Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    20
    Posts Thanks / Likes

    Default Humax: Prob. cu frecventele mai inalte

    Salutare,
    am conectat un humax la antena mea si nu merg toate canalele din cauza de semnal (pe hyundai merg fara probleme):
    Frecventa Putere Calitate
    12527(H) 27500 3/4 76% 77%
    12563(H) 27500 3/4 71% 73%
    12643(H) 27500 3/4 68% 70%
    12687(H) 27500 3/4 64% 37%
    12723(H) 27500 3/4 64% 6%
    Cine ma ajuta si pe mine cu o idee?
    mersi

  2. #2
    Băiat de gaşcă Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Il paese di Beltrame
    Posts
    1,365
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Aceeaşi antenă şi acelaşi lnb?

    ss/indescifrabil

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2005
    Location
    Romania
    Posts
    257
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @johnnymnemonic
    Indicatoarele de la Humax arata nivele mai mici decat la Hyundai ,dar la nivelul si calitatea pe care le ai ar trebui sa-ti mearga toate tp-urile.
    HSS1120;HSS1160;Humax Digi+;Maxtv;Focussat;ant.off.1,2mAl;Twin Lnb Titanium;ant.off.1,6mAl 62E-30V;Invacom;act.18'';poz.SRT V50;SRT 6355;WF-5lnb;SATLOOK Digital NIT;DM7020-S;SS2;DVB-T

  4. #4
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    ALBA_IULIA
    Posts
    3,692
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by digitech
    @johnnymnemonic
    Indicatoarele de la Humax arata nivele mai mici decat la Hyundai ,dar la nivelul si calitatea pe care le ai ar trebui sa-ti mearga toate tp-urile.
    In afara de ultimul.Humaxul merge de la calitate 20% in sus.



  5. #5
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    20
    Posts Thanks / Likes

    Default

    salve,
    sigur ca aceeasi antena si lnb.
    Hyundai1120 arata chiar nivelele mai mari. nu o fi un bug ci un feature
    Exact tp-ul care ma intereseaza nu se vede fir-ar sa fie.
    O sa incerc sa duc humax-ul la altcineva respectiv sa iau alt humax si sa-l pun la mine. Mi se pare foarte ciudat ca se atenueaza semnalul cu cat este mai inalta frecventa
    mersic si astept in continuare sfaturi si idei
    j.

  6. #6
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Bucharest
    Posts
    1,093
    Posts Thanks / Likes

    Default

    regleaza bine antena... pe elevatie
    DIGI TV(3kituri cu HSS 1160,DIGI+,DIGI II+), FOCUS SAT, DM 500, Echostar 3600 IP, Echosmart 770 cu cardreader,3XEchosmart 790,Echosmart 791 2XKAON KSF100, Optibox CXPVR, 1x offset 1,20, 4 LNB INVERTO 0.2 dB, 5xoffset 0.90x6lnb inverto 0.2 db, 1X offset 0.80X1 lnb Smart Titanium 0.2 db

  7. #7
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    cluj-napoca
    Posts
    3,328
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Hi johnnymnemonic,

    Pune un alt lnb,probabil ca Humax-ul nu stie sa lucreze cu oscilatorul lnb-ului actual pe inalta frecventa!
    satelescu

  8. #8
    Burtos Expert
    Join Date
    May 2004
    Location
    Gradinita de copii nr.21 grupa mica
    Posts
    2,961
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Alo expertii,de ce credeti ca toata lumea are antena dereglata sau prost reglata

    Calitatea transmisiei oferita de digi nu credeti ca lasa de dorit

    Piciul
    Modified Original Smart Cards N3!Pentru clone,pentru piraterie,orice fara bani

  9. #9
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default LNB ...

    Cu siguranta LNB-ul ... am intalnit frecvent aceasta manifestare ...ce-i drept pe LNB-uri cam ...fara demnitate ! se intampla pe transponderul 12697 ( Realitatea TV ) pe care nu-l mai receptionam ! am schimbat LNB-urile ( 3 cazuri) si a mers ! fenomen cred eu datorat lipsei de etanseitate.
    Oricum ar fi ...scaderea cu 5-10% la extremitatile benzii este un fenomen intalnit la multe LNB-uri fara ca efectul sa fie dramatic ...asa este la Humax tot ce trece de 20% ... este bine venit !

  10. #10
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Bucharest
    Posts
    1,093
    Posts Thanks / Likes

    Default

    mihai are dreptate ..odata cu cresterea frecventei fenomenul de" absortie" a radiatiei creste..daca nu e etansietate se duce semnalul..asa am patit cu un Inverto de 0.2 pe care l-am scapat pe jos...
    DIGI TV(3kituri cu HSS 1160,DIGI+,DIGI II+), FOCUS SAT, DM 500, Echostar 3600 IP, Echosmart 770 cu cardreader,3XEchosmart 790,Echosmart 791 2XKAON KSF100, Optibox CXPVR, 1x offset 1,20, 4 LNB INVERTO 0.2 dB, 5xoffset 0.90x6lnb inverto 0.2 db, 1X offset 0.80X1 lnb Smart Titanium 0.2 db

  11. #11
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    20
    Posts Thanks / Likes

    Default stati asa ca treaba merge spre Zona Crepusculara!

    am vrut sa reglez antena (receiverul l-am probat la un coleg si merge fara probleme) asa ca am intercalat la usa balconului (unde am o trecere sub forma unui cablu plat) un detector de satelit (de 10 euro). Dintr-odata am avut semnal ca lumea si pe HBO&Co! Am mutat detectorul chiar langa receiver ca sa scot din calcul probleme de conectica la cablul de trecere la balcon. Si asa merge perfect. Deci, cu detectorul intercalat undeva pe traseu merge perfect, fara el, nu merge. Trebe ca asta are un rol dpdv electric: impedanta, ceva. Parerea mea. Sa nu se supere specialistii pe mine daca aberez.
    J.

  12. #12
    Member Mentor
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Acasa la mine.
    Posts
    859
    Posts Thanks / Likes

    Default

    taie 1 cm din cablu si remufeaza la receptor
    offset 1.2Fe ruginit pe alocuri. LNB Sharp 0.5 dB, 2XSS1 + VDR linux standalone( fara monitor etc) cu pozitioner SRT V50 / HSS 1160NA DigiTV / 2xDolce / DM500S

  13. #13
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    20
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am schimbat toate mufele (cu exceptia celei de la lnb). s-a imbunatatit situatia ceva, in sensul ca intra tvr1 (macroblocuri), dar hbo nu.
    poate sa-mi explice cineva de ce intercalarea unui detector chior de satelit face sa mearga toate canalele pe humax? dar de ce pe hyundai mergea si fara scamatoria asta?
    multumesc mult pt ajutor[/i]

  14. #14
    Member Mentor
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Acasa la mine.
    Posts
    859
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ai taiat din cablu ? Poti avea o neadaptare si cablul care este o linie lunga se comporta ca un filtru pentru anumite frecvente.Nu intru un detalii de unda stationara, ventre etc.
    offset 1.2Fe ruginit pe alocuri. LNB Sharp 0.5 dB, 2XSS1 + VDR linux standalone( fara monitor etc) cu pozitioner SRT V50 / HSS 1160NA DigiTV / 2xDolce / DM500S

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. HUMAX PROB:
    By dawar098 in forum RDI - English
    Replies: 2
    Last Post: 14th December 2006, 23:54
  2. winxp prob
    By MRATBIKE in forum RDI - English
    Replies: 1
    Last Post: 20th September 2006, 07:38
  3. Replies: 10
    Last Post: 22nd June 2006, 23:58
  4. Site de unde se pot lua frecventele TP ?
    By hary in forum Placi DVB
    Replies: 3
    Last Post: 8th January 2005, 02:19

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top