentru Bucuresti coordonatele sunt corecte? 44,4 si 26,1?

  12. #12
    Senior Member Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    3,261
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Montura H_H

    Quote Originally Posted by dannic
    Am receiver Kaon 570. Elevatia cat trebuie sa fie la antena? Pot sa spun ca HotBird merge bine,are semnal bun.De ca la ceilalti sateliti se duce pe appoape? Pentru Bucuresti coordonatele sunt corecte? 44,4 si 26,1?
    Pentru Bucuresti coordonatele sunt bune
    http://www.satlex.ro/ro/azel_calc-pa...ountry_code=ro
    Antena o pui la 23,3 daca H-H-ul este SRT DM 2100.

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    321
    Posts Thanks / Likes

    Default Montura H_H

    Deci daca am prins Hotbird bine manual,dar la ceilalti sateliti se duce putin '' langa '' si nu vad nimic,trebuie sa umblu la elevatie si sa o pun 23,3?

  14. #14
    Senior Member Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    3,261
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Montura H_H

    Quote Originally Posted by dannic
    Deci daca am prins Hotbird bine manual,dar la ceilalti sateliti se duce putin '' langa '' si nu vad nimic,trebuie sa umblu la elevatie si sa o pun 23,3?
    Aduci H-H-ul la zero si rotesti tot ansamblul pina ai semnal max pe 26E ,
    atunci ai pozitia corecta sud si poti sa stringi suruburile,daca latitudinea si
    elevatia sunt fixate corect nu o sa ai nici o problema in urmarirea corecta a
    arcului geostationar.

  15. #15
    Digitally Remastered Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    root
    Posts
    1,527
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Montura H_H

    Quote Originally Posted by Didi
    Quote Originally Posted by dannic
    Deci daca am prins Hotbird bine manual,dar la ceilalti sateliti se duce putin '' langa '' si nu vad nimic,trebuie sa umblu la elevatie si sa o pun 23,3?
    Aduci H-H-ul la zero si rotesti tot ansamblul pina ai semnal max pe 26E ,
    atunci ai pozitia corecta sud si poti sa stringi suruburile,daca latitudinea si
    elevatia sunt fixate corect nu o sa ai nici o problema in urmarirea corecta a
    arcului geostationar.
    Parţial corect. Se pare că @dannic nu are antena reglată corect. Chiar dacă este semnal maxim pe HotBird, nu nseamnă că reglajul e corect. Antena poate să se abată de la curba polară. Un reglaj corect se face pe poziţia 0 a motorului (n speţă Arabsat 26E pt. Bucureşti) şi apoi se caută sateliţi la cele două extreme (de ex. Intelsat 62E şi Hispasat 30W). Doar n cazul n care extremele sunt recepţionate corect putem spune că antena este reglată ca la carte şi vor fi găsiţi toţi sateliţii de pe arcul vizibil. Altfel trebuie repusă antena pe 0 şi modificată elevaţia, mărită din motor şi micşorată din antenă (sau invers).
    Aceste probleme au mai fost puse şi multă lume a dat explicaţii destul de amănuntite, dar se pare că rezolvarea ntrzie. Nu vreau să fiu răutăcios şi să mi se ia n nume de rău, dar cine nu reuşeşte sau nu nţelege mecanismul de reglare al unei antene motorizate mai bine cheamă un instalator ce poate rezolva totul n jumătate de oră.
    [LEFT]Signature not found... Try again!

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Usals-Echosmart
    By rdi in forum RDI - Satelit
    Replies: 6
    Last Post: 18th November 2006, 03:09
  2. USALS ???
    By one-intermezzo in forum RDI - Satelit
    Replies: 4
    Last Post: 7th August 2006, 05:06
  3. receptor Topfiel TF 4000 FE USALS
    By emylianm in forum SD Receivers
    Replies: 0
    Last Post: 13th May 2006, 01:53
  4. Probleme cu motor HH pe USALS
    By dancioch in forum SD Receivers
    Replies: 1
    Last Post: 4th April 2006, 11:59

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top