Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    irlanda-dublin
    Posts
    60
    Posts Thanks / Likes

    Default amplificator lnb

    mi am luat un amplificator "inline",adica se alimenteaza de pe cablu,care se pune intre lnb si receiver.L am pus intre ss2 si lnb si imi scade semnalul cu 20-30 procente pe orice program......ma poate lamuri cineva?

    amplificatorul este adus din germania de un prieten,e simplu,intrare si iesire,si scrie pe el ca are castig 20 db. eu am impresia ca te face sa pierzi 20db...pe cyfra am semnal 80% si daca il pun am 50-60%.

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    RO.BUC.
    Posts
    248
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ai luat teapa sory dar asta este.
    Ce lungime de cablu ai?


    SA AUZIM NUMAI DE BINE.

  3. #3
    backup_2k
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    amplif. de semnal ? ce naiba e ala..
    in afara de ghid de unda pentru parabola, nu stiam c-ar mai fi ceva..

    daca tu spui..

  4. #4
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,134
    Posts Thanks / Likes

    Default

    singurul amplificator de lnb care da rezultate este o antena mai mare,sau
    un semnal care este slab sau nu exista nu se poate amplifica.
    in ceea ce priveste scula o poti pune in vitrina.
    noroc,nirolf

  5. #5
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Incearca sa rotesti amplificatorul cu 180 de grade

  6. #6
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    irlanda-dublin
    Posts
    60
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cablul meu are 26 m....am 3 antene,fibra de 1,9 cu mti / aluminiu de 1,6 cu invacom,( parabole ambele) si offset de 1,1 cu alps + comutator diseqc 1.0

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Romania
    Posts
    391
    Posts Thanks / Likes

    Default

    daca vrei 20% in plus e simplu - schimba ss2 cu pinnacle.

    bafta

  8. #8
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Romania
    Posts
    16
    Posts Thanks / Likes

    Default ampli

    djcomplex:
    Si eu am avut 25 m de cablu de la LNB la receiver si un amplificator montat imediat dupa LNB si se vedea diferenta (dar sa nu iti inchipui ca scoatea semnal de unde nu exista). Acum am 5 m si nu mai am nevoie.
    Probabil ai nimerit unul defect sau o teapa.

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2003
    Location
    MACONDO 45.3N- 25.5E
    Posts
    249
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @djcomplex,
    Nu ai luat tzapa cu ampli de LNB, dar...........
    -Semnalu' in digital ESTE au NU ESTE, are o alta componenta =Calitatea.
    Potzi avea semnal= 30% si Calitate 100%.
    -Ampli se foloseste/folosea numai la semnale analogice.
    -La semnal digital=NU. Amplificatoarele -de orice tip ar fi ele- ishi baga propriul zgomot peste zgomotul deja exizstent, shi amplifica totul, printre care si putzin din semnalul util, Sper ca'tzi dai seama despre un semnal digital/pakete de informatzie afectate de zgomot......
    -Mai ai si o gramada de antene, splitere, comutatoare, mufari care si astea 'fac' zgomot kiar si la analogic.
    -Am recomandat intotdeauna : semnal bun= oala mare si de firma , LNB cu zgomot cat mai mic, cablu cat mai bun- cu pierderi cat mai mici/100m , reglaj la tzatza mushteii, si am dus si la 100 m cu cablu F11-60 semnal digital de moare lumea.
    -Da-l unui "dusman" asta-i sfatu' meu.
    @K(G)B il crezi pe om tampit ca si'ar fi pus ampli invers, cand el are sens de alimentare? Sau ai glumit ca d'obiceu.
    bafta,
    danjoedesinaia
    SS2`s of the World, Unite !
    "Raise your glass to the hard working people,
    Lets drink to the uncounted heads.
    Lets think of the wavering millions,
    Who need leaders but get gamblers instead."

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    292
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by danjoe

    -Ampli se foloseste/folosea numai la semnale analogice.
    No way dude . Un amplif de semnal amplifica totul : Semnal + Zgomot . Si pe deasupra mai baga si el ceva zgomot .Cand pierderea e prea mare pe cablu , isi face utila prezenta . Un astfel de amplif. e util atunci cand ai mult cablu de la LNB la receptor . Este necesar sa il pui langa LNB si nu la intrarea receptorului .
    Nivelul indicat de catre receptoare este o chestie foarte relativa ... cel mai bun test pentru a vedea daca are efect ampliful , este pe canalele ce sunt la limita cu macroblocuri , si nu dupa indicatia de nivel .
    In orice caz , din moment ce ampliful "amplifica" , nu are cum sa ai semnal (nivel) mai mic cu el intercalat in circuit , doar daca ceva nu e ok



    Apropo , de unde ai gasit F1160 , ca si mie imi trebuie asa ceva

  11. #11
    Moderator Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    BUZAU
    Posts
    6,106
    Posts Thanks / Likes

    Default

    se poate sa ai semnal mai mic....amplificarea e mai mica decat pierderile datorate celor doua mufe intercalate....
    Ofset-uri 1,6Al/1.6Fe/1,4Fe, 2&HH , SkyStar2;
    Optibox Spider HD
    HSS-7160NA (DigiTV)
    90E - 34,5V

  12. #12
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    irlanda-dublin
    Posts
    60
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @mandilon

    am pus amplificatorul langa lnb cum ai zis....cei drept acum nu mai scade semnalul cu 20% ci cu 10%...pe prima fila am semnal 28% si daca bag amplificatorul lanha lnb nu mai are semnal deloc,apropo,lnb ul este invacom de 0,3.Totusi nu am incercat sa scot din schema diseqc -ul.voi incerca si asa.Am pus calculatorul langa antena afara...si am semnal pe prima fila 34%...si le prind pe toate....cand aduc calculatorul in camera nu le mai prind pe toate si la cele 10 care le mai prind am semnal 28%.Asta se intampla si pe astra cu taqu*lla...langa antena le prind pe toate....in camera nu le mai prind pe toate.In afara de micsorarea lungimii cablului nu mai exista alta solutie?

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    292
    Posts Thanks / Likes

    Default

    O problema trebuie sa fie din moment ce se simte asa mult prezenta acelei bucati de cablu ...
    ce cred eu :

    Cablul e foarte rau (coaxial) .
    Ampliful nu e bun .

    Daca ampliful era bun , nu avea cum sa scada nivelu !


    Toate cele bune !

  14. #14
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Pitesti
    Posts
    74
    Posts Thanks / Likes

    Default

    legat de acest subiect, momentan am un offset de 90cm, cu 2 lnb maximum de 0.3 db, orientate pe sirius/hotbird (instalatie uzuala maxtv), receiver opentel ods4000v si o placa SkyStar 2.6d. cablul care merge la ss2 iese din receiver.

    problema este aceea ca nu-mi intra mai multe canale pe ss2 daca folosesc combinatia de mai sus sau daca schimb canalele pe receiver se pierde semnalul la ss2. e drept nu mereu, dar se intampla.

    am incercat si cu cablul de la lnb direct la ss2 (asa cum mi-a recomandat cineva) insa fie ca scanez programele de pe sirius/hotbird cu ProgDVB fie cu DVBViewer dupa aceea nu mai merge sa scanez si celalalt satelit, decat daca sterg ce am scanat mai inainte. aveti idee de la ce poate fi ? sa se piarda cumva semnalul (desi cablul e mic, maxim 6-7m ) si sa trrebuiasca sa pun un amplificator de lnb ?

    deasemenea pt varianta cu ss2 legata la receiver daca pun un amplificator de lnb, exista posiblitatea sa nu mai pierd anumite programe si deasemenea sa pot schimba canalele pe receiver fara a mai pierde semnalul la SS2 ?

    PS : stiu ca trebuie sa inlocuiesc lnb-urile single de mai sus, cu unele twin insa deocamdata as fi incercat cu acest amplificator, daca ar merge.

  15. #15
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,134
    Posts Thanks / Likes

    Default

    deocamdata as fi incercat cu acest amplificator, daca ar merge.
    nu merge,este o prostie.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Amplificator ieftin la Selgros.
    By Vasilis in forum DVD - DIVX - HIFI
    Replies: 0
    Last Post: 25th November 2006, 18:31
  2. Mixer audio, CD playere, amplificator...
    By shaolin in forum Shop
    Replies: 2
    Last Post: 8th December 2005, 21:47
  3. Vand amplificator LNB
    By marcelll in forum Shop
    Replies: 0
    Last Post: 1st July 2005, 16:33

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top